• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevre yönetim sistemi başvuru belgeleri nelerdir ?

Rahmi Bey Merhaba,

ISO 14001 ile ilgili gerekli bilgi ve belgeleri maddeler halinde sıralayalım;

1- Çevre İzin ve/veya Lisans Belgesi

2- ÇED Görüş Yazısı

3- Aylık Değerlendirme-İç Tetkik Raporları

4- Çalışanlara Çevre Eğitimleri verildiğine Dair Kayıtlar

5- Emisyon Ölçüm Raporları

6- Geçici Depolama Alanı ve Alanın Uygunluğuna Dair Endüstriyel atık Yönetim Planı

7- Evsel ve Endüstriyel Nitelikli Atıksuların Kanalizasyona Verilmesine Dair Kanal Bağlantı İzin Belgesi veya Bağlantı Kalite Kontrol Ruhsatı (Eğer evsel nitelikli atıksular fosseptik çukuruna veriliyorsa, çekim yapıldığına makbuz yeterli olur. Endüstriyel nitelikli atıksu oluşmuyorsa resmi kurumlardan oluşmadığına dair belge alınması gerekir)

8- Tehlikeli ve Tehlikesiz Atıkların Lisanslı Firmalara verildiğine Dair MOTAT Ekran Görüntüsü Çıktısı, İrsaliye ve Fatura ( ISO 14001 denetimine gelen bazı firmalar atıkların lisanslı firmalara verildiğine dair sözleşme isteyebilir)

9- Güncel Malzeme Güvenlik Bilgi Formları

10- BEKRA Bildirimi

11- Acil Durum Tatbikat Eğitimi ve Eğitime Dair Dokümanlar (Tatbikat Senaryosu ve Raporu)

12- Çevre Mevzuatların Takip Edildiği Bir Dosya (Excel olarak takibi sağlanabilir)

13- Çevre Politikası

14- Faaliyetinize İstinaden Çevre Boyut Analizi ve Buna Bağlı Olarak Talimat ve Prsedürler

15- Faaliyetinize İlişkin Çevresel Risk ve Fırsatlar Değerlendirme Tablosu

16- Firmalarda İç ve Dış İşleyişle İlgili Prosedür ve Dokümantasyon (Örneğin firmada çalışan bir çevre mühendisi üst yönetimden birisiyle nasıl iletişim kurduğuna dair iletişim prosedürü)

17- Çevre El Kitabı ( Önceden Çevre El Kitabı zorunlu olarak hazırlanması gerekirdi. Şimdi böyle bir zorunluluk bulunmamaktadır. Ancak Çevre El Kitabının hazır bulunması faydalı olur)

Benim aklıma gelenler şimdilik bu kadar. Yine bir şey olursa ben de dahil diğer arkadaşlarımızda yardımcı olur. Zaten ISO 14001 kapsamında anlaşacağınız firmada sizin neleri hazırlamanız ve nelere dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili size yardımcı olacaktır. gelen firma sahası ziyareti yapıyor ve bütün belgelerinize dikkatli bir şekilde inceliyor. ISO 14001 denetimleri zevklidir. Aşağıdaki linki incelemenizde fayda var. Şimdiden kolay gelsin. Hayırlı ramazanlar :)

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst