• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yürürlükte Çevre yönetimi hizmetleri hakkında yönetmelik - 1 kasım 2022

Peki tesis izne/lisansa tabi ancak fiziki şartları sağlamadığı için başvuru yapamıyoruz. O zaman asgari ücrete izin/lisans harcının %5 ini eklemeyecek miyiz. izin başvurusu yaptıktan sonra mı eklenecek. yada tesise gfb alındı izin başvurusu yapıldıktan sonra mı eklenecek fiyata, gfb yeterli olmayacak mı?
 
İbrahim UysalBenim anladığım şu; izin ile ilgili sistemden başvuruyu Bakanlığın ilgili sisteminden yapıldığı tarihi takip eden sonraki aydan itibaren
geçerli olmak üzere yüzde 5 eklenecek. Yani başvurudan bir sonraki ay yüzde 5 eklenecek diye anlıyorum. Pazar günü yapılacak online toplantıda da bunu ilgililere sormak gerek.
 
Merhaba. Ced firmasinda 5a olarak görev yapıyorum. Başka bir cevre dan. Firmasinda çevre görevlisi olarak çalisabilirmiyim
Açık bir huküm bulamadım. Yardimci olursaniz sevinirim.
 
yasinyurt86Gördüğüm kadarıyla ÇED yeterlik tebliğinde açık hüküm yok ama Çevre Yönetimi Hizmetleri Yönetmeliğinde böyle bir madde var. Firmada tam süreli istihdam edilen personel, firma bünyesinde bulunan çevre mevzuatına ilişkin diğer yetkilendirmeler kapsamında görevlendirilebilir, ancak bu personelin farklı bir firmada veya işletmede veya kuruluşta çevre mevzuatı kapsamında elektronik sistemler üzerinden ataması yapılamaz.
 
Son düzenleme:
Merhaba, KEP adresi hangi firmadan alınırsa daha avantajlı olur bu işlemler için? ptt, e-tuğra... vs.
 
Merhaba,
Kendime ait firmada arıtma proje onay işlemleri yapıyorum bağkurluyum. Aynı zamanda Çevre danışmanlık firmasında çalışabilirmiyim.
 
Arkadaşlar merhaba,
Çevre Danışmanlık Hizmeti taban fiyat uygulamasında bu %5 lik kısım konusunda farklı görüşler mevcut.
1. görüş ki bizim de kabul ettiğimiz; işletme şayet çevre izni/lisansa tabi ise tabi olduğu konuya göre her ay belge bedelinin %5 lik kısmı da eklenerek fiyat tespit edilir. ister mevcutta izni olsun, isterse yenilenecek olsun
2. görüş; işletmede mevcut iznin yenileneceği zaman veya ilk defa başvuru yapılacağı zaman izin/lisans süreci tamamlanana kadar %5 lik kısmın eklenmesi, diğer zamanlarda sadece asgari ücretin 1/2 veya 1/3 lük kısmına göre hesaplama yapılacağı yönünde. bize göre bu şekilde olursa Ek1 ve Ek2 listesinde olanla olmayan arasında bir fark kalmıyor, ayrıca bu fiyatlandırmanın başlaması tamamen danışmanın inisiyatifine bırakılıyor. örneğin mevcut bir çevre izninin yasal olarak 180 gün öncesinden yenileme başvurusu yapılması gerekiyor. ama biri 12 ay öncesinden da başlatabilir veya 10 ay öncesinden de başlatabilir. biri süreci 3 ay içinde bitirebilirken bir diğeri bilinçli olarak süreci uzatabileceği kadar uzatabilir. bu durumda da fiyat uygulamasında birliktelik sağlanmamış olur. bu konu hakkında güncel olarak bakanlıktan görüş alan veya bilgisi olan varsa paylaşabilir mi? yukarıda yazışmalarda da bu durum muallakta kalmış gibi geldi. tekrardan forumda tartışılmasının faydalı olacağını düşünüyorum.
 
Üst