• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taslak Çevre yönetimi hizmetleri hakkında yönetmelik taslağı ve ekleri - karşılaştırma cetveli - görüş bildirme formu

Soru şudur: Üniversitelerin Müh. Fakülteleri mezunu arkadaşlar da belgeyi doğrudan alıyor? Yoksa Tezli Yüksek Koşuluyla mı alıyor? Tezli koşulu geldiyse iyi gelişme, belgeyi sınavla alma koşulu ortadan kalkıyor, en azından yeni bir dış kaynak mezun giremeyecek veya girmesi zorlaşacak.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Serhat A.üniversitelerin mühendislik bölümlerinden veya fen fakülteleri ve fen edebiyat fakültelerinin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden mezun olanlardan çevre mühendisliği, çevre bilimleri veya çevre teknolojileri konularında tezli lisansüstü eğitim almış olanlara, mezuniyet belgeleri ile başvuru yapmaları halinde verilir. Bu maddeden anladığım tezli yüksek lisans yapanlara veriliyor
 
Merhaba; Ne zamana kadar görüş sunmamız gerekiyor, bilgisi olan var mı acaba?
 
çevre mühendisleri de, isg gibi tmgd gibi bireysel calisabilse keske artik ya. ne kadar da haksiz bir durum...
 
bu taslak ne zaman yürürlüğe girer ki acaba?
Ben bir firmanın kendi bünyesinde hem isg hem de çevreye bakıyorum. birinden birini seçmem gerekecek ve sanrım kendi mesleğimden vazgeçmem gerekecek:(
 
Hem çevre hem isg aynı anda yapılamaz gibi bir madde göremedim ben, taslakta yer alıyor mu
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ovguTaslakta şöyle bir madde var.Madde7
8.Firmada tam süreli istihdam edilen personel, firma bünyesinde bulunan çevreye ilişkin kanun ve ikincil düzenlemelere ilişkin yetkilendirmeler dışında başka bir mevzuata ilişin yetkilendirmeler kapsamında çalışamaz, başka bir işletme veya firma bünyesinde görev alamaz.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Birincisinde sadece çed yeterliğe sahip, ikincisinde sadece çevre danışmanlık yeterliğe sahip iki farklı firmada görev alınamayacak mı şimdi?
 
Bu zamana kadar yapılan o kadar mücadele yine sona ermiş çevre görevlisi belgesini yenilecek adı''Çevre yönetimi hizmeti belgesini ''anlaşılan nerdeyse 4 yıllık üniversite mezunu herkes daha rahatça alabilecek çevre mühendislerin kendi içindeki diğer sektörlere göre daha kolay iş bulduğu danışmanlık firmalarına girme ihtimalleri de zorlaşacak bu taslak çevre görevlisi/mühendislerin ruhuna Fatiha dememiş bi tek.
 
Üst