• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taslak Çevre yönetimi hizmetleri hakkında yönetmelik taslağı ve ekleri - karşılaştırma cetveli - görüş bildirme formu

Yapamaz zaten şirket olarak sorun çekersiniz.

TMGD olarak da sigortanız yatsa Çevre Danışmanlığı yapamazsınız.
 
merhaba arkadaşlar,
gıda mühendisleri odası Çalıştırılması/ İstihdamı Zorunlu Personelin ücretini 9200 olarak belirlemişti, bizim odamız ya da bakanlık bu konuda bir çalışma yapıyor mu biliyor musunuz?
 
çevreciayşeeÇMO'nun eskiden sgk ile anlaşması vardı ama ÇMO o kadar muhalif davrandı ki iptal ettiler sözleşmeyi, şu anda da tekrar böyle birsey yapabileceklerini sanmıyorum. Gıda Mühendisleri odasının yaptığı gerçekten büyük bir başarı, bizimkiler gibi bazı şeylerin adını değiştirdik diye zafer ilan etmeye benzemiyor...
 
hayır madem ne iş yapacaz ne kadar yapacaz hepsine karışıyolar, o zaman keşke asgari bir de maaş belirleseler de biz de gönül rahatlığı ile tek iş yapabilelim. biz manyak mıyız bir işletmede 3 işe birden bakmak isteyelim, ama işte maddi durumlar bunu gerektiriyor. İZP yönetmeliğinde Gıda Mühendislerinin ne güzel asgari maaşını belirlediler ve bir çok gıda müh de bu maaşı takır takır alıyor.
 
çevre mühendislerinin maaşlarının kötü olmasının yanında (her sektörde çalışan çevre müh. için konuşuyorum) iş yükleri çok fazla. ve birde ekstradan çevre dan. çalışan çevre görevlilerine puanlama getirildi. 100 puan alan belge askıya alınıyor. 200 puan oldu bu işi yapamıyorsun. ve belgene eklenen puan 4 yılda siliniyor. Yani benim bu mesleği yapmam için bir tutar dalım yok ki neden yapayım.
 
Taslağı yayınlamak yeterli değil. Uygulamak önemlidir. Bakanlık kaç kişinin sigorta kolunu denetliyor acaba ?
 
GMO'nun başardığı şey bir zafer değil, aksine bence Çevre Görevlisi'nden bir farkı yok. Sadece haracı ödediğin taraf değişiyor (Sen Bakanlık'a ödüyorsun onlar Odaya, ayrıca Odaya kayıt zorunluluğun var)

GMO bu protokolü tek başına imzalamıyor, diğer odalar Kimya ve Ziraat Odaları da bu işin içinde yer alıyorlar. Bu üç odanın birleşmesi, büyük bir avantaj onlar için. Bir de doğrudan üretimde yer aldıkları için bu meslek grupların elinde güçlü bir koz var. Bu taban ücreti de bu nedenle alıyorlar. Gıdacılar gıda sektörü dışında nerede çalışabilir? Ben savunma sanayiinde bile çalışabilirim.

Bizlerin diğer odalarla iş birliği yapabilmemiz söz konusu değil, tam tersine bizim iş koluna herkes dadanmak isteyebilir. Ben bütün sektörlere hizmet verebiliyorum. Benim bu imkanımı bu yüzden başkasına verdiler, o yüzden bu sorunları yaşıyorum.
 
Merhabalar arkadaşlar,
sizce bu yönetmelik ne zaman çıkar?
 
Bu yönetmelik taslağı sizce ne zaman yürürlüğe girecek ? Taslak yönetmelikte 01.01.2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girer yazıyor. Ancak neredeyse ekim ayı geldi. Resmi gazete yayımlanan bir yönetmelik yok. Bu taslak yönetmeliğin yürürlüğe gireceğine inanıyor musunuz ?
 
Bakanlık ile görüşmeler yapıldı, yayımlanma tarihinin bir önemi yok 01.01.2023'de uygulamaya geçecek. Firmalarınıza şimdiden bilgi vermeye başlayın bile dendi. Danışmanlık kapsamı ve yükümlülükler genişletilecekmiş. Bunu da sürekli dile getirdiler.
 
Üst