• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yürürlükte Çevresel Etki Değerlendirmesi Yeterlik Tebliği (29 Kasım 2019)

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

29 Kasım 2019 tarihli 30963 sayılı Resmi Gazete'de Çevresel Etki Değerlendirmesi Yeterlik Tebliği yürürlüğe girmiştir. Bu tebliğ ile birlikte, 18 Aralık 2009 tarihli 27436 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Yeterlik Belgesi Tebliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Resmi Gazete:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Mevzuat Sayfası:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


30 Kasım 2019 tarihli güncelleme: İlgili özeti ekten indirebilirsiniz.

CMNet Mevzuat Grubu.png
 

Ekli dosyalar

  • ÇED Yeterlik Belgesi Tebliği Değişiklikleri.pdf
    637.1 KB · Görüntüleme: 83
Son düzenleme:
(3) Bu madde kapsamında görevlendirilen tüm personel, bu Tebliğ kapsamında ÇED Yeterlik Belgesi alan diğer kurum/kuruluşlarda görev alamazlar.

Yani ÇED harici başka firmalarda çalışabilirler artık.. Belge kullandırmaları başlasın. :rolleyes:
 
Bu madde hakkında duşunceleriniz nelerdir acaba ?
Diğer yükümlülükler ve hususlar

MADDE 9 –
(1) Bakanlık ile yapılacak tüm yazışmalarda Bakanlık kayıtları esas alınır.

(2) Genel Müdürlüğün ilgili birimlerinde ÇED sürecini yürüten personel, bağlı olduğu Şube Müdürü ve Daire Başkanından oluşturulan ÇED Süreci Değerlendirme Komisyonu tarafından her bir proje için bu Tebliğin Ek-2’sinde bulunan ÇED Süreci Değerlendirme Formu doldurularak ilgili birime iletilir. ÇED Yeterlik Belgesine sahip kurum/kuruluşlar, hazırlamış olduğu raporlara ait ÇED Süreci Değerlendirme Formlarından en az yetmiş puan almalıdır.
 
Yeni tebliğin, eski tebliğ ile karşılaştırmalı özetini ilk mesajdan indirebilirsiniz arkadaşlar. 8, 10 ve 11. maddeleri daha dikkatli bir şekilde mevzuattan okumak gerek. Diğer maddeler nispeten daha açık yazılmış. İlgili alanlarda çalışan meslektaşlarımıza şans getirmesini dilerim.
 
Merhaba Cem Bey, Madde 5-1-c eski tebliğde kamu veya özel sektörde mesleği ile ilgili en az beş yıl çalışmış geçiyorken,
yeni tebliğde bu maddenin birinci fıkrasının (a) veya (b) bendi kapsamında en az üç yıl çalışmış yazmaktadır.
Sizin hazırladığınız raporda "Koordinatör niteliklerine yer verilirken tecrübe şartı 5’ten 3’e indirilmiş" yazmakta,
Aslında tecrübe şartı 5 yıldan 3 yıla inmemiş, 5a ya da 5b olabilmek için en az 5 yıl tecrübe, 5c olabilmek için de 5a veya 5b de en az 3 yıl çalışmış olması gerekiyor yani yeni başlayanlar için toplamda 8 yıl tecrübe gerekiyor.
 
@Cem Yılmaz benim anladığım kadarıyla koordinatör olmak için 5a veya 5b de en az üç yıl çalışmış olsun diyor, 5a veya 5b olmak için de 5 yıl tecrübe şartı gerekiyor, toplamda 8 yıl çalışmış olması gerekiyor ama mevcut koordinatörler için bakanlık yetkilileri kazanılmış hak olduğunu belirtmişler.
 
@Cem Yılmaz evet bende bir - iki kısım belirledim. muhtemelen bir düzeltme yayınlayacaklar.
ama en önemlisi pek çok firma için ağır kriterler olduğu kesin. 5ç ve 5a (2 adet olması) 5c personelin sürekli istihdam olması malum maliyetleri tavan yapacaktır.
 
Üst