• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevresel etkisi önemsizdir

E. Cihan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ocak 2010
Firma
N/A Environment
Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşların fikrine ihtiyacım var.
Bir tesisin elinde ÇED ile ilgili Mahalli Kurulun Çevresel Etkisi Önemsizdir kararı var. Ancak bu böyle belge tarzında değil. Hani Ticaret Sicil Gazeteleri olur ya, o tarz. O sırada değerlendirilen tüm faaliyetler sırasıyla yazılmış, orada böyle bir de yazı var.
Benim sorum, bu döküman ÇED konusunda yeterli midir bir tesis için ? Benim fikrim İl Çevre'ye gidip bu konuda değerlendirilmeyi isteyen bir dilekçe vermek yönünde. Yani yeni, resmi bir belge olması açısından. Ancak yine de fikir almak istiyorum.
 
İl Çevre müdürlüğü tarafından bize bu konuda ÇED görüşü konulu bir yazı verildi. MÇK kararı çıktıysa İl Çevre Müdürlüğünden bu kağıdı vekaletnameyle alabilirsiniz.
 
Cevap: Çevresel Etkisi Önemsizdir

6 Haziran 2002 öncesinde ülkemizde Ek-2 tesisler için Çevresel Etkileri Önemsizdir kararı verilmekteydi. Bu karar günümüzde verilen ÇED Gerekli Değildir kararı ile özdeştir.

Bu karar o zamanki yönetmelik olan 1997 yılına ait ÇED Yönetmeliğine göre oluşturulan komisyon tarafından verilirdi.

Söz konusu kararınız ÇED Görüşünüzdür. Faaliyetinizle ile ilgili kapsam değiştirme ve/veya kapasite artışı ve/veya yer değişikliği yok ise kararınızı geçerliliğini korumaktadır.
Saygılarımla,
 
Cevap: Çevresel Etkisi Önemsizdir

Karar geçerliliğini korumakta, biliyorum. Ben sadece yeniden başvurup belgeyi yenilemek mantıklı mıdır diye düşünmüştüm o zaman, ki sonradan gerek görmedim.
 
Üst