• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevreyi ve doğayı korumak adına neler yapıyorsunuz?

Çevreyi ve doğayı korumak adına neler yapıyorsunuz?

  • Arabamda çevreci yakıtlar kullanmaya özen gösteriyorum

  • Çevreyi kirletenleri uyarıyorum

  • Geri dönüşümlü maddeleri diğer çöplerden ayırıyorum

  • Olabildiğince az plastik kullanıyorum

  • Yerlere ve denize çöp atmıyorum


Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
D

deleted25658

Bazı atıklar vardır ki, doğadan binlerce yılda bile yok olmazlar. Bu tür atıkların verdiği zarar dünyanın ekolojik dengesinde çok büyük tahrifata sebep olmaktadır.
*Düşünmeden denize veya sokağa atılan çöplerin çevreye ve doğal yaşama, ne derece zarar verdiğinin farkında mıyız?
*İnsanoğlunun yarattığı bu atıklar ne kadar sürede yok oluyor?
 
Denize ve yerlere çöp atmıyorum. Onun dışında pek bir şey yapmaya gerek yok sanırım :D
 
@Serkan GÜR
valla kardeş çok değişik sana ne desem yalan olur kg 3 satan var 5 satan var ,gübre satmayıp yurtdışına solucanı yemek olan olarak satan var ,sadece solucan satan var , en son 1 kg solucan 1200-1500 arası gidiyordu. 25 kglık solucan gübresi 75-100 tl arası gidiyor, çayını satan var , ben şuanda ticarı olarak yapmıyorum, 1 tonluk tankım var onu dolduruyorum ve eşe dosta veriyorum suyunu .
 
@Mustafa Bolat
güzel fakat uğraştırıcı yapan arkadaşlar var işten pek zaman bulamıyorlar :)
 
Marketten 1 yoğurt alıp tutma yeri olan o yoğurt kabını bir daha poşete koyup marketin önündeki arabaya binme davranışından vazgeçilerek katkıda bulunulabilir.

Bunun yanında sabah 1 adet ve satış fiyatı 1,5 TL olan poğaçayı önce kağıt muhafazaya koyup ardından da poşete koyma girişimini "yok poşete koymayın" diye engellediğimde garipsenmemeyi hayal ediyorum, arkadaşım karın yarısını peçete poşete boşuna gömme ben de 1 tane poğaca yiyeceğim diye çöpe o poşeti göndermek zorunda kalmayayım.
 
Motorin kullanımı bu kadar yaygınken ve bu kullanım şu anda çevreyi resmen mahvederken, buna birçok insan susarken, hatta şu an firmalarda çalışan mühendislerin olsun firma sahiplerinin olsun en az %80'inin arabası bile diesel yakıt kullanırken, doğayı korumak ne kadar işe yarar, işte onu bilemiyorum altan.
 
@Dystopia
Genel sıkıntı maalesef bi konudan şikayet edip aynı sıkıntıdan ilerlemek hatta birşey yapmamak ..
 
Üst