• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevrimiçi çevre izinleri portalında işverenin çevre görevlisini ataması...

Gürhan Kula

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Mart 2010
Herkese Merhaba,

Çevrimiçi Çevre İzinleri Portalına kendi dijital imzamla girip çalıştığım şirketin Çevre Mühendisi ve Görevlisi olarak kendimi kaydettim. İşveren adına kurumsal dijital imzaya sahip yetkilinin bilgilerini, seçtiğim tesisle ilgili yönetmelik kapsamındaki maddeleri ve bana ait işe giriş bildirgesini de portala yükledim. İşe giriş bildirgesini dijital olarak imzalayarak kaydettim. Sorun şu;
Bu aşamadan sonra işveren yetkilisinin de kurumsal dijital imza ile Çevre Görevlisinin işe giriş bildirgesini imzalayıp kaydetmesi gerekiyor ki çevre görevlisi tesise atanmış olsun. Portalda kullanıcı kayıt bölümünde işveren girişi ile ilgili bir bölüm mevcut değil. İşverenin kurumsal imza ile portala nasıl girdiği ve çevre görevlisini atadığı konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca portalda işveren yetkilisinin altında vekalet ve vekil atama ile ilgili bir bölüm çıkıyor....???


Gürhan Kula
Çevre & İSG Mühendisi
 
kendi yaptığın imzalama işlemiyle atanmış oluyorsun zaten. gerisini karıştırma derim.meşagatli bir yol çünkü. zaten çalıştığın yerin çevre görevlisi olduğun il müdürlüğü sistemindede görünüyor.bu yüzden iş verenın bir müdahalede bulunmasına gerek yok.
 
Ancak şirketin çevre görevlisi olarak Geçici Faaliyet Belgesi başvurusu yapmak istediğimde " Şu Anda Herhangi Bir Tesis İle Anlaşmanız Bulunmuyor.
Tesis Adına İşlem yapamazsınız. " şeklinde bi uyarı çıkıyor......bunu nasıl çözebilirim yardımlarınızı bekliyorum lütfen.

Gürhan Kula
Çevre & İSG Mühendisi
 
ii güzel de NASIL???????? Çevrimiçi çevre izinleri portalından şirket kurumsal imzasıyla giriş için bi seçenek yok.....bi bilen yok mu???????:(
 
şimdi ben xxx kullanıcı adıyla çevre görevlisi olarak giriş yapıyorum diyelim, sen de yetkili/danışman firma kullanıcı adıyla yani yyy ile sisteme girip beni çevre görevlisi olarak kendi hesabından kaydediyosun.
 
şimdi öncelikle konuyu bi netleştirelim....danışmanlık firmasından bahsetmiyorum...EK - 2 kapsamında bulunan bi işletmenin çevre görevlisi olarak GFB başvurusunun yapılması, çevre görevlisinin atanması işlemlerinden bahsediyorum....
Yazdıklarım çok açık. Şirketin kendine ait kurumsal bi imzası var ancak çevrimiçi çevre izinleri portalı KULLANICI KAYIT kısmında İŞVERENE ait bi sekme bulunmuyor....bu durumda şirketin kurumsal imzası ile işveren KULLANICI GİRİŞ kısmından direkt olarak girebilir mi????????


Gürhan Kula
Çevre & İSG Mühendisi
 
Gürhan bey özelden gelir misiniz netten çıkmak üzereyim de telefonda yardımcı olacağım size..
 
@nahrugaluk

Çevre yönetim birimi olan firmalarda çevre yönetim biriminin kullanıcı adıyla giriş yapılarak atama işleri yapılabiliyor ama çevre yönetim birimi olmadığında nasıl bir uygulama oluyor hiç bir fikrim yok :islik:
 
Konuyla ilgili açıklayıcı bi yorum ve bilginin paylaşılmasını sabır ve umutla bekliyorum...:suspus:
Binlerce üyeye ulaşan ve çevre mühendislerinin ortak paylaşım alanı böle kaliteli bi sitede bu işleri tecrübe etmiş birileri vardır sanırım...ama hala sorularıma çözüm bulamadım malesef

Gürhan Kula
Çevre & İSG Mühendisi
 
@nahrugaluk
ben tesisi yetkilisi olarak genel mudurun adını yazdım, kendımı de yetkililere ekledım. genel müdür elektronik imzasıyla işe giriş bildirgemi imzaladı. bende de aynı sorun görünüyordu. şu an başvuru yapabiliyorum. ancak yöntem doğru mu bilemiyorum
 
E-çevre izinleri portalından şirketin adına bir kullanıcı adı ve şifre oluşturuyorsunuz bunu genel müdürün seni ataması için kullanacaksınız. Kullanıcı adı ve şifreyi alırken çevre görevlisi mi danışman firmamı yoksa çevre yönetim birimi misiniz diye soruyor zaten.siz çevre yönetim birimi olarak kullanıvcı adını ve şifreyi alıyorsunuz. Daha sonra zaten tek tek adımları takip edip işe giriş belgesini yükleyip genel müdür ya da şirket yetkilisinin e imzası ile imzalıyorsunuz hatta çift imza da olabilir hem siz hem de şirket yetkilisi imzalayabilir.
 
zuhall, paylaşım için çok teşekkürler ama.....şöyle bir durum var söz konusu tesis EK-2 kapsamında ve bende tesisin tek çevre görevlisiyim. Yani çevre yönetim birimi yok....şirkette imza yetkisi olan bi yöneticiye ait e-imza var....ve bu imza kurumsal amaçlı kullanılıyor. Öğrenmek istediğim bu imza ile Çevrimiçi Çevre İzinleri portalında işveren kendini nasıl kayıt edeceği ve çevre görevlisinin işe giriş bildirgesini onaylayıp imzalayacağı....çünkü kullanıcı kayıt sayfasında işverene ait bir sekme bulunmamakta...işveren seçeneklerin hiçbirini işaretlemeden doğrudan kendini sisteme kayıt edebilir mi????

kullanıcı kayıt sayfası.JPG
 
Üst