• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çevrimiçi çevre izinleri portalında işverenin çevre görevlisini ataması...

Gürhan Kula

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Mart 2010
Herkese Merhaba,

Çevrimiçi Çevre İzinleri Portalına kendi dijital imzamla girip çalıştığım şirketin Çevre Mühendisi ve Görevlisi olarak kendimi kaydettim. İşveren adına kurumsal dijital imzaya sahip yetkilinin bilgilerini, seçtiğim tesisle ilgili yönetmelik kapsamındaki maddeleri ve bana ait işe giriş bildirgesini de portala yükledim. İşe giriş bildirgesini dijital olarak imzalayarak kaydettim. Sorun şu;
Bu aşamadan sonra işveren yetkilisinin de kurumsal dijital imza ile Çevre Görevlisinin işe giriş bildirgesini imzalayıp kaydetmesi gerekiyor ki çevre görevlisi tesise atanmış olsun. Portalda kullanıcı kayıt bölümünde işveren girişi ile ilgili bir bölüm mevcut değil. İşverenin kurumsal imza ile portala nasıl girdiği ve çevre görevlisini atadığı konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Ayrıca portalda işveren yetkilisinin altında vekalet ve vekil atama ile ilgili bir bölüm çıkıyor....???


Gürhan Kula
Çevre & İSG Mühendisi
 
Bende aynı dertten muzdaribim. Bu konuda Bakanlığı da epeyce rahatsız ettim. İlk söylenilen siz İl Müdürlüğüne yazı ile durumu bildirin sistemden onlar yükler oldu. İl Müdürlüğü ise topu Bakanlığı attı. Eski sistemde böyle bir sorun yoktu. Sistemde yine düzenleme yapılacakmış.Bir hafta bekleyin denildi.
 
Gürhan bey
ek-2'de yer alıyorsa tesisiniz işletme protokol işlemlerinin işe giriş belgenizi yükleyip imzaladıktan sonra, otomatik olarak ikinci bir imza gelecek karşınıza o da işletme yetkilisinin imzası. Şahsen şimdi denedim ve öyle oldu. Tabi ki öncelikle tesis yetkilisini sisteme kaydetmeniz lazım bunu da çevre bilgi sistemi üzerinden yapıyorsunuz. Yani e-çevre izinleri portalından tesis yetkilisinin kullanıcı adı ve şifre almasına gerek yok. Sizin sayfanızda imzalıyor zaten işe giriş bildirgesini. İsminin görülmesi lazım doğru kayıt yapıldıysa.
 
Zuhal Hanım, geldiğim noktayı ekteki resim daha iyi açıklayabilir sanırım....kendi e-imzam ile işe giriş bildirgemi yükleyip imzaladim. E-İzin portalında imza sahibi işveren yetkilisini de tanımladım...bu noktadan sonra bu işveren yetkilisi de kendi imzasıyla benim işe giriş bildirgemi imzalaması gerekiyor...buraya kadar doğru??? peki bu işveren yetkilisi nasıl sisteme girecek ve imza işlemini yapacak????

protokol imzaları sayfası.JPG
 
Tamam işte bitmiş zaten. sistemem girmesi gerekmiyor ki. simdi siz e-imzanızı çıkartın iş veren kendi e-imzasını taksın bilgisayara imza butonuna basın işverenin e-imza şifresini girin ve imzalansın. bu kadar. benim bildiğim bu...
 
Zuhal Hanım, çok teşekkür ederim.....hafta başında bahsettiğiniz yoldan çözüm arayacam, şu anda işverenin imzası bende değil....konuyla ilgili mutlaka paylaşımda bulunacam....ilginiz için çok teşekkür ederim Zuhal Hanım.
 
Aynı dertten müzdarip biri olarak az önce çözüme ulaştığımı söylemek istiyorum. Her şey tamam önümde fakat bir türlü kendimi bulunduğum hastanenin çevre görevlisi olarak atayamıyordum. Firmada yetkili kişi sizseniz, ve başka e-imza sahibi olan yoksa benimki gibi, sadece kendi imzanızı kullanarak da bu işlemleri yapabiliyorsunuz. Şirketin adı zaten firma seçiminde çıkıyor. Benim sorun yaşadığım kısım vekil olarak kendimi atamaya çalışırken vekaletname yüklenen kısımdı. Fakat vekaletnameyi orada değilde ilerleye tıkladığımda çıkan firma bilgileri kısmında yetkilileri göster başlığındaki vekil ata sekmesinden yapabildim. Vekaletnameyi yükledim, imzaladım, ardından çalışıyor belgemi istedi, onu da yükledim. Ve şu an meslek bilgileri kısmımda çalıştığım hastanede çevre görevlisi olduğum yazıyor. :) Yani söylenildiği gibi firma yetkisinin 2. bir imzasına gerek yok.

İyi çalışmalar,

Gözde YALÇIN
 
Vekaletnameye de gerek olmayabilir belki de. ben çevre yönetim birimi başvurusunda bulundum dah onaylanmadı bakalım vekaletname yüklemeden olacak mı?
 
Ekstra olarak bir yerden onay gerekiyor mu açıkçası bilmiyorum. Ben çevre yönetim birimine dahil değilim. Ayrı olarak çevre görevlisiyim. Ve başarabildim sanıyorum. Benim işlemleri yapabilmem için vekil olarak atanmam gerekiyordu hastanem adına. Belki sizde gerekmiyordur. Kolay gelsin. :)
 
Tebrikler....öğrenmek istediğim sistem şu anda size çevre görevlisi olarak firmanız adına geçici faaliyet başvurusuna izin veriyor mu???? GFB Başvuru işlemlerine geldiğinizde sistem herhangi bir tesisle anlaşmanız yok diyebilir....muhtemelen sebebi de işverenin de sizin işe giriş bildirgenizi imzalamasını istemekte ve gerekmektedir....bi bakabilirmisiniz....
 
Teşekkür ediyorum :)

Evet Gürkan Bey, daha önce denediğimde herhangi bir tesisle anlaşmanız yok diyordu. Fakat bunu yaptıktan sonra GFB için devam edebiliyorum. :)
 
Merhaba biz belediye bünyesinde çevre yönetim birimi oluşturmak istiyoruz. tesislerimizi çbs'ye kaydettik. çevre yönetim birimi kullanıcı adımızı aldık. ama çevre görevlisi eklerken hata alıyorum. tesislerin önce çevre yönetim birimine kaydını yapıp sonra kendi sayfamdan onaylamam gerekiyor değil mi? bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
 
@nahrugaluk
Gürhan bey sizin gibi bende en başından kendimi çalıştığım tesise kayıt etmeye çalışıyorum.Yöneticime ait e-imza var ve ÇBS de kayıtlı.Bundan sonrası için ne yapmam gerekiyor.Yardımcı olurmusunuz?Teşekürler
 
Merhaba, benim de bir sorum olacak, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Danışmanlık şirketiyiz. Firma yetkilisi genel müdürümüz. Şirketin bize vekaleti bulunmakta. Firma yetkilisi olarak genel müdürümüzü kaydettim. Çevre Bilgi Sisteminde de aynı şekilde adı kayıtlı. Ancak biz çevre görevlilerine verdiği vekaleti ben kendi imzam ile imzalayamıyorum." Bilinmeyen bir sebepten dolayı işlem gerçekleştirilemiyor " uyarısı geliyor. Bunun için genel müdürümüzün e-imza alma şartı var mıdır. Bunun başka bir yolu yok mudur?
 
arkadaşlar merhaba,
fabrikanın çevre görevlisi olarak İzin lisansa basvurucaz fakat kendi sayfamdan girip izin lisans başvurusu deyince sistem " Tesisin kabul durumunda olan Geçici Faaliyet ve İzin/Lisans başvuru bulunamadı" diyor. GFB tesis yetkilisi tarafından alınmış.Fabrikanın sayfasından girince izin lisans başvurusu dediğimde yüklenmesi gereken dosyalar çıkıyor.Burdan dosyaları yüklersem sorun olur mu?
Yani Başvuruyu yine çevre görevlisi değil tesis yetkilisi yapmış olacak????VE Başvuru için son 5 gün var:S
Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?Teşekkürler.
 
@maqrosoft
merhaba;
Ek-1 kapsamındaki bir tesise, -tesiste çalışan çevre mühendisleri çevre yönetim birimi olarak atanabilir mi?
 
Daha öncede aynı sorunla karşılaşmış çözümünü bulmuş ve buraya yazmamış arkadaşlar sizden yardım bekliyroum.Şirketimin çıkarttığı vekaletname ile çalıştığım firma için (danışmanlık değil)kendimi vekil olarak atadım.Mevcutta bulunan ve süresi biticek olan lisansımızın yenilenmesi için tesis işlemlerinden belge yenileme başvuruna girdiğim zaman çalışmakta olduğunuz kurum ismi okunamadı diyor.Çevre bilgi sisteminden gerekli bilgileri doldurdumBir formun çıktısını aldım şimdi bunu il çevreye götürüp kullanıcı kodu ve şifremi almam gerkiyor.Bu işlemden sonramı şirkette tanımlı görüneceğim.Acil yardımlarınız bekliyorumm...
 
iyi günler ve iyi çalışmalar herkese ben ek 2 kapsamında bir tesise çevre görevlisi ataması yapacağım fakat işletme protokolü işlemlerinden işletme tipini firma diye seçtim oradan tesisisin vergi numarasını girdim fakat bana Aranan Kriterlerde Firma Bulunmamaktadır çıkıyor .firma çevre bilgi sisteminde onaylı olarak gözüküyor yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
 
İzin lisans portalında danışmanlık hizmeti verdiğimiz firmayı eklemek için sözleşmemizi yüklüyoruz, ardından tesis işlemlerinden vekaletname yüklüyoruz. Bugün bakanlıktan Adnan Macit bey ile yaptığım görüşmede, 2011 yılında tüm danışmanlık firmalarına bir mail attıklarını ve gereksiz noter masraflarının önüne geçebilmek için vekaletname zorunluluğunu kaldırdıklarını öğrendim. o yıllarda danışmanlık yapmıyordum açıkçası ve bu bilgiden haberim yoktu. Sonuç olarak izin lisans portalına firmalarımızı yalnızca protokol ile kaydedebiliyoruz. ancak resmi bir yazının elimde bulunmasını istediğim için bu maili almış olan bir arkadaşımız var ise paylaşabilirse memnun olacağım.
Şimdiden teşekkürler.
 
Nihal Hanım,

2011 yılında böyle bir mail gelmediği gibi Bakanlıkla vekalet konusunu görüşmüştük. Zaten sözleşmemiz(protokol) mevcut. Sözleşmemizde bu işlemleri yapacağımız belirtiliyorken neden bir de vekalet isteniyor diye sormuştuk. Sonuç olarak 2012 yılında da vekalet yüklemiştik :)
 
Üst