• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Etkinlik Çevrimiçi Söyleşi "Kentlerde İklim ve Sürdürülebilirlik: Dün, Bugün ve Yarın"

Değerli Üyemiz,

Şubemiz tarafından 20 Nisan 2021tarihinde, "Kentlerde İklim ve Sürdürülebilirlik: Dün, Bugün ve Yarın" konusu ile çevrim içi söyleşi düzenlenecektir.

Söyleşiye katılmak isteyenlerin 20 Nisan saat 15.00 e kadarhttps://forms.gle/8CCWPT64KBbSBwqS9 adresinde yer alan başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.

Söyleşi bağlantı adresi etkinlik öncesinde katılımcılar ile paylaşılacaktır.

Saygılarımızla.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi


ÇEVRİMİÇİ SÖYLEŞİ: KENTLERDE İKLİM VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK: DÜN, BUGÜN VE YARIN
Tarih/Saat : 20 Nisan2021 Salı, 20:30
Konuşmacı:

Yunus ARIKAN
Çevre Mühendisi
İCLEİ: Sürdürülebilirlik için Yerel Yönetimler Dünya Sekreterliği


Konuşmacı Özgeçmişi:

Yunus Arıkan, 1994 yılı ODTÜ Çevre Mühendisliği Bölümü`nden mezun oldu.Aynı bölümde 2001 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlayan Arıkan, İsviçre, Cenevre Üniversitesi‘nden Çevre Diplomasisi İleri Araştırmalar Sertifikasına sahiptir.

1994-2001 yılları arasında ÇED, içmesuyu, vahşi çöp depolama sahaları ve kirlilik önleme alanlarında çalıştıktan sonra, 2002-2004 yılları arasında Çevre ve Orman Bakanlığı ile UNDP`nin işbirliği projesi olan Ulusal Çevre ve Kalkınma Programı`nda Proje Yönetici Yardımcısı olarak Johannesburg Dünya Sürdürülebilir Kalkınma Zirvesi hazırlıkları ile Türkiye`nin Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi`ne katılması kapsamındaki çalışmalarda görev aldı. 2005-2009 yıllarında Bölgesel Çevre Merkezi Türkiye Ofisi`nde (REC Türkiye) İklim Değişikliği Proje Yöneticisi olarak calışmış ve Türkiye´nin 2009 yılında Kyoto Protokolü´ne katılmasıçabalarına etkin yön vermiştir.

2009 yılından beri ICLEI Sürdürülebilir Kentler Birliği Dünya Sekreterliği‘nde çalışmaktadır. Bonn Yerel İklim Eylemi ve Raporlama Merkezi‘nikuruluşu dahil olmak üzere, ICLEI´nin küresel iklim değişikliği girişimlerinde öncü rol üstlenmektedir. 2013 yılından bu yana, ECOSOC, BM kuruluşları ve çok taraflı çevre anlaşmaları dahil olmak üzere ICLEI‘nin BM‘deki küresel savunuculuğuna liderlik etmektedir. 2009 yılından bu yana BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi sürecinde Yerel Yönetimler Kozası (LGMA) Odak Noktası olarak görev yapmaktadır.

1992-2006 yılları arasında TMMOB Çevre Mühendisleri Odası bünyesinde çeşitli kademelerde görevler üstlenmiştir.
 

Ekli dosyalar

  • KentlerdeİklimDuyuru.jpg
    KentlerdeİklimDuyuru.jpg
    114.7 KB · Görüntüleme: 8
Üst