• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

çift anadal ve yandal ile ilgili

Tolga Kelesli

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Haziran 2011
merhabalar

ben akdeniz üniversitesi öğrencisiyim.2. sınıfa başlıcam bu sene.ortalamam 3.15 ve bunu değerlendirmek istiyorum.
teknik lise mezunu olduğum için sakarya üni. elektronik öğretmenliğine gittim ilk olarak.katsayı kararı açıklanınca okulu 3. sınıftan bırakıp tekrar öss ye girdim.
yani benim 3 sene kaybım oldu ve bu kaybı çap yaparak yada en azından yandal yaparak telafi edebilirim diye düşünüyorum.
kimya bölümü - biyoloji bölümü - ve su ürünleri mühendisliği ile çap yapabiliyorum
jeoloji mühendisliği - inşaat mühendisliği ile de yandal yapabiliyorum.

çap olarak su ürünlerini , o olmazsa yandal olarak inşaatı seçerim.sizde doğru mudur ?
çap yada yandal yapmak mantıklı mıdır ? bana bişey kazandırır mı ? iş hayatında lazım olur mu avantaj sağlar mı ?
 


Tabiki faydası var. Öncelikle birçok kişiye göre bir adım çne geçersiniz. ikincisi herşeye bakış açınız değişir. Üniversiteniz yandalda sertefika mı veriyor ikinci diplomamı? İnşaat her zaman daha cazip gelmiştir bana. Su ürünlerinede kimyayı tercih ederdim ama bitirmesi cidden zordur fen edebiyatı..
 


her konudan avantaj sağlarsınız kendinize. bana göre de kimya ve inşaat müh. cazip. fakat siz bu konuya idealleriniz doğrultusunda en doğru kararınızı vermeniz gerekiyor.

sonuçta sizin hayatınız....
 


Bende akdeniz mezunuyum insaat i yan dal olarak sec derim ama zorlu olacagini soyleyeyim ama kimyadan kolay. cunku bircok ders ortak oldugu icin kolay oluyor ama cevre den taviz veriyosun genel olarak. :)
 


fatih abi yandala sertifika veriliyo.
ceydak arkadaşım malesef inşaatla bile ortak ders çok az.mesela statik ve mukavemeti ben beraber gördüm tek dönemde.ama onlar ayrı ayrı görüyolar ve daha detaylı tabiki.o yüzden haklı olarak denklik vermiyolar.

teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :)
 


bütün şansını zorla ve bence inşaatı tercih et, imkanların doğrultusunda autocad programını öğren ve ingilizce bilgin nasıl bilmiyorum ama mutlaka öğren derim tavsiye olarak kabul edersen...
 


ve Sinem Hanım a aynen katılıyorum. Ama şöyle de düşün evet yan dal yapmak güzel ama ona ayıracağın vakti sececeğin bir konuda uzmanlaşarak ve internette olsun kütüphane de olsun araştırarak geçir. Önünde 2 yıl var ve ingilizcen iyiyse sececeğin bir konuda gerçekten çok iyi bilgi sahibi olabilirsin. Bu konuda okuldaki hocalarında yardımcı olacaktır. Çünkü okuldan sonra iş hayatında önemli olan sorunları en hızlı bir şekilde çözüm haline getirebilmek. bunun içinde çok iyi bilgi sahibi olunması gerekir.
Sonuçta bi meslekte uzmanlaşıp en iyi olmak var eğer değerlendirebilirsen bu iki yılı bir de yan dal seçip 2 konuda uzmanlaşmaya çalışmak var.
 
Üst