• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çimento suyu arıtımı

Mert Uğraşkan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Haziran 2014
Şehir
Trabzon
Firma
Hitachi Zosen Inova ve MAKYOL İş Ortaklığı
Ben yeni mezun olarak bir işletmede çevre mühendisi olarak işe başladım ve ilk problemim daha şantiye kurulma aşamasında , proje müdürümün benden istediği transmikserlerin ve beton harfiyat arabalarının yıkanmasından sonra çıkan atık suyun bertarafı gereklimidir? Hangi işlemler uygulanması gerekir yada direk desarj edilebilir mi gibi. Ben biraz araştırma yaptım tabi ki ve direk desarj yapılamadığını gördüm. Bunun için çökeltme havuzları gerekiyor. Peki bu çökeltim havuzunun sayısını ve ölçülerini nasıl hesaplayabiliriz? Kompleks bir soru oldu ama yardımcı olabilirseniz sevinirim...
 
@Mert Uğraşkan
Öncelikle hayırlı olsun. Mikserlerden kaynaklanan atıksular için proseste kullanılmak üzere çökeltim havuzu yapılması gerekir. Bu çökeltim havuzu sayısı suyun temizlenmesi bakımından 2,3 veya 4 kademeli olabilir. Bunun için;
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
bakabilirsiniz. Bir de çökeltim havuzu yaptırdıktan sonra üniversitelerin çevre mühendisliği bölümüne atıksuların geri kazanıldığına dair teknik uygunluk raporu hazırlatılması gerekir.
 
@Olgaç Sürmelihindi
yanıtınız için çok teşekkürler , bir kaç nokta ile ilgili tekrar sorum olacak fakat, mikserden kaynaklanan atıksular için kullanılır demişsiniz, Neye göre kullanılabilir bu su , standartlarına nerden bakabilirim yani çökertme havuzundan cıkan suyun kullanılabilirliğini hangi standartlara göre ? Ayrıca bu atıksuyumuz hiç bir ek işlem yapmadan direk çökme işlemi gerçekleşiyor mu ?
 
@Mert Uğraşkan
Şu kirliliği kontrolü yönetmeliğine bakabilirsiniz. Zaten analiz yapılması gerekli. Çökeltim havuzunda şu dinlenerek temizlenir. Herhang bir madde kullanmaya gerek yok.
 
bugün ki çalışmam da konuyu inceleyenler için dip not olarak su kirliliği kontrol yönetmeliğine göre değil, bulunduğun belediyenin belirlediği standart değerlere göre belirlenmesi gerekiyormuş. yani optimum değer istanbulda farklı ankarada farklı olabilir...
 
Üst