• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çimento Üretim Tesislerine ait Atıksu Arıtma Projesi

Fatih Tülü

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Ocak 2009
Değerli arkadaşlar, çimento üretim tesislerinin atıksu arıtma tesislerine ait proje ya da akım şeması ile ilgili döküman, makaleye acil ihtiyacım var.
 
Çimento ve klinker üretim tesislerinde, Türkiyede kuru proses yöntemi kullanılmaktadır. Dolayısıyla proses suyu oluşmamaktadır. Kişi sayısına göre evsel nitelikli arıtma tesisleri kurulur. Elimde döküman mevcut değil bulursam tabiki paylaşırım. Fakat benim tavsiyem. Tesiste çalışan personel sayısına göre dizayn edilmiş bir atıksu arıtma tesisi işini görecektir. Yani araştırma alanını çimento ve klinker üretimi olarak daraltma derim.
 
Aynen ben de proses suyunun diğer endüstriler gibi olmayacağını tahmin ediyordum ancak endüstriyel kirlenme kapsamında bu konu düştü bana. Değiştiricem sizin önerebileceğiniz ya da elinizde var olan bir endüstrinin arıtım profili ya da akım şeması var mı mesela bitkisel yağ üretim tesisi işimi görür. Aslında bunla alakalı başlıktaki link yenilenmeli indirilmiyor.
 
Şimdi oldu sana verebileceğim tavsiye aşağıdaki linki incelemen. Bu linkte faliyete geçecek olan yada kapasite artıran her sektör ile ilgili çed raporları ve çed başvuru dosyaları mevcuttur. Ve bu çed raporlarında endistüriyel kirlenme ile ilgili kısımlar detaylı şekilde anlatımaktadır. Detaylı bir şekilde incele benim elimde malesef senin işini görebilecek döküman yok. Çimento sektöründe olduğum için yazın ilgimi çekti. Yani iş senin araştırmana kalıyor.

Şimdiden kolay gelsin.

Link --->
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Merhaba Fahrettin bey İsmim Hakan, ben çimento üretimindeki çevresel maliyetler üzerinde bir tez yazamaya çalışıyorumda, çalıştığınız firma yardımcı olabilir mi?
 
Üst