• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Cmnet bayan mühendisler dayanışması

Eda Tekin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Mart 2010
Şehir
Kocaeli
Firma
ASM ARITMA SİSTEMLERİ
Bir bayan mühendis olmak sınav vize koşturmasından çalışmaktan okula saçlarını taramadan gelmek kendi bölüm arkadaşları tarafından hep paspal bakımsız ve bitik görünmek demektir.Bundan dolayıdır ki ilk 2 sene kendi bölümünden erkekler tarafından beğenilmeyip erkeklerin uluslararası ilişkiler vb sosyal bölümlerdeki bakımlı ve boya küpü kızlara rağbet etmesi demektir. Bir bayan mühendis olmak ; erkek kankanın kız kankandan daha çok olması demektir. Bir bayan mühendis olmak; Düzenli not tutmak derslere düzenli girmek vize haftası bir sürü iltifat duymak demektir. Bir bayan mühendis olmak; Diğer bölümden arkadaşlarınız dışarda ortam yaparken evde proje hazırlamaktır. Bir bayan mühendis olmak; Gözü yükseklerde demektir. Bir bayan mühendis olmak; elindeki mühendislik kitabından grur duymak demektir.
 
Biz kim miyiz? bizler kentli, kariyer sahibi, otuzlu yaşlarda ve bekâr kadınlar. ..
Türkiye'nin Brigitte Jones'ları, Ally Mc Beal'leri...
Biz kim miyiz?
Annelerimiz bizi evlendirmeye çalışır, patronlarımız performanslarımızı arttırmaya...
Arabanın motor gücüne değil, rengine tav olur alırız...
Dev şirketleri yönetir, iç çamaşırı rengine bir türlü karar veremeyiz...
Çeşme başını bıraktık, chat başında sevgili arıyoruz. ..
En önemli sorunumuz; doğru erkeği bulmak!
Gündemimiz; aşk, erkekler, ilişkiler!
Korkularımız: aldatılmak, yalnız kalmak, kilo almak!
Sloganımız: "Çocuk da yaparım kariyer de!"
Şaşkınlığımız: Kariyer yaptık evde kaldık!
Dertlerimiz: Kararsızlık, tatminsizlik, arayış!
Özlemimiz: Çocuk! Çocuk! Çocuk!
Havuz problemimiz: "Sperm bankasına bir uğrasam mı?"
Kabusumuz: Doğurabilmek için 35'ten önce evlenmek şart!
Teşhisimiz:bayan olmak çok zor keşke erkek olsaydık...

(alıntı:30 mumlu pasta kitabı)
 
bence buna "bayan mühendis olmak” olarak değil de, " toplum ve iş hayatında kadın olmak" adı altında bakılsaydı, yazacak ve konuşacak çok daha fazla şey olurdu.
Bayan bir mühendis olarak şunu söylemek istiyorum ki; buradaki bayan meslektaşlarım gibi çoğunluğunu erkek öğrencilerin oluşturduğu bir fakültede, normal bir üniversite öğrencisinin yapması gereken sorumlulukları yerine getirerek geçirdim. Projeler için sabahlamak, ödevleri zamanında yetiştirmek için zaman zaman evde oturup ders çalışmak, şu an baktığımda, övünç duymam gereken şeyler yerine, yapılması gayet mantıklı bir hareket olarak geliyor. Üniversite yıllarında, diğer bölümlerdeki bayan arkadaşlarım mühendis olmadıkları için, benden daha az çalışmakta ya da daha az emek harcamakta değillerdi. Ya da ; mühendislik fakültesindeki kızların kendilerine vakit ayıracak kadar zamanı olmadıklarını, okula bakımsız bir halde gittiklerini , proje-ödev hazırlamaktan sosyal hayattan geri kaldıklarını düşünmüyorum. Aksine, mühendislik fakültesindeki öğrencilerin, cinsiyet farketmeksizin, sosyal hayatlarını ve sorumluluklarını bir arada götürebilen , çok yönlü insanlar olabildiği fikrindeyim. İşini, doğru, hakkını vererek ve severek yapan her insan gibi gurur duyuyorum mesleğimle. Mühendislik mesleğinin bizlere kazandırdığı büyük ve önemli şeylerden biri, “farkındalık” olsa gerek. Bundandır ki; hangi branştan olursa olsun, mühendis kimliği olan bireylerin topluma yön gösterici fikirler ortaya koyabileceğini düşünüyorum. Bundandır ki, ünvanlarımızı, diğer meslek gruplarındaki insanları kendimizden farklı görerek ya da onların basit işler yapıyor olduklarını düşünerek değil de, zincirin her bir halkasının tüme nasıl etki edeceğini düşünerek kullanırsak , çok daha farklı-sürekli gelişen bir toplum kültürü geliştirebiliriz. Bundandır ki, kadın ya da erkek, toplum içinde farklı olduğuna inanan insanların, yine ünvanlarını kullanmak yerine , zeka ve yapılan başarılı işleri ortaya koyarak kendilerini kanıtlamalarının çok daha bilinçli bir hareket olacağından yanayım. kadın..ya da erkek.. bu durumda kazanılacak şey, mutlak suretle, saygı olacaktır.
 
katılmayabilirsiniz; bu bence insanların çevresiyle doğrudan ilgili.
çevremde benle aynı mesleği yapmayan, ancak üniversite yıllarında oldukça emek harcayan ve şuanda yaptıkları işlerde çok başarılı olan insanlar var. genelleme yapmanın burada haksızlık olacağını düşünüyorum. elbette ki yaptığımız iş kolay bir iş değil; elbette ki çok çalışıyoruz, ama bu olması gereken bir şey; bundan yakınmanın doğru olmadığını söylüyorum. yukarıda yazdıklarım ne demek istediğimi çok net ifade ediyor sanırım. bununla birlikte, görüşünüze ve harcamış olduğunuz emeğe saygı duyabilirim ancak.
 
@Öyküm Hız
Ben de latife amaçlı yazdığımı ifade etmek isterim ama galiba yanlış anlaşıldı :oops: , sadece demek istediğim projelerimizle az zaman harcamadık bunu bana çevremden bir çok ifade etmişti :) herkesin emeğine saygımız sonsuz sonuçta... ;)
 
Üst