• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Cmnet üyeleri ne kadar kazanıyor

Ne kadar kazanıyorsunuz?

  • 2020 TL altı

    Oy: 10 5.2%
  • 2020 - 3000 TL

    Oy: 78 40.6%
  • 3000 - 4000 TL

    Oy: 44 22.9%
  • 4000 - 5000 TL

    Oy: 26 13.5%
  • 5000 TL ve üzeri

    Oy: 34 17.7%

  • Kullanılan toplam oy
    192

Chilecash

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Kasım 2018
Firma
eçbs
Dürüst cevaplar bekleniyor.:harika:
Katılanları gösteriyormuş meğer, hemen kapattım ?
 
Son düzenleme:
Kim neye göre ne kadar kazanıyor? Yeni mezun 2000-2500 TL alırken tecrübeliler 4000-5000 TL alabiliyor. Sağlıklı bir anket olmamış.
 
Şu anda bir dürüm ile ben de öğle yemeğini geçiştirebiliyorum:) Yaşasın dürümlerin kardeşliği
 
Ne güzel. ? Ya o değil de ekşinin sahibi kanzuk deli gibi kazanıyor ama adamın tek yiyeceği dürüm. Düşünsene para içinde yüzüyorsun sofranda kuş sütü eksik olması lazımken, sen kalk köşe başındaki Nuri dayıdan dürüm söyle onu götür. Tebrikler gerçekten. :D
 
Mühendis yetiştiren ülkede maaşlar böyle olursa o ülke nasıl kalkınabilir ki ? Düşünebiliyor musunuz 10 yıllık mühendis evini geçindirme derdine düşmüş. O adam nasıl üretken olacak ? Herkes aldığı para kadar çalışmaya başladı. Sonumuz hayrolsun...
 
2017 yılında mezun olduktan sonra ilk iş görüşmesine gittiğim yer bir danışmanlık firmasıydı. Başvurum sonrası iş görüşmesine çağırmışlardı. O sırada Antalya'da tatildeydim, apar topar kalkıp gitmiştim. O dönem asgari ücret 1400 tl iken, bana teklif edilen maaş 1300 tl idi. Yer evime yürüme mesafesinde olduğu için öncelikli olarak beni aradıklarını söylemişlerdi, nasılsa yol masrafın da yok demişlerdi. :) O değil de, hala Antalya'da kuzenlerimi ve ailemi bırakıp apar topar o iş görüşmesi için İstanbul'a döndüğüme yanıyorum. Ama nerden bilecektim tabii... :)
 
Evet, o kazık da bana ciddi bir tecrübe olmuştu gerçekten. :)
 
Değerli Arkadaşlar;
20- 25 yıllık tECRÜBELİ Çevre Mühendisiyim. Son iki iş görüşmemde teklif edilen ücretler; Birisi ÇED firması, Yeterlik almak için gösterecek, ÇED Yeterlik Çevre Mühendisi (5a) 1.400.- TL.,
2. Madencilik firması, Çevre Mühendisi ve YTK kapsamında çalıştıracak. proje başına 150.- TL. Senede 7- 8 proje çıkar diyor. 8 proje çıksa senede 1.200 TL. yapar. Böldüğünüzde onikiye aylığınız 100.- TL gibi bir rakama gelir. HER İKİSİNE DE ASGARİ ÜCRETTEN HABERİNİZ VAR MI DİYEREK TARTIŞARAK KAPATTIM.
 
haklısınız ama burada işverenlere yaptırım uygulayacak olan bakanlık. Diğer türlü hepimizin işverenle karşı karşıya gelip işsiz kalma durumumuz söz konusu olabiliyor.
 
Üst