• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Çmo aidat ücreti icra takibi başlattı

cm.erkan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2016
Firma
Belediye
ÇMO İstanbul şubesine 5 yıl önce üye oldum. Birkaç kez gittim bazı konularda yardım istedim ama yardımcı olmayınca devam etmedim. En son 1 ay önce bilgilerimi güncelledim 1 hafta sonra avukattan yazı geldi aidatın ödenmesi için. Bu yazıdan birkaç hafta sonrada icra evrağı geldi. Başka başına benzer durum gelen var mı? Ne yapabilirim?
 
Valla bizim oda kadar boş bir oda yok acikcasi yapilan hic bir sey yok mezun olmadan bosuna kayit olma demislerdi olmadim bende ama kayit olup aidati odemeyen arkadaslar var boyle bi duyum almadim zaten sacmalik bi isin olsa oda ile ilgili mezun oldugun tarihten itibaren harc istiyor belge alsan belge parasi kadar harc oduyosun mantiksiz bu isler para endeksli olmus harci veriyosun karsinda ne seni savunan bi oda var nede bi sahis Allah yardimcin olsun
 
Oda ya kayıt olmak zorunda mıyız? Yani ben 2014 yılında mezun oldum ve şuan bir TAT firmasında çalışmaktayım. Daha kayıt yaptırmadım bi sıkıntı teşkil eder mi acaba? @efe efe
 
@cansu üzelkök

Benzer durumdayız, ben de kayıt yaptırmadım. Bunun sebebi de şu, odaya gittiğimde mezun olduğumdan sonraki tüm aidatları yatırmamı söylediler. Eğer tüm aidatları yatırmazsam kayıt yapmayacaklarmış. Yani odaya kayıtlı olmadığınız her süre için bile "PARA" istiyorlar. Ne kadar da müthiş bir oda.
 
@Cem Yılmaz Evet benden de tüm aidatı yatırmamı istediler ve ben de ödeyemeyince kayıt yapmadılar. Açıkçası ben kayıt yaptırmayı düşünmüyorum fakat yarın bir gün önüme bir engel olur mu bilemiyorum? Fikri olan bilgisi olan lütfen yardımcı olabilir mi? Şimdiden teşekkür ederim.
 
2004 lisans mezunuyum, mezun olur olmaz odaya kayıt oldum. Kayıt olduğumdan beridir hayatımda sadece 1 iş ilanında odaya 3 yıllık üyelik istediler, o işe de girip çalışmıştım, bir inşaat firmasıydı, onun dışında odaya üyeliğin bir faydasını görmedim. Ha bir de her cuma günü iş ilanları mailime geliyor, bir de ajanda aldım, sizler içinde odaya üye olmamanın bir zarar getirmeyecegini düşünüyorum ama yanlış yönlendirmekte istemem, çok iyi bilenler yanıtlarsa sevinirim....
 
Merhabalar arkadaşlar. Odaya kayıt olmamanız durumunda size herhangi bir yaptırım uygulanmıyor. Sadece değinildiği gibi oda yönetiminde olan kişilerin firmalarında odaya kayıt önkoşulu çok az da olsa geçerli olabiliyor. Odaya kayıtlıyım ve yönetim kurulunda görev alan biriyim. Bugüne dek icra takibi yapıldığını duymadım. İşin açıkçası bunu hangi şube veya temsilcilik yaptı onu da bilmeden yorum yapmam pek etik olmayacaktır.

Bu arada İstanbul Şube yönetimindeki arkadaşlarla irtibata geçtim bu konu hakkında. Yapılacak geri dönüşte size bilgi vereceğim.
 
@cm.erkan

Aldığım bilgiyi aktarıyorum; bu karar oda genel merkezi tarafından alıyım bir karardır. İstanbul Şube ile birebir bir alakası yoktur. Şahsi görüşümü sorarsanız böyle bir davranış etik değil. Fakat arkadaşlar konuyu biraz açarsak odalar dayanışma için vardır. İnanın bütün çevre mühendislerinin iş sahibi olmasını hepimiz istiyoruz. Burada biz siz diye bir muhabbet yok.

Lpg mesul müdürlük için şart. Tmgd ve çevre görevlisi belgesi için şart değil. Sadece bazı tmgd kurslarında oda üyesi olduğunuzu belirtirseniz indirim yapılıyor.

@Merve Akgül

Lpg mesul müdürlük için şart. Tmgd ve çevre görevlisi belgesi için şart değil. Sadece bazı tmgd kurslarında oda üyesi olduğunuzu belirtirseniz indirim yapılıyor.
 
@Cihan Yeşil
Cihan kardeşim şimdi madem yönetimdesin bu odanın bize neden hiç faydasını görmedim bırak muhattab bile göremedim antepte o da başkanı bizi dikkate bile almadı bunu genel merkeze bildirim başkana genel sekretere vs baya yere şikayet te bulundum bir geri dönüş bile olmadı bu benim başımdan geçen neden odaya sahip çıkalım ben bulamıyorum hiç bir platformda bizi savunduklarına inanmıyorum.
 
@memo_6863

Odanın sana veya bize ne gibi bir faydası olmasını bekliyorsun mesela? :)
Yönetimde olup olmamam mühim değil onu konu hakkında fikrim olduğunu beyan etmek için yazmıştım.
 
Cihan bey Ankara ÇMO adem bey direk kendisi söyledi mesleğimi yaptığım için odadan kaydımı silemiyormuşum.
 
Hamdiye Güzel8 sene olmuş ama yazayım cevap dedim:) özelde çalışılınca ayrılamıyor musunuz bilmiyorum ama devlette çalışıyorum ve iki yıl önce 2 bin tl ye yakın birikmiş borcumu ödedim zira icraya vereceklerini bildirin ihbarname yolladılar posta ile.. ödedim ve çıktım.. o kadar huzurlu hissettim ki anlatamam.. neyime yaradı odaya kayıtlı olmak bu kadar seneler içinde bilmiyorum kocaman bir boşluk yani...
 
@Hamdiye Güzel

Dilekçe karşılığında kayıt sildiren kişileri biliyorum. Onun için yorum yapmıştım. Yeni yönetim böyle bir karar aldıysa onu bilmiyorum fakat geçen sene kayıt sildirenler oldu.
 
cihan ben şahsım üzerinden tüm meslektaşlarım için taleblerden bahsettim yanlış anladım bana değil çevre mühendislerine olsun örnegin oda temsilcilikleri şubeleri temsilcileri genel olarak şirket sahipleri oluyor ve bunlar yanında çalısan mühendise 1300 maaş veriyor bu odanın mantıgına aykırı ilk önce kendi ilkelerini kabullenmiş insanların yönetime gelmelerini sağlasınlaar. yani ilk önce kendilerine inansınlar gerisi gelir
 
Üst