• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Çmo aidat ücreti icra takibi başlattı

cm.erkan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2016
Firma
Belediye
ÇMO İstanbul şubesine 5 yıl önce üye oldum. Birkaç kez gittim bazı konularda yardım istedim ama yardımcı olmayınca devam etmedim. En son 1 ay önce bilgilerimi güncelledim 1 hafta sonra avukattan yazı geldi aidatın ödenmesi için. Bu yazıdan birkaç hafta sonrada icra evrağı geldi. Başka başına benzer durum gelen var mı? Ne yapabilirim?
 
@Tolgay Doğan

Haklısınız bende eğer sektör değiştirsem oda üzerimde yük külfet olacak
 
Herkese Günaydın

Keşke Diyorum ,
1- Çevre Görevlisi kavramı kalksa sadece çevre mühendisleri olarak bu işi yürütsek
2-Keşke Makine mühendisleri odası ve elektrik mühendisleri odasının verdiği enerji yöneticisi eğitimlerini bizim odamızda verse ( çevre mühendisleride enerji yöneticisi oluyor)
3- Gıda sektöründe kimyager çalışıyor ise neden çevre mühendisi çalışmasın farklı bir istihdam alanı,
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .



keşkeler uzar ,
 
@Okan Türe
Ben lisanstan mezun olduktan 1 yıl sonra odaya kayıt oldum ve bu 1 yıl içinde resmi olarak hiç çalışmadığım için geçmişe dönük para ödemeden odaya kayıt oldum.
 
@Kemal Ezen
Bundan sonra bu şekildeymiş. Ancak ben 2013 te kayıt oldum. O zamanlar böyleydi şimdi böyle diye geçiştirdiler. Şimdi iş-hayat yoğunluğu uğraşmıyorum ancak o parayı geri alacağım. Haksız kazanç bu. Tamam odamız olması önemli ancak meslektaşlarına bu şekilde yaklaşan bir odaya ben iyi niyetle yaklaşamam. Kaldı ki şuan çalıştığım danışmanlık işinde odaya üye olma zorunluluğu yok.

@Kemal Ezen siz hangi tarihte üye oldunuz?
 
@emin2

O formülleri biz bulsak da arkadaşlara söylesek anlatsak olmaz mı? Şurada kaç tane mühendis adamız. Sadece şikayet ediyoruz, şikayetin arkasına çözüm önerisi gelmiyor bilmem farkında mısınız?
 
@Melih Coşar

Evet Melih Bey sorunlar belli. Bunları belirten ve çözüm önerisi sunan bir dilekçe yazıp genel merkeze mi iletelim? Aramızda temsilci seçip yüz yüze görüşme mi yapalım? Ya da başka fikri olan varsa yazabilir mi?
 
Temsilcilik işini gönüllü olarak odadaki toplantıları yakaladığım zaman ben yapıyorum zaten. Arkasına da buraya yazıyorum. Dilekçe de güzel bir çözüm olabilir elimizde odanın hangi sebepler ile hangi kanuna dayanarak bu ücreti istediğine dair bir yazımız olur.

Bütün bunların ötesinde başka yapılacak bir şey daha vardır. O da oda seçimlerinde demokratik hakkımızı kullanıp oy verme işlemini yapmamızdır. Hangi grup neyi vaat ediyor, hangisine kendinizi yakın hissediyor, hangisinin çözüm olacağına inanıyorsanız ona oy verirsiniz.
 
@Melih Coşar
Melih Bey, ben her platformdan şikayet ve önerilerimi sundum ( mail yoluysa ankara merkez, direk yüzyüze il temsilciligi, hatta bimer) ama hicbirinden sonuc alamadim. siz hic bir öneri de bulunuduz da sonuc aldiniz mi acaba? üyelerini öyle pek de sallayan bir yapi degil benim gordugum kadariyla...
 
@Melih Coşar

Hangi grup neyi vaat ediyor seçeneğine pek bakılmıyor.

Bize has, hangisine kendini yakın hissediyor, siyasi görüş-grup, tanıdık adam, vs, vs ile gidiyor işte....
 
@emin2

Valla hocam en yakın seçimde şu şikayetleri çalışma programına alan grubun burada sürekli reklamını yapacağım. Hatta ben bile katılabilirim o gruba, ayrıca tüm arkadaşlarıma ve çevreme de tavsiye edeceğim.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Araştırırken karşıma çıktı.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Yukarıda ki madde diyor ki mesleği tamamen yapmıyorsan ayrılabilirsin. Bunun anlamı şu aslında, isg uzmanı, tmgd, belediye, proje yada neresi olursa mühendislik diplomasının avantajıyla çalışıyorsanız odadan ayrılamazsın.

Burada ki sıkıntı şu. Üye olmayan çalışmaya devam edebiliyor, üye olan tabiri caizse yaptırıma uğruyor. Öncelikle bu eşitsizliğin ortadan kaldırılması gerekir.
 
@Fatih Özcan

Hatta üye olmayan, üye olmaya karar verince veya mecbur kalınca vergi kaçağı gibi işlem başlatılıyor.
 
1400 lira haciz işlemi uygulandı. avukata vermişler sağolsunlar. bulunduğumuz yerdeki oda il başkanı ile genel merkez muhasebe ile görüştük hiç biri yardımcı olmadı. avukatla görüşüp valla ödemezseniz haciz geliyor dedi. ödedim ve üyeliğimi sildirdim. Lanet olsun üye olduğum güne. o darlıkta ve zorlukta o parayı borç harç buldum ödedim. odalara üyelik eskiden birine kefil olmak gibi bişe oldu. kendi ayağımıza sıkmışız.
 
@gocayörük
Suçu biraz da kendinde aramak lazım bazen. O kadar borç olana kadar ne yaptınız? Madem odadan faydalanmıyordunuz neden bu kadar borç birikmeden önce odadan ayrılmadınız? Odanın üyelik şartları kötü veya yanlış olabilir ama bu şartları kabul edip odaya üye oluyorsanız aidat ödemekten de kaçınmamanız lazım.
 
@Fatih Özcan
en büyük sikintilardan biri bu iste. hem ortada bir haksizlik var hem de bu haksizlik sonucu oluşan maduriyetler. ve tekrar söylüyorum sen kimsin ki ben sana üye olmadan mesleğimi yapamiyorum... benim calismama katki saglayacak ne yaptin bugune kadar??????
 
2006 yılında özel bir şirkette göreve başladığımda odaya üye olmuştum daha sonra kamuda çalışmaya başlayınca odayla hiçbir işim kalmadı geçen yıl e-devletten icra dosyamın olduğunu gördüm. icrayı kaldırma çalışmalarım sonuçsuz kalınca lanet olsun diyerek borcu ödeyip icrayı kaldırdım. İcradan kalkmasından sonra yaptığım ilk iş üyeliğimi iptal ettirmek oldu. Meslek hayatım boyunca bir kuruşluk faydasını görmediğim amacının ne olduğu belli olmayan odaya meslektaşlarımın da üye olurken bir kez daha düşünmelerini tavsiye ederim.
 
Ben ödemeyi düşünmüyorum, 15 yıl önce üye olmuşum bu arada 1-2 yıl ödemişimdir belki, sonra ne bir süreli yayın/görüş/temas olmadığı gibi borç ile ilgili hiçbir bildirim yapılmadan sanki birikmesini bekleedikten sonra icra takibine geçeriz mantığı ile yol alınıyor gibi.

İcraya verilmesi ödeme zorunluluğu doğurmaz, icra itirazı yapıp davaya dönmesini beklerim, adalet kararını verir. (yine de avukatımın görüşünü alacağım.)
 
@Alp4
umarım sonuç istediğiniz gibi olur ama. TMMOB nin yönetmeliğinde "ÇEvre Mühendisliği yapıyorsanız üye olmak zorundasınız" deniyor. yönetmeliğin o maddesini kullanarak kazanabilirler davayı, bi de bissürü dava parası ödersiniz.
 
Üst