• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Çmo aidat ücreti icra takibi başlattı

cm.erkan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2016
Firma
Belediye
ÇMO İstanbul şubesine 5 yıl önce üye oldum. Birkaç kez gittim bazı konularda yardım istedim ama yardımcı olmayınca devam etmedim. En son 1 ay önce bilgilerimi güncelledim 1 hafta sonra avukattan yazı geldi aidatın ödenmesi için. Bu yazıdan birkaç hafta sonrada icra evrağı geldi. Başka başına benzer durum gelen var mı? Ne yapabilirim?
 
@gokce333
arkadaşlar bunların telefonda orda burda konuştuklarına bakmayın. hakkınızı hukuki olarak sonuna kadar bilin ve arayın. çünkü bunlar para olarak görüyorlar herkesi. telefonda konuşmalarına ve söylemlerine de inanmayın.
 
@cansu üzelkök
2015 mezunuyum bende kayıt yaptırmadım ve bir TAT-GKD tesisinde çalışıyorum. Meslek odamızın maalesef ne öğrenciye ne çalışan mühendise faydasını görmedim. Tabi ki geçmişe dönük aidat ücreti istemekte ayrıca bir saçmalık.
 
@Yağız Özgören
odaların öğrenciler ilgili çalışmaları Mersin - Adana - Smasun veya İstanbul gibi şubelerin çalışmalarına ÇMO sittesi ve ilgili şubelerin sosyal medya hesaplarından bakabilirsiniz
 
@Cihan Yeşil

Cihan Bey, geçen yıl bu konuda oda ile yazıştım, aidat meselelerinden dolayı bayağı canım sıkılmıştı. Aşağıda bana bu konuda odadan gelen 2 ayrı e-posta yanıtı gönderiyorum, benim elim kolum bağlı kaldı, odadan ayrılmayı düşünen arkadaşlara da fikir verebilir:

1)
Adem YILDIZ <adem@cmo.org.tr>
Pzt 7.05.2018, 18:04
senayksesler@gmail.com;
Çevre Mühendisleri Odası;
TMMOB ÇMO Sekreterlik;
uyeiletisim@cmo.org.tr



Değerli Üyemiz;
Üyelikten ayrılma talebiniz gerekli koşullar sağlandığı takdirde Oda Yönetim Kurulumuzca değerlendirilecektir.

TMMOB Çevre Mühendisleri odası kamu kurumu niteliğinde bir meslek odasıdır. Bu nedenle üyelikten istifalar odamız ve TMMOB mevzuatına göre yapılmaktadır.

ÇMO Ana Yönetmeliği Madde 11 (c ) bendinde :

“Herhangi bir nedenle mesleksel etkinliğini sürdürmek istemeyen, kamu kurum ve kuruluşları ile iktisadi devlet teşekkülleri ve kamu iktisadi kuruluşlarında asli ve sürekli görevde çalışırken üyelikten ayrılmak isteyen üyeler, bu durumu Oda Yönetim Kurulu’na yazılı olarak bildirmek, belgelemek, Oda üye kimlik kartını geri vermek ve o tarihe kadar olan üyelik ödentilerinin tümünü ödemek koşuluyla ayrılabilirler…” denilmektedir.

.
Dilekçe
Çalışma Belgesi
Oda kimlik kartınız
Son 1 yıla ait sgk dökümü


Adem YILDIZ
Çevre Mühendisleri Odası

2)
üye iletisim <uyeiletisim@cmo.org.tr>
Pzt 7.05.2018, 10:45
Siz;
TMMOB ÇMO Sekreterlik



Sn. Şenay SESLER,
Sistemden kontrolü sağlandığında aidatınızı ödediğiniz görülmüştür. İstifa işlemleri için istemiş olduğunuz belgeler aşağıda yer almaktadır.

İstifa dilekçesi, son bir yıllık SGK dökümü, CMO Kimlik Kartı, Üye aidatının ödediğine dair Dekont, Kamu kurumunda çalışıyorsanız Kurumdan alınan ıslak imzalı kaşeli çalışma belgesi, Çevre mühendisliğini icra etmiyorsanız çalıştığınız yerden ıslak imzalı kaşeli Çalışma Belgesi.
(''Herhangi bir nedenle mesleki etkinliğini sürdürmek istemeyen, kamu kurum ve kuruluşlarında, kamu iktisadi kuruluşlarında asli ve sürekli görevde çalışırken üyelikten ayrılmak isteyen üyeler, bu durumu Oda Yönetim Kuruluna yazılı olarak bildirmek, gerektiğinde belgelemek, Oda üye kimlik kartını geri vermek ve o tarihe kadar olan üyelik ödentilerinin tümünü ödemek koşuluyla ayrılabilir. Ayrılma isteği kabul edilmeyen üyenin, Oda Genel Kuruluna itiraz hakkı vardır. Üyelikten çıkarılan ya da ayrılan üyeler, Oda süreli yayınları ile duyurulur.'' ( 14.02.2005 tarihli 25727 sayılı Türk Mühendis Ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinin İkinci Bölüm Üyelik Ve Üyelik Vasfının Kaybolması Madde 11 b Bendi))
Bilgilerinize sunar, iyi günler dilerim.

Saygılarımla,

Gül DENİZ
Çevre Mühendisi
Üye İletişim

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası
 
@Murat ÇELEBİ
Odada çalışan bayanada anlattım hiç çalışmadıgımı ama yinede ödemek zorunda oldugumu lakin şu an acelesi olmdıgını bir işe girdigimdede ödeyebilecegimi söyledi hatta odadan ayrılmak istersemde bu borcu kapatmadan ayrılamıyormuşum. Herhangi bi adım atmadan bu konuyu araştırmak en iyisi olucak
 
@gokce333 Çalışmaya başladığınız yıldan itibaren oda aidatlarını almaya başlıyorlar. Ben şahsen o şekilde aidat borcumu ödedim. Sgk girişimin olduğu ay örneğin 9.aydı. 9, 10 11 12.ayları ile sonraki 2 senenin yıllık aidatını ödemiştim. Çalışmaya mezun olduktan bir sene sonra başladım. O 1 senenin ücreti alınmadı.
 
@gokce333

Siz kapsamlı bir sgk dökümünün çıktısınız alın bulunduğunuz il temsilciliği veya şubeye gittiğiniz takdirde almayacaklardır Gökçe hanım, öle bir durum söz konusu değil çevre mühendisi olarak veya isg'nin bazı kodları var onlar dışında çalıştıysanız bile alınmaması lazım
 
Saçma olan da bu değil mi? Kamuda çalışıyorsan ödeme ama bunun dışında nerede çevre mühendisliği yapıyorsan ödemek zorundasın. Onların mesleki farklılığı ne? Aynı imkanlardan faydalanmıyor muyuz? (zaten bir imkandan faydalandığımız da söylenemez ya) ÇMO bizim hakkımızı savunuyor da kamuda çalışanlarınkini savunmuyor mu?
 
@Nazzzzz

@Nazzzzz nerede yazıyor kamuda çalışırsan ödeme zorunluluğu yok diye? ben kamuda çalışıyorum. ve bana her sene aidat borcu çıkarıyorlar. eve kağıt gelene kadar hep ertelemiştim. ama icra takibi başlatacaklarını yazınca ödeme yaptım.
 
@Çiğdem Aksoy

Çiğdem Hanım kamuda çalışanlar kamuda çalıştıklarını belgelendirdiklerinde üyelik zorunlulukları yoktur. Yalnızca önceden aidat borcunuz varsa onları ödeyip, üyelikten çıkabiliyorsunuz.

6235 Sayılı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kanunu

Madde 33 – Türkiye'de mühendislik ve mimarlık meslekleri mensupları mesleklerinin icrasını iktiza ettiren işlerle meşgul olabilmeleri ve mesleki tedrisat yapabilmeleri için ihdisasına uygun bir odaya kaydolmak ve azalık vasfını muhafaza etmek mecburiyetindedirler.

(Ek: 19/4/1983 - KHK - 66/10 md.) Kamu Kurumu ve Kuruluşları ile İktisadi Devlet Teşekkülleri ve Kamu İktisadi Kuruluşlarında asli ve sürekli olarak çalışan mühendislik ve mimarlık meslekleri mensuplarının meslek ve ihtisaslarıyla ilgili odaya girmeleri isteklerine bağlıdır. Ancak bunlar görevlerinin gereği olan işleri yaparken, mesleki bakımdan, Odaya kayıtlı meslekdaşlarının yetkileriyle haklarına sahip ve onların ödevleriyle yükümlüdürler. Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile ilgili hükümler saklıdır.
 
@Çağatay Atay

Gönderdiğiniz metinde zaten üyelik zorunlu değil diyor ama üyelerle aynı ödevlerle yükümlüdürler diyor. Yani üye olsanız da olmasanız da para vereceksiniz diyor, bu durumda Çiğdem Hanım'ın söylediğinde yanlış bir cümle göremedim ki?
 
@Cem Yılmaz

Üyelikten ayrıldıktan sonra neden aidat ödesinler ki. Kamu personeli üyeliğini iptal ettirebilir ve iptal ettirdikten sonra aidat ödeme zorunluluğu yoktur. He ben üye değilim ama aidat ödemek istiyorum diyen varsa o ayrı :D
 
@Okan Türe

Üyelikten ayrılma ile ilgili bir cümle sarf edilmemiş ki? Bakın diğer mesajlarla mı karıştırıyorsunuz bilmiyorum :) Çiğdem Hanım şöyle demiş:

"nerede yazıyor kamuda çalışırsan ödeme zorunluluğu yok diye? ben kamuda çalışıyorum. ve bana her sene aidat borcu çıkarıyorlar. eve kağıt gelene kadar hep ertelemiştim. ama icra takibi başlatacaklarını yazınca ödeme yaptım."

Kanun ne demiş?
"Odaya kayıtlı meslekdaşlarının yetkileriyle haklarına sahip ve onların ödevleriyle yükümlüdürler. "

Yani ben şu an Çiğdem Hanım'ın yaptığı işlemlerin doğru olduğunu ve kanunen de yasal olduğunu söylüyorum. Kaydını sildirdikten sonrası önemli değil, ben mevcut durumdan bahsediyorum. :rolleyes:
 
konu biraz dallanıp budaklanmış. işin özü şu ki odaya üyeyim uzun zamandan beri. son 3 yıldır da kamuda çalışıyorum. aidatlarımı eskiden zamanında öderken son birkaç yıldır ödemedim. geçen icra muhabbetleri yüzünden borcumun hepsini ödedim. @Çağatay Atay '' Çiğdem Hanım kamuda çalışanlar kamuda çalıştıklarını belgelendirdiklerinde üyelik zorunlulukları yoktur. Yalnızca önceden aidat borcunuz varsa onları ödeyip, üyelikten çıkabiliyorsunuz. '' demişsiniz ya bu hangi kanunda yönetmelikte yazıyor. sizin gönderdiğiniz metinde odaya girmeleri isteklerine bağlıdır. diyor. odadan çıkmaları için bir ifade göremedim ben.
 
@Çiğdem Aksoy

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Üyelikten Ayrılma
Madde 114 : Herhangi bir nedenle mesleki etkinliğini sürdürmek istemeyen, yedek subaylık ve erlik hariç olmak üzere silahlı kuvvetler mensubu olan ya da kamu kurum ve kuruluşları ile iktisadi devlet teşekkülleri ve kamu iktisadi kuruluşlarında asli ve sürekli görevde çalışırken üyelikten ayrılmak isteyen üyeler; bu durumu bağlı olduğu Oda Yönetim Kuruluna yazılı olarak bildirmek, gerektiğinde belgelemek, Oda Kimlik belgesini geri vermek ve o tarihe kadarki üyelik ödentilerinin tamamını ödemek koşuluyla, Odadan ayrılabilirler. 6235 sayılı TMMOB Kanunu ve bu ana yönetmelik hükümleri bundan sonra bu kişiler için uygulanmaz. İlgili kanunlar ve bu Ana Yönetmelikteki istisnai hükümler saklıdır.
 
belki küçük bir detay gibi olacak ama, 50 TL de kimlik ücreti alıyor ÇMO? neyin masrafı olarak alıyor acaba maliyeti 5 TL olan kimliklere 50 TL.
 
@Murat ÇELEBİ
Dediğiniz şekilde gittiğim takdirde umarım sıkıntı çıkarmadan borçları silerler . Teşekkür ederim bilgilendirme için
 
Üst