• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Çmo aidat ücreti icra takibi başlattı

cm.erkan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2016
Firma
Belediye
ÇMO İstanbul şubesine 5 yıl önce üye oldum. Birkaç kez gittim bazı konularda yardım istedim ama yardımcı olmayınca devam etmedim. En son 1 ay önce bilgilerimi güncelledim 1 hafta sonra avukattan yazı geldi aidatın ödenmesi için. Bu yazıdan birkaç hafta sonrada icra evrağı geldi. Başka başına benzer durum gelen var mı? Ne yapabilirim?
 
odaya kayıt olmaz isek ödeme yapmamız gerekmiy
@gokce333
Gidin eğer halen olmaz derler ise hemen oradan Genel Merkezden Adem beyi arayın
 
ÇMO merkeze attığım maili aynen iletiyorum. herhangi bir cevap gelirse onu da burdan paylaşırım.

"
İyi günler,

Bir kaç konuda bilgi almak istiyorum.
  • 50 TL olan Kimlik Ücretinin neden 50 TL olduğunu bana detaylı bir şekilde açıklar mısınız?
Parasını ödediğim bir hizmetin maliyetini de bilmenin hakkım olduğunu düşünüyorum.
Kart parası matbaa mürekkep vb. kalemlere ne kadar para gittiğinin ayrı ayrı detaylarını öğrenmek istiyorum.
Çünkü muhtemelen 10 TL masrafı olan bir kartın 50 TL ye tarafımıza verilmesi bana çok mantıklı gelmiyor.
  • Ayrıca Üye Kimlik Belgesinin neden 5 yıl geçerli olduğunu da açıklarsanız çok sevinirim. Neden bir zaman aşımı var?
  • Son olarak 192 TL üyelik ücreti alıyorsunuz, 5 sene geçerli olan kimlik ücretini bu bedel üzerinden tahsil etmeyip de ayrıca para almanızın sebebi nedir? Yani 5 yıllık üyelik bedelinden kimlik ücreti ayrılamaz mı?
Bu konuların detaylı bir şekilde cevaplanmasını tarafınızdan talep ediyorum.


kolay gelsin iyi çalışmalar.
"
 
@Cem Yılmaz

Aynı ödevlerden kastedilen aidat ödemek değildir. Yönetmeliklerle Çevre Mühendislerinin uyması gereken sorumluluklardır. Bunu tahmini şekilde söylemiyorum. Kamuda çalışan bunu belgeleyip üyelikten ayrılan ve aidat ödemeyen tanıdıklarım var. Gönderdiğim gönderide de kamu çalışanlarının üye olmak zorunda olmadığı açıkça belirtilmiş.

@Çiğdem Aksoy

Odaya üye olmanın zorunlu olmaması demek isteğiniz doğrultusunda ayrılabileceğiniz anlamına gelir. Ancak daha önce de belirttiğim gibi önceden (yani ayrılma talebinden önce) bulunan aidat borçlarınızı ödemeniz isteniyor. Ki zaten Okan beyin gönderisi de anlatmak istediğimi destekliyor.

Özetle sizin ödeme yapmış olmanız bir hata değil. Zaten üye olduğunuz için oluşmuş üyelik aidatı borçlarınızı ödemeniz gerekiyor. Ama eğer kamu çalışanı iseniz bunu belgelediğiniz zaman ayrılıp bir daha (sonraki dönemler için) aidat ödemesi gelmemesini sağlayabilirsiniz.
 
@Çağatay Atay

Yönetmeliklerdeki Çevre Mühendislerinin sorumluluğunu denetlemek Çevre Mühendisleri Odası'nın görevi değildir. Hâlâ yazdıklarımızı eksik ya da yanlış anlıyorsunuz. Konuyu dallandırıp budaklandırmak istemiyorum, aynı mesajları tekrar tekrar yazmak saçma geliyor.
 
@Cem Yılmaz

Bu konuda yaşanmışlığım olmamakla birlikte, yine size katılmıyorum. Siz kamuda çalışın ya da çalışmayın. Çevre vb. mühendisilikle ile ilgili bir kanunsuzluk yaptığınızda, bu ihaleler olabilir veya başka bir konular olabilir. Oda bu konuda kamuda çalışmanıza bakmadan hakkınızda kanuni işlem başlatabilir.

Evet asıl görevi bunu denetlemek olmayabilir ancak bununla ilgili şikayet aldığında diğer mühendislerin haklarını korumak adına işlem yapacaktır diye düşünüyorum.
 
@Çağatay Atay

Bahsettiğiniz şey, suç duyurusuna giriyor. Onu sıradan bir vatandaş da gidip yapabilir. Odaya kayıtlı değilsem, oda benim faaliyetlerimi nereden bilebilir? Biri şikayet edince. Birisi niye odaya şikayet etsin? Direkt olarak 181, Cimer, Bakanlık ya da İl Müdürlüğü dururken? Oda bana ne gibi bir yaptırım uygulayabilir? Benim de tecrübem yok, sadece nispeten hukuk bilgim mevcut. Odanın sizi bağlayabilecek tek bir durumu var. Odaya kayıt olduğunuzda, onların yükümlülüklerini yerine getirmelisiniz.

Buyrun bu da yükümlülük listeniz:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Katılıp katılmamak sizin elinizde, ben realiteden bahsetmekteyim.
 
@Cem Yılmaz

Peki Cem bey fikrinize saygı duyuyorum. Umarım hayatta tecrübesiz olduğunuz konulardaki realiteleriniz sizi hayal kırıklığına uğratmaz.
 
benim de vurgulamak istediğim konu '' oda üyeliğinden ayrılmak'' bildiğim kadarıyla oda üyeliğinden ayrılmanız için bir daha o işi yapmayacağınızı noter nezdinde taahhüt etmeniz gerekiyor. bunun da mümkün olmadığını, bu mesleği süs olsun diye okumadığımızı, o diplomayı da süs olsun diye bize vermediklerini düşünürsek, milli piyango gibi büyük ikramiyelerin çıkması halinde belki mesleğimi yapmayacağım ama o diplomayı da çöpe atmayacağım. o yüzden hiçbir insanoğlunun notere gidip de mesleğinden diplomasından feragat edeceğini düşünmüyorum. dolayısıyla odadan ayrılmanızın kamuda yada özelde çalışmamızla bir alakası olmadığı aşikar. odadan nasıl ayrılırız peki doktorlar ya da avukatlar gibi mesleğimizi kötü amaçlar için kullanıp mesleğimizden süresiz men edilirsek ortada bir diploma ya da meslek olmayacağı için odadan otomatik olarak ayrılıyorsunuz :) kim bile bile kendini riske atar ki sırf yıllık aidatı ödememek için. ya da ikinci bir diplomanız vardır. iş hayatında onu kullanıyorsunuzdur. ama bu da bir seçenek değil tabi sen git oku 4-5 sene mühendislik sonra git başka bir okul oku ama mühendislik diplomanı kullanma şahsen ben böyle bir durumda da diplomamdan feragat etmem. yani odaya üye olmamız keyfi olabilir ama odadan ayrılmamız keyfi değildir. ekte paylaştığım dosyayı incelemenizi tavsiye ederim. buarada merak ettiğim birşey de var odaya üye olup da ayrılan var mı acaba? bence onunla irtibata geçmek en sağlıklısı :)
 

Ekli dosyalar

  • 2017-1577-Meslek-Odası-Aidat-İptaline-İlişkin.pdf
    425.1 KB · Görüntüleme: 20
@Ferhat Elçi

Kesin cevap buluruz ;) Benden haksız yere aldıkları parayı da kesin iade ederler zaten :) Ama sırf verecekleri cevabı herkes görsün diye mail göndereceğim. Evet arkadaşlar derdi olan mail göndersin. CİMER'e yazın haksız bir durum var ise.
 
merhaba arkadaşlar,
Çevre Mühendisleri Odası Ankara, aidat borcunu ödemeyen üyelerini icraya veriyor. ben de maalesef ödememiştim. ve kat kat fazlasını, avukat ücretleri vs. gibi masrafları da ödemek zorunda kaldım. borcunuz varsa ertelemeyin ödeyin mutlaka
 
Şahsen devlet memuru olmanın avantajını da kullanarak birikmiş olan borçlarımı da bir güzel ödeyerek (icra takibi başlamasına sebebiyet vermemek adına) bana hiçbir faydası olmayan/olmayacak olan bir kurumdan istifa ettim, üyeliğimi sonlandırdım..Hepinize nasip olur inşallah ?‍♂️
 
zaten herkes desteğini çekerse kapanır herkes de mutlu olur :) ileriki aşamalarda bütün odalar kapatılır umarım merak ediyorum nasıl olacak mühendisler hali hayırlı olur umarım ...
 
Bu odanın bu kadar şikayete rağmen bunlar için bir açıklama çalışma veyahut bilgilendirme yapmamasını ben çok garipsiyorum.
Direk mesleğinin içinde olan kişilerden forumda gördüğüm kadarıyla bu kadar şikayet veyahut olumsuz eleştiri varken bunların bir yollu değerlendirilmemesi beni gerçekten şaşırtıyor.
Henüz üye olmadım ama üye olmak için beni çeken bir tarafı bile yok.
Herşeyin hayırlısı ....
 
@Ferhat Elçi Destek çekmek demeyelim de doğru şeylere destek olmak lazım diyelim. Odanın herhangi bir Çevre Mühendisine olan faydası nedir ? Çevre Mühendislerinin hayrına nasıl çalışmalar yapılmıştır ? Bunu bilen veya anlatabilecek olan var mı ? Ben odanın kapatılması gibi birşeyi savunmam tabiki ancak odanın da artık hep üyelerden birşeyler almak yerine üyelerine birşeyler katması lazım.
 
bu mailime ne cvp geldi ne birsey...demek ki neymis sikayetlerimizi direk merkeze iletince de elimize birşer geçmiyormus. burdan " forumda anarşiklik yapmayın odaya da sikayetlerinizi bildirin" diyen oda severlere duyurulur... ki mailimin ulaştıgını da arayıp ogrendim bu arada...
 
Üstat bunu önceki yazılarda da belirttik odanın toplantılarına katılıp sorabilirsiniz buradan ulaşmak zor odaya ben iki toplantıya katılıp içimi döktüm ve cevaplarımı da aldım oda ne işe yarar diye demekte yanlış odanın güçlü olmasını isteyen varsa odayı sorgulayacak ve eleştirilerini dile getirecek internetten olacak birşey değil yıllık olarak ne yapmışlar çalışmaları neler herşeyi soruyorum ben şahsen bana yakın olan toplantıları kaçırmam gitmeye çalışırım arkadaşların sorunu bu birebir muhattap üyeler değil oda komisyonları ,başkan, yardımcı artık kim varsa ben gidip odaya dedim anlatın bana herşeyi ve içimde birşey kalmayacak şekilde sorularımı sordum kim olursa olsun odaya sahip çıkmak lazım MESLEĞİMİZ için yanlışları var çok iyi biliyorum bir arkadaşın yanlışı varsa başkasına anlatarak değil birebir arkadaş ile görüşerek çözülür demek istediğim ..
 
Üst