• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Çmo aidat ücreti icra takibi başlattı

cm.erkan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2016
Firma
Belediye
ÇMO İstanbul şubesine 5 yıl önce üye oldum. Birkaç kez gittim bazı konularda yardım istedim ama yardımcı olmayınca devam etmedim. En son 1 ay önce bilgilerimi güncelledim 1 hafta sonra avukattan yazı geldi aidatın ödenmesi için. Bu yazıdan birkaç hafta sonrada icra evrağı geldi. Başka başına benzer durum gelen var mı? Ne yapabilirim?
 
Evet bende dün arandım çalışmadıgım dönemi ödememem gerektigini söyledim, şu anda böyle birşey yokmuş ama yakın zamanda olabilirmiş dediler ( inşallahhh ) Ve bu sabahta içinde aidat borcumun yazılı oldugu bi zarf geldi ?‍♀️
 
Merhaba,
Eski ve yeni maddeyi karşılaştırdığımda çıkış hakkı olarak algılayamadım ben, hatta daha katı olmuş (gerektiğinde belgelemek yerine, sadece belgelemek ifadesi gelmiş) Yanlış mı yorumladım?

Eski madde:
b) Herhangi bir nedenle mesleki etkinliğini sürdürmek istemeyen, kamu kurum ve kuruluşlarında, kamu iktisadi kuruluşlarında asli ve sürekli görevde çalışırken üyelikten ayrılmak isteyen üyeler, bu durumu Oda Yönetim Kuruluna yazılı olarak bildirmek, gerektiğinde belgelemek, Oda üye kimlik kartını geri vermek ve o tarihe kadar olan üyelik ödentilerinin tümünü ödemek koşuluyla ayrılabilir.

Yeni madde:
b) Herhangi bir nedenle mesleki etkinliğini sürdürmek istemeyen, kamu kurum ve kuruluşlarında, kamu iktisadi kuruluşlarında asli ve sürekli görevde çalışırken üyelikten ayrılmak isteyen üyeler, bu durumu Oda Yönetim Kuruluna yazılı olarak bildirmek ve belgelemek, Oda üye kimlik kartını geri vermek ve o tarihe kadar olan üyelik ödentilerinin tümünü ödemek koşuluyla ayrılabilir.
 
Bir işte çalışmayan ve emekli olanlar için ekstra madde ilave edilmiş, tek artı yanı sanırım! ?

f) Oda üyesi olup işsiz kalan üyeler; durumlarını, her yıl Aralık ayı içerisinde geriye dönük olarak resmi hizmet dökümü ile birlikte yazılı olarak beyan etmeleri halinde işsiz kaldıkları aylara denk gelen üyelik ödentilerinden muaf tutulurlar. Üyenin; eksik, yanlış ya da gerçeğe aykırı beyan verdiğinin tespiti halinde indirim tutarlarının tamamı üyeden geriye dönük olarak tahsil edilir.

g) Emekli veya maluliyet aylığı alıp, mesleki faaliyette bulunmayanlar emekli veya maluliyet aylığını hak ettiği tarih itibarıyla altı (6) ay içerisinde belgelemeleri halinde yıllık üye ödentisinden muaf tutulurlar. Süresinde bildirim yapılmayan başvurular da yazılı başvuru tarihi itibarıyla işlem yapılarak muafiyete tabi tutulur.
 
Bu platformda aylardır odanın topladığı haraç ve uyguladığı hacizlerden bahsedildiği halde, oda yöneticileri bundan haberdar olduğu halde, bile bile aidat konusu üzerine gidiliyor ve yönetmelik değiştiriliyor. Yeni nesil yönetim düzeni artık böyle işliyor maalesef. Diktatörlük sistemi bu. Eleştiremezsin, karşı çıkamazsın, kabul etmek zorundasın. Sen sesini yükselttikçe onlar seni susturmak için daha çok çaba sarf ediyor. Sıradaki yönetmelik değişikliğini ben size söyleyeyim hemen. Çevre görevlisi için oda üyeliği şartı yolda arkadaşlar. Bunun denemesi geçen yıl yapıldı, bir ara sistem üzerinde çevre görevlisi vize başvurularında "oda üyesiyim/değilim" seçeneği belirmişti.
Başka odalar kendi yönetmelikleriyle sınırlı bile kalmazken, bizzat bakanlıklarının çıkardığı yönetmeliklerde meslektaşlarının çalıştırılma zorunluluklarını ve minimum ücretlerini belirletirken, başkaları onların mesleğini yapmasın diye uğraşarak, ilgili bakanlıkların yönetmeliklerine bu ifadeleri ekletirken, bizim odamız yine her zaman olduğu gibi sadece daha çok aidat toplama ve daha fazla meslektaşımıza icra takibi yapabilme peşindedir. Demek ki bizim odamızın artık kan değişikliğine ihtiyacı var. Para toplayıp yan gelip yatan yönetim değil, bize lazım olan mücadeleci ve devlet desteğini arakasına almış bir yönetimdir. Bunu göz ardı etmeyelim arkadaşlar...
 
Bu nedenle imkanı olanları Genel Merkez'de yapılacak seçime davet ediyoruz. Oda üyesi olmadığım halde ben bile insanları toplamaya çalışıyorum, gidin bir şeyleri değiştirmek için oy verin. Umarım insanlar mantıklı bir adayı seçerler de, benim de odaya kayıt olmak için sebebim olur.
 
Bazı konuların dile getirilmesi , öneriler sunulması için iyileştirmeler yapılması en iyi fırsat seçimlerdir ne kadar çok katılım olursa o kadar güçlü bir baskı oluşur oda şahsiyete ait değil bazı 1 oy bazen herşeyi değiştirebilir ...
 
hayatımın 3 ay'ı haricinde çevre mühendisliği yapmadım..
yıllar evvel odaya belge için üye olmuştum. şimdi icra yapmışlar bana..
üyelik kartının maliyetinden bahsetmişsiniz..


asıl başka bir şeye dikkatinizi çekeyim..
  • üyelerini icraya veren odanın avukatı kim?
  • oda bu avukatı seçerken neye göre seçti?
  • yönetimden herhangi birinin arkadaşı yada akrabası mı acaba bu avukat?
  • bu avukat icraya verilen üyeler üzerinden kaç lira kazanıyor?
  • ÇMO üyelerini icraya vererek odaya aidat mı toplamaya çalışıyor yoksa bir avukatın cebine para sokmayı mı amaçlamış?
odayı arayıp bu soruları sorduğunuzda kimse cevap veremiyor!!

bu kadar mühendisin olduğu yerde bir bakkal hesabı yapalım :)

avukat 1000 üyeyi icraya vermiş olsa; icra dosyası başına 400 tl vekalet ücreti alsa;

1000 üye x 400 tl = 400.000 TL vekalet ücreti adı altında para kazanır bu işten avukat!


ARANIZDA YILDA 400.000 TL KAZANAN VAR MI ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİNDEN???


tekrar sormakta yarar var;


  • Avukat yönetimden herhangi bir kişinin arkadaşı yada akrabası mı?
  • Ankara'da baroya kayıtlı yaklaşık 40.000 avukat varken bu avukatı oda neye göre seçmiş??
  • Bu soruya cevap verebilecek yönetimden bir baba yiğit var mı burada????

Belki de en güzeli bu olayın ulusal basında konu edilmesi ve bu soruların cevaplarının istenmesi!!


Meslek odası dediğiniz şey yönetimdekilerin kendilerine iş bağlamak için kullandığı bir yapıdan başka birşey değildir.

Odaya üye normal bir çevre mühendisine mi piyasada iş verirler, yoksa odanın falanca şubesinin başkanıyım diyen birine mi iş verirler?

Koltuk sevdası denen şeyin altında, koltuğun gücü ile piyasadan iş almak yatar aslında...

geçmişten bugüne bakın,

Herhangi bir meslek odasının başkanı olan kişiler, başkan olduktan sonra piyasadan ne kadar iş almış!

hadi odanın size verdiği sıfatları kullanarak iş alıyorsunuz insanların sesi çıkmıyor da,

üyelerinizi icraya vermek ne demek?

Türkiye de üyesini icraya veren bir tane meslek örgütü var mı?
 
Son düzenleme:
doğrudur...
yukarıda da yazdım, meslek odalarının yönetiminde olan kişilerin amacı genellikler edindikleri başkan vs gibi sıfatlar ile kendi ceplerini doldurmak oluyor...bu uğurda üyelerini icraya vermek onlar için gayet normal!!
 
Yazdıklarının hepsi doğrudur (bence) kardeş. Odalar (başta bizim çmo) üyelerini sömürmekten başka bir işe yaramayan kuruluşlardır. Dün öyleydi bugün öyle işin kötüsü yarında öyle olmaya devam edecekler.
 
anlaşılan burada da sansür varmış!!
yazdığım entry silinmiş ))
bu forumun adminleri yönetimden galiba..
silmek yerine niye cevap vermediniz?
verecek cevabınız mı yok?

yorumumu silerek haklı olduğumu kabul etmiş durumdasınız!
 
Anlaşılan burada da düzgün kontrol etmeden parlayan bir arkadaş varmış :)

Zaten bizde akılsızız 15 sayfalalık konuda bi sizin aykırı görüşlü mesajınızı sildik.
Mesajınız gönderilerinizde hala duruyor kimsenin bişey sildiği yok.
Sistemsel hata nedeniyle konuda gözükmüyor.
Mesajınıza ulaşmak isteyenler profilinizden rahatça görebilir.
Diğer karşıt görüşlü mesajlara ulaşmak isteyen de (özellikle siz ) bu 15 sayfalık konu içerisinde rahatça dolaşabilir.

5465465 kere belirttik ama bakmadan incelemeden yargıya devam :D

her şeyden bağımsız olarak, ÇMNet'in oda ile bir bağlantısı bulunmadığını anlamanız için ne yapmamız gerekiyor" çok merak ediyorum.

Not: 1 Forumu takip eden arkadaşlar bilir bikaç hata alıyoruz ve bildirimle hemen düzeltiyor. Konuya tıkladığınızda son mesajı göremez iseniz aşağıdaki resimde görülen yere tıklamanız sorunu çözecektir.

1604048524454.png
Not 2: Arkadaşın gönderisine bakmak isteyenler için sistemsel hata olduğu için buradan gözükmüyor. Hata için kusura bakmayın
https://www.cevremuhendisleri.net/uyeler/akolbakir.9151/#recent-content

1604048291249.png
 
Arkadaşın bu tavrına karşılık bir SS'de aldım. Hani silerse diye :)

Ayrıca:
 

Ekli dosyalar

  • EURKnouXsAAAD7W.jpg
    EURKnouXsAAAD7W.jpg
    26.4 KB · Görüntüleme: 31
Üst