• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Çmo aidat ücreti icra takibi başlattı

cm.erkan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2016
Firma
Belediye
ÇMO İstanbul şubesine 5 yıl önce üye oldum. Birkaç kez gittim bazı konularda yardım istedim ama yardımcı olmayınca devam etmedim. En son 1 ay önce bilgilerimi güncelledim 1 hafta sonra avukattan yazı geldi aidatın ödenmesi için. Bu yazıdan birkaç hafta sonrada icra evrağı geldi. Başka başına benzer durum gelen var mı? Ne yapabilirim?
 
@memo_6863

Odanın sana veya bize ne gibi bir faydası olmasını bekliyorsun mesela? :)
Yönetimde olup olmamam mühim değil onu konu hakkında fikrim olduğunu beyan etmek için yazmıştım.
 
Cihan bey Ankara ÇMO adem bey direk kendisi söyledi mesleğimi yaptığım için odadan kaydımı silemiyormuşum.
 
Hamdiye Güzel8 sene olmuş ama yazayım cevap dedim:) özelde çalışılınca ayrılamıyor musunuz bilmiyorum ama devlette çalışıyorum ve iki yıl önce 2 bin tl ye yakın birikmiş borcumu ödedim zira icraya vereceklerini bildirin ihbarname yolladılar posta ile.. ödedim ve çıktım.. o kadar huzurlu hissettim ki anlatamam.. neyime yaradı odaya kayıtlı olmak bu kadar seneler içinde bilmiyorum kocaman bir boşluk yani...
 
Odadan hiçbir şekilde fayda görmeyip dışarda kendi mesleğini yapamayan arkadaşlarım aidat ödeme konusunda hakkını arayıp bulabilen biri çıktı mı acaba şimdiye kadar ?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
gokce3332017 yılından kalan borcumu 2018 zamlı tarifesinden alan bir oda bu! Önemli olan para mı? Hayır, davranış şekli. Hak aramaya bile değmeyecek bir oluşum! Üzüldüğüm nokta ise Türkiye'de her kuruma bu kötü özelliğin bulaşmış olması. Ahlak sıfırın altında...
 
Merhabalar
Konu açılalı uzun zaman olmuş ama kafama takılan bir soruyu size danışmak istedim.
Odaya üye olmak için görüştüğümde 2021 yılının oda aidat ücreti üzerinden 2019 ve 2020 yılıda dahil olarak 3 yıl hesaplanmış. Hizmet almadığım takdirde geçmişe dönük aidat alınmasının yönetmeliğini, mevzuatını istediğimde ilgili kişi bilgi vermedi çok yoğunum diyerek başından attı.
Yönetmeliğin hangi kısmında geçiyor bu durum bilen birisi varsa aydınlatabilir mi beni
 
Önceki cevapları görüntüle…
elifchetinAnkara ile görüştüm.
Mezuniyet tarihim 2018 işe başlama tarihi 2019.
2019u baz alarak hesaplama yapılmış ama hizmet almadığım takdirde geçmişe dönük aidat ödemesi kafama asla yatmıyor. Varsa yazılı bir dayanağı ödemeye hazırım ama oda sağolsun hiçbir şekilde cevap vermiyor.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
ecem__benim bildiğim mezun olduğunuz yıl baz alınıyor lakin 2018 de mezun oldunuz ama örneğin 2020de işe basladınız o zaman sgk dökümü ile işe başladığınız tarihten itibaren ödeme yapmanız lazım direk mezun olunan yıl değil siz birde bu şekilde söyleyin bakalım :) lakin değiştirmediler ise siteden konya da oldugunuzu görüyorum konya temsilcilik ile de görüşmenizi öneririm
 
Geçen ay bende kayıt oldum. Mezuniyetim 2015 işe girişim 2017 bu zaman aralığında 2016 yılında farklı bir meslek kolunda yatmış olan sigortam vardı. Hesaplama mezun olduktan sonraki iş kolu farketmeksizin ilk sigorta başlangıcından itibaren yapıldı.
 
üyelikle alakalı kararlar yönetim kurulları tarafından alınmıyor. delegelerin katıldığı genel kurullarda gündeme geliyor, oylanıyor ve sonrasında bu kararlar uygulanabilir oluyor. yönetim kurulundaki insanlar sürekli olarak odada bulunmuyor. ben de mezuniyet tarihinden itibaren aidat alınmasını doğru bulmuyorum. kimlik ücreti alınmasını da doğru bulmuyorum. 2 yılda 1 yapılan genel kurullar var. üyesi olduğunuz şubenin delegesi olarak rahatsız olduklarınızı genel merkez genel kurulunda dile getirebilirsiniz. benim de üyesi olduğum şubeyle ilgili şikayetlerim var ama oda yöneticileri ve çalışanları öcü değil gördüğüm kadarıyla. gerekli enerji ve zamanı ayıramadığım için aidat ödemek dışında bir şey de yapamıyorum. şikayetlerimi dile getirebileceğim toplantılara da katılamıyorum bir süredir. ama kimsenin emeğini küçümseme şımarıklığını da göstermiyorum çok şükür.
 
Mezuniyet tarihinden itibaren alınan aidat ücreti bir süre önce kaldırılmıştı. Kayda gidildiğinde SGK dökümü istenir, bu süreler içinde mesleğini yapmadıysan bu aylar/yıllar için ücret alınmazdı en son uygulamada,( Değişiklik var mı son bir yılda onu bilmiyorum)

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Böyle bir şey de eklenmiş.
Yönetmelikte geçen üyelik ödentileri
f) (Değişik: RG-18/03/2021-31427)(Ek Madde:RG-04/03/2020-31058) Oda üyesi olup işsiz kalan üyeler; durumlarını, her yıl Aralık ayı içerisinde geriye dönük olarak resmi hizmet dökümü ile birlikte yazılı olarak beyan etmeleri halinde işsiz kaldıkları aylara denk gelen üyelik ödentilerinden muaf tutulurlar. Üyenin; eksik, yanlış ya da gerçeğe aykırı beyan verdiğinin tespiti halinde indirim tutarlarının tamamı üyeden geriye dönük olarak tahsil edilir. İşsiz üyenin, oda organlarından eğitim alması için yıllık üyelik aidatı ödeme şartı aranmaz.
 
bence odanın topladığı aidat ücretleri haraçtan başka bir şey değil. Son zamana kadar aldıkları oda ücretleri için yine haraç sayıyordum ama bir şey demiyordum ancak 2023 yılı 100 TL/ay olduğunu görünce odanın amacının ne olduğunu anlayamıyorum.

Yıllar önce odaya üye olmuştum her mezun arkadaşımızın oda da işleri olduğu gibi bizde kayıt yaptırdık. şu an oda ile hiçbir münasebetim olmamasına rağmen her ay benim cebimdeki paraya göz dikmiş durumdalar. Sanki beraber kazanıyoruz. Odadaki faaliyetlerimizden ötürü bir kazancımız olsa üyelik aidatı istese eyvallah hiç çekincesiz vermek isterim ama şu an için hiçbir ortak noktamız yok oda ile ve her ay benden para isteyecek. üstelik diğer odalarda en fazla 50-60 TL iken bizim oda 100 TL isteyecek çok saçma.

geçen sene oda bana icra takibi başlatacağı bilgisi paylaştı. hiç hakkı olmadığı parayı benden tahsil etti. sonra üyeliğimi sonlandırmak için uğraştım oda ile ilgili hiçbir ticari faaliyette bulunmayacağımı geri geldiğimde tekrar üye olursam size aidat ödemeyi kabul edeceğimi söyledim ama maalesef kendileri yönetmelikteki açık noktaları bulur gibi bizim üyeliğimizi sonlandırmamak için bütün kapıları kapamışlar. Ben belgemi kullanmayacağımı söylüyorum o hizmet dökümün de Çevre mühendisi olarak yatıyorsa olmadığını söylüyor. maalesef sonlandıramadık şimdide 100 TL alacak hiç aklım almıyor.

hiç olmadı oda ile ilgili işlemler yapmayanların üyeliğini bitirsinler. mesela kamuda çalışanların üyeliğini bitiriyorlar çünkü neden. devleti karşısına almak istemiyor. zamanında ya bir dava süreci başladı veya onun gibi bir şey oldu o yüzden sorgusuz üyeliğini kapatıyor. aynısını özelde çalışan kardeşlerimiz içinde yapsın sorumlu mesul müdürlük yapmak isteyenlerden vs alsın ama diğer arkadaşlarımızın yakasını bıraksın. bunun bir hukuki yolu yok mu arkadaşlar hiç ilerleme yaşanmadı mı emsal göstersek bizde kurtulsak odanın bu uygulamalarından.
 
Şuan bende aynı durumu yaşıyorum 2005 mezunuyum öğrenci iken mecburi bir kayıt oluşturulmuştu. Sonra bir baktım bana 2009 da borç dökümü bildirildi telefonla.o yıllarda mail çok kullanılmıyor fax çektim defalarca hemde cevap alamadım.keza 2023 Nisan ayina kadar hayatımda hiç çevre mühendisliği yapmadım ve sigortamdada benzeri faaliyet yok buna rağmen şuan 7-8000 TL gibi bir borç dökümü ile karşı karşıyayım. Bana ömrü hayatımda hiçbir katkısı olmadığı gibi aksine yıllar yılı kuruluş amacını yerine bile getirmeyerek haklarımızı dahi savunamayan bir kuruma neden bu rakamı ödüyorum. Resmen soygunculuk gibi hissediyorum. Hiçbir şekilde cevap alamıyorum. Bu meslekten para kazanmadığım halde bu kurum benim kazancima nasıl göz dikiyor.
 
Üst