• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Çmo aidat ücretine %355 zam

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Sayın meslektaşlar,

Bugün üzülerek ÇMO Yönetim Kurulu tarafından 2023 yılı aidat ücretlerine ciddi bir zam yapıldığını öğrendik. Günümüz ekonomik koşullarında elbette ÇMO'nun da masrafları artmış ve ayakta kalmak için aidat artışı yapması gerekmektedir. Fakat yapılan %355'lik zam üyeleri ezmekten başka birşeye yardımcı olmayacaktır ve birçok meslektaşımın odadan daha da uzaklaşmasına neden olacaktır. Sadece ÇMO'nun harcamaları artmamış bu ekonomik krizde ev geçindirmesi gereken birçok meslektaşımında masrafları artmıştır. Mesleki hakların savunulmasında sonunculuğu kimseye kaptırmayan odamız maalesef konu aidat zamlarına gelince liderliği elde etmiştir.

ÇMO yönetim kurulunun açıklanan resmi enflasyonun çok çok üstünde yaptığı bu zammı biran önce düzeltmesini ve meslektaşlarını bu ekonomik krizde yormayacak aiday düzenlemeleri yapmaya davet ediyoruz.

CMO 2023 aidat duyuru.jpeg

Diğer odalar ile zam ve aidat karşılaştırması
aidat karşılaştırma.jpeg

CMNet Üyeleri Adına duyurumuzdur.
 
Sayın @Meslektaşlar

Henüz resmi bir açıklama olmasa da aldığımız duyumlar ÇMO YK 'nun 1200 TL 'lik aidatta geri adım atmayacağına yöneliktir. Sonraki adımlarımızı planlamaya çalışıyoruz bizlerde.
 
Fatih ÖzcanBence de geri adım atılmamalı. Biraz tepki çekebilir bu fikrim ancak yapılan bu zama karşı çıkmak için odalarda etkin şekilde katılımcı olmalıyız. Çok azımız odaya üye, üye olsak da etkin değil. Oda yönetimi ya da etkinliği ile ilgili yorumum yok. Fikrim yok. Bizim için konuşuyorum.

Çok ciddi bir zam yapıldı, yöneticilerin bu davranışlarını doğru bulmuyorsak demokrasiyi kullanarak bir sonraki seçimde bu yönetimin gitmesini sağlayabiliriz. Beğenmediğimiz her kararı "hey höyt" diyerek geri çektiremeyiz. Bu karar alınırken itiraz edilmeliydi. Teknik bir hata olmadığı sürece ki burada yok çıkmış bir kararın geri alınmasını doğru bulmuyorum.

Zam oranını çok buluyorum. Bir sonraki seçimde bu oranı düzeltecek kişilere daha sempatik davranacağım. Demokrasi budur, olması gereken budur.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Nazlıhan TOPÇUNazlıhan hanım, yeni üyelikler evet işin bir boyutu fakat benim bahsettiğim diğer boyutu aslında. Hafta içi akşama doğru bağlı bulunduğunuz odaya bir gidin isterseniz çalışan memurlar haricinde kimseyi göremeyeceksiniz. Odanın çalışma komiteleri var oralarda aktif olan parmakla sayılı meslektaş göreceksiniz.

Daha farklı bir boyutunu söyleyeyim birçok meslektaşımız tek tek aranmasına rağmen oy kullanmaya bile gitmiyor. Hadi yolu da koyalım içerisine olsun 2 saat. Ayırması gereken 2 saat ama onu bile yapmıyor. Haliyle de yönetimler neredeyse asgari katılımla seçiliyor.

Benim yönetim için önerim aşağıda ki gibidir. Bunu uzun zaman önce dile getirmiştim. Oda yönetimini de kısmen anlıyorum. Biz bunun adını "gönüllülük" olarak koyuyorsak bir yere kadar yürüyor sistem.
ÇMO yönetim sistemi ve yarı zamanlı temsiliyet
 
Nazlıhan TOPÇUodaya sırf eğitim için kaydoldum daha az ödeme alınacak diye hem de dedim illa oda işime yarar, ama dediğiniz gibi iş ilanı atılıyor ki hep danışmanlık firmalarına ait ilanlar bunlar. Çıkmak istiyoruz ona da zorunlu deniliyor. Her Çevre Mühendisi'nin kaydolması gerekiyormuş. Bana faydası olmayan bir yere neden bu kadar fazla ödeme yapmam gerekiyor anlamıyorum. Makul ödemelerde sorun yoktu ama şu an meslek kodumu değiştirip kaydımı sildirmek istiyorum ki başka meslektaşlarımda bu şekilde düşünüyor. Yazık... @Fatih Özcan
 
Arkadaşlar Yıllık Üye Aidatı kapsamında
Anlaşılmaz hesaplar ile %355 oranı ile 1200₺ de direten Genel Merkez yönetimine karşı mücadelemiz Yargı Yolları ile devam edecek.

Aidat ödemelerinde 2023 yılı için vade sonu Aralık ayı
Ödeme zorunluluğu olmayan arkadaşlar aidat ödemsinde beklesinler.

Bu konuda bizleri dinlemeyen, birimlerini dikkate almayan,
ben yaptım oldu zihniyeti bakalım süreci nasıl yönetecekler. Bu da bir whats app grubunda Ankara Şube paylaşımı
 
01.11.2022 tarihli ÇEVRE YÖNETİMİ HİZMETLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK
MADDE 6(1) Çevre Yönetimi Hizmeti Yeterlik Belgesi;
b) Üniversitelerin çevre mühendisliği hariç diğer mühendislik bölümlerinden veya ilgili fakültelerin fizik, kimya, biyoloji, biyokimya, jeoloji bölümlerinden mezun olanlardan; çevre mühendisliği, çevre bilimleri, çevre teknolojileri veya çevre yönetimi konularında tezli lisansüstü eğitim almış olanlara mezuniyet belgeleriyle,

Çevre yönetiminin hala önüne gelene dağıtıldığı bir düzende, çevre mühendislerinin hakkını bu zamana kadar koruyamamış, ama aidat ödemeyenlere icra dosyası göndermekten haz alan ve zam şampiyonu olmuş güzide oda, sağ olsun da var olmasa pekte bir şey değişmeyecek oda.
 
Oda yönetimi istifa etsin, alınan kararın ne akla ne mantığa uyduğunu düşünmüyorum. Aidat ücretlerinde ki gereksiz artış dolayısı ile bir zorunluluğum olmayan üyeliğimden istifa edecektim. Ancak forumda Aralık ayına kadar bekleyin mesajı vardı bunu değerlendireceğim....
Bu arada CİMER e ve odaya yazdım...
 
hala aıdat durumu ıle ılgılı bır gelısme yok sanırım en azından baska yöntemler belirlenebilir. oda üyelerine guzel bırcagrı yapabılırler . gerçekten çok yüksek bir artış .
 
Yıllardır odanın yaptığı ve yapmadığı işler, aidatlar ve odadan çıkmanın zorluklarından bahsediyoruz. Daha bu bile çözülemiyor ki daha büyük beklentilere girelim, gelecekten bahsedelim.
 
Yeni ogrendigim bir bilgi, antalya barosu yillik 1400 tl aliyormus uyelik ucreti. barolarin uyelere yaptigi bit kaç şeyi sayayim: cmk avukatligi yapip her ay ortalama 5000 tl ekstra para kazabilirsiniz, senede en az 2-3 kere yemeli icmeli organizasyon yapilir BEDAVA, dogum yapan uyelerine para verir vb bir cok avantaji var, ve sadece 200 tl daha pahali. Varin siz kiyaslayin…
 
Son düzenleme:
Fatih ÖzcanBen
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Merhaba ben odaya olan geçmiş dönem borcumu 15 ocakta ödedim ve ödemeye dair mail attım. 31 Martda cevap geldi ocak ayında ödeme yaptığınız için borcunuz şu dur diye. Ödediğim paranın 5 katı daha bir ödeme isteniyor taksit yaparız vs diyor. 2023 aidat ücreti olarak alınıyormuş geçmiş yıllarda. Ben böyle bir para ödemek istemiyorum cimere şikayet edenler var gördüm bunun haricinde ne yapılabilir mesleğe ilk başladığım zaman ptd yaptığımız için odaya kayıt olmam gerektiği söylendi belgesi gerekli dendi bunun için mecburen kayıt oldum bu kanuni olarak zorunlu birşey ise benim bu zamana kadar çevre Görevlisi olarak çalıştığım çoğu yerde odaya üye olmayan bir dünya insan var onlardan neden talepde bulunulmuştur anlamış değilim. Odanın yaptığı zam mı sorgulayacak kimse yokmu seneye 1200 değilde 4000 TL yapicam derse mecburen bunu mu ödeyeceğiz
 
Herkese merhaba; aidat için yapmış olduğum itiraz mailine, odadan 05.04.2023 tarihli olarak yönetim kurulunun aldığı karar gereği herhangi bir değişiklik olmayacağı cevabı verilmiştir. İtiraz maili iletenlere cevap gelen oldu mu acaba?
 
Üst