• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Etkinlik Çmo gelen e-mail yardım...

    Konu Sahibi
Sayın FERHAT ELÇİ (12610),

Gelir İdaresi Daire Başkanlığı, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren ‘elektronik tebligat` uygulamasını başlatıyor. Vergi Daireleri bu tarihten itibaren bildirimlerini elektronik ortamdan gerçekleştirecek.
Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre, söz konusu uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte, hali hazırda vergi daireleri tarafından vergi mükelleflerine kağıt ortamında posta veya memur yoluyla yapılan bildirimler(ödeme emri vb gibi), elektronik ortamda veya kısa mesaj (SMS) yoluyla yapılacak.
Açıklamada bu uygulama için mükelleflerin elektronik tebligat adresi alması gerektiği belirtilerek, elektronik tebligat adresi almak isteyen şirketler veya şahıs işletmelerin, 456 Sıra Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ekinde bulunan formları doldurmaları gerektiği, başvurularını bu formla gerçekleştirecekleri bildirildi.
Yeni uygulamaya göre, 1 Ocak 2016 tarihine kadar elektronik tebligat adresi alması gerektiği halde almayan kurumlar vergisi mükellefleri bin 300 TL, kapsama giren gelir vergisi mükelleflerine ise 660 TL özel usulsüzlük cezası uygulanacak.
Not:
Üyelerimizin mağdur olmaması adına, 1 Ocak 2016 tarihine kadar başvuru yapması için ilgili linkler aşağıda yer almaktadır:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

11613

BU NE DEMEK YARDIM EDEBİLİR MİSİNİZ ?....!!!
 
bana da geldi aynı e-mail, hiçbişey anlamadım, umarım birileri anlamıştır ve yardımcı olur....
 
ya vergiden bahsediyor anlamadım umarım açıklayıcı cevap verirler ya biraz korkuttular beni ...
 
Benim bildiğim kadarıyla işyeri sahipleri için geçerli. Çalışmış olduğumuz yerlerde işyeri sahibini veya sahibi olduğumuz firmalara uyarı için
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
@mkibaroglu
Biz işsizler yada çalışanlar için önemli değil yani zaman iş verenleri ilgilendiriyor yani çünkü oda gönderince biraz tereddüt yaşadım
 
malimüşaviriniz ile görüşebilirsiniz.
onlar yardımcı oldu bu konuda bize.
 
@Evrem Yeşil
Peki ne dedi acaba Ben çalışmıyorum şimdi Şahsi olarak gelirim yok etki eder mi acaba
 
@F.Elçi olacağını sanmıyorum firma için işlem yapıldı şahsi olarak yapılmadı eğer aklınıza çok takılırsa bağlı oldugunuz şubeyi arayabilirsiniz.

kolay gelsin:)
 
Üst