• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çmo Istanbul Şubesi Üye Toplantısı

Göksel Kurtuluş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Kasım 2009
Firma
Sağlık Kurumu
ÇMO İstanbul Şubesinde 08.01.2012 tarihinde aşağıdaki gündem önerisi ile 4.Genel Üye Toplantısı düzenleyecektir. Şube çalışmalarının değerlendirilip meslek sorunları ve önümüzdeki sürece ilişkin çalışma programının tartışılacağı toplantıya katılımınız, hem uzun süreden beri tartışılan ÇMO nun etkinliği konusunda fikirlerinizi açıklayabileceğiniz bir ortam sağlayacaktır.


GENEL ÜYE TOPLANTISI GÜNDEM ÖNERİSİ

1. Bilgilendirme
2. 8. Dönem Değerlendirme
3. Mesleki Sorunlarımız,
4. Çevre Sorunları,
5. Mesleki Faaliyetler.


Tarih : 08.01.2012 (Pazar)
Saat : 14.00
Yer : ÇMO İstanbul Şubesi
Adres : İstiklal Caddesi Koçtuğ Han No:178 Kat:2 Tünel / Beyoğlu
 
Ben gittim toplantıya. Konuşulan konular ile ilgili bir toplantı notu yayınlanacak, onu bu konu başlığı altında paylaşırım.
 
ÇMO İstanbul Şubesi Genel Üye Toplantısı
Toplantı Notu ÇMO web sitesinde yayınlaşmıştır, aşağıda görebilirsiniz.

08 Ocak 2012 Pazar günü Şubemizde 4. Genel Üye Toplantı gerçekleştirildi.

Şube Başkanımız Semra Ocak`ın açılış konuşması ile başlayan toplantı üyelerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi. 55 üyemizin katıldığı üye toplantısında açılış konuşmasında Sayın Ocak, " Yılın en soğuk gününde ve birçoğumuz için haftanın tek tatil günü olan Pazar gününü ayırdığınız için öncelikle sizlere teşekkür ederiz. 8. dönemin tüm etkinlerinde olduğu gibi bu toplantımızda sizlerin yoğun ve ilgili katılımınız çalışmalarımızın önemli bir isteklendirme kaynağıdır. Tekrar Yönetim Kurulu adına sizlere teşekkür ederiz" dedi.
Açılış konuşma sonrasında 8. Dönem faaliyetleri ile bilgilendirme yapan Şube Başkanımız Semra Ocak "2010–2012 döneminde daha çok üye ile buluşmanın yollarını aradık. Eğitimlerimiz, mesleki söyleşilerimiz, tiyatro organizasyonları, piknik, kokteyl, panel vb. etkinlikler ile üyelerimiz ile buluşmaya çalıştık. Bu dönemde aramıza 762 yeni üye katıldı. 40 adet eğitim gerçekleştirildi. Bu eğitimlerimize katılan sayısı 769 kişi oldu. 10 adet mesleki söyleşimize yaklaşık 250 üyemiz katıldı. 5 adet tiyatro organizasyonu ve diğer sosyal etkinleri ile birlikte yaklaşık 350 üyemiz ile beraber olduk. Sizlerin desteği ile bu konuda bayağı bir yol aldığımızı düşünüyoruz. ‘Çevre Görevlisi değil Çevre Mühendisiyiz` fikrimizi tüm platformlara taşımaya özen gösterdik. Her altı ayda bir şube bülteni hazırladık. Ve sizlere o dönemde yapılan faaliyetler konusunda bilgilendirme yapmaya çalıştık. Bültenimizin sayfalarını sizlere açarak sizlerin katkıları ile daha da zenginleştiğini gördük. Bu altı aylık periyotlarda genel üye toplantıları gerçekleştirdik. Hem geçmişin değerlendirmesini, hem önümüzdeki altı aylık dilimde neler yapmamız gerektiği konusunda üyelerimizden fikirler almaya çalıştık. Mesleki Haklar Komisyonumuz, Sosyal Etkinlikler Komisyonumuz böylesi bir çalışmanın ürünleri oldular. Yazılı ve görsel basın İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesindeki tüm çevre sorunları hakkında bizden mutlaka görüş aldılar. Gücümüz oranında görüş vermeye ve taleplerin hepsini karşılamaya çalıştık. Bu konuda akademisyenlerimizden ve üyelerimizden destek aldık. İstanbul`un yaşadığı tüm çevre sorunları hakkında basın toplantıları düzenledik. Diğer odalar ve demokratik kitle örgütleri ile beraber çalışmaya özen gösterdik. Geçmiş dönemlerin çalışmalarının üzerine bir tuğla daha koyarak yolumuzu açmaya çalıştık. Yaptıklarımız daha çok yapmamız gerekenleri ortaya çıkartı. Çevre mühendisliği diplomalarının satıldığı, meslektaşlarımızın piyasacı anlayışla mesleklerinden uzaklaştırıldığı, mesleğimizin içinin boşaltıldığı, kural tanımayan sermayenin çevre katliamının son hızla devam ettiği bu dönemde kuşkusuz yapacaklarımız daha fazladır" dedi.
Üyelerden gelen görüş, öneri ve eleştirilerin değerlendirmesi sonrası hep birlikte yönetmek hep birlikte üretmek için 28–29 Ocak 2012 tarihinde yapılacak IX. Olağan Genel Kurula çağrı ile toplantı sonlandı.
 
Üst