• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ÇMO Ocak 2016 Ankara Şube ve Genel Merkez Seçimlerinde oyunuzu hangi gruba vermek istiyorsunuz?

  • Genç Çevre Mühendisleri Grubu

    Oy: 41 24.7%
  • Yenilikçi Çevre Mühendisleri Grubu

    Oy: 47 28.3%
  • Seçimden önce Somut Projeler Sunana

    Oy: 78 47.0%

  • Kullanılan toplam oy
    166
  • Anket kapatılmış .

Melih Coşar

Yönetim Grubu
Danışmanlık Grubu
Danışmanlık Grubu Yönetim Grubu
Katılım
3 Temmuz 2010
Şehir
Ankara
Firma
.
CMO Logo.png


Değerli Meslektaşlarım,

Hepinizin bildiği üzere Ocak 2016 tarihinde ÇMO Ankara Şube ve Genel Merkez Seçimleri yapılacak. Seçime şu anda iki grup hazırlanıyor. 1. Grup şu anda ÇMO Yönetiminde mevcut olan ve ÇMO Başkanı Sayın Mert Güvenç, ÇMO Ankara Şube Başkanı Sayın Baycan Taşdelen ile ÇESAM Başkanı Sayın Baran Bozoğlu'nun temsil ettiği "Genç Çevre Mühendisleri" grubu. Diğer grup ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda şu anda halen aktif görevde olan Sayın Fatih Selimoğlu'nun temsil ettiği "Yenilikçi Çevre Mühendisleri" grubu.

Ocak 2016 Seçimlerine kadar her iki gruptan da temsilciler sizlerin bir gün boyunca sorularını anlık sohbet kutusunda yanıtlayacaklar. Temsilcilerin forumdaki sorularınıza katılacağı günler sizlere önceden bildirilecektir.

Gruplar forumda kendilerini tanıtacak konuları açacaklar ve sizlerle tartışacaklardır. Ancak burada forum yönetimi olarak ricamız, tartışmaların çevre mühendislerine yakışır bir şekilde, karşılıklı saygı ve sevgi çerçevesinde, siyasetten ve tahrikten uzak bir şekilde seyretmesidir. Farklı davranacak arkadaşlarımıza forum kuralları dahilinde yaptırım uygulanacaktır.

Mesleğimizin kazanması ümidiyle her iki gruba da şimdiden başarılar dilerim
 
Oyumu verdim ama seçim stratejilerine ve mesleğe olabilecek katkılara göre değişiklik yapabilirim ;)
 
@Mahmut Cimşit Bey, gruplar ilerleyen günlerde forumda konu açarak kendilerini tanıtacaklardır.
 
Arkadaşlar,
Ankette Melih beyin atladığını düşündüğüm bir seçeneği ankete ekledim. Oyunuzu değiştirme hakkınız bulunmaktadır.

Ben oyumu seçime girecek ekibini iyi anlatan ve somut projeler ortaya koyan, projelerini somut şekilde anlatacak olana oy verilmesi gerektiği kanaatindeyim.
 
Konu güncel.
 
Bakalım hepimiz için hayırlısı. Ben de seçim öncesi iki grubun da neler söyleyeceğine bakacağım ve ona göre karar vereceğim. Ankete de ona göre oy verdim.
 
Arkadaşlar herkes düşüncelerini belirtsin lütfen,

Saygı çerçevesi sınırlarında her türlü eleştiriyi yapmalıyız odamıza, aksi taktirde gelişim mümkün değildir.

Seçime girecek ve sitemizi takip eden yönetim adaylarınında HAYALİNİZDE Kİ ÇMO isimli konuyu okumalarını rica ediyorum.
 
bu yenilikçi çevre mühendisleri grubunun başkan adayı bakanlığa kpss siz girdi. hem de şaibeli. bakın burda adresi var.

şu tarihli gönderi 14 Ağustos 2013 10:08

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
aşağıda yazıyor şaibeler.

ben yıllardır kpss ye hazırlanıyrum. dersaneye gidiyorum. torpilim yok diye giremiyorum, şimdi Fatih Selimoğlu kpss siz girmiş biri olarak odaya başkanmı olacak. hiç mi vicdanınız yok ya. bizi neden salak yerine koyuyorsunuz. durum açıkça ortada. benim hakkımı bu isimler savunamaz. bu isimlere oy verende çevre mühendisliğine ihanet eder.

çevre görevlisi konusunda hiçbir yerde görmedim ben bu insanları. bizim haklarımız yenirken nerdeydiler? kpss siz bakanığa girmenin yollarınımı aradılar.

asıl siyaseti bu kendine yenilikçi kisvesi altında toplanlananlar yapıyor. bakın fatih selimoğlunun facebook sayfasına sarayın fotoğrafı var. ak parti malatya il başkan yardımcılığı yapmış bunuda heryerde söylüyor. benim meslek odamı arka bahçeleri yapmaya çalışıyorlar.

bence oda bizim hakkımızı savunabilmeli. bakanlıkta el pençe duran birisi bunu nasıl yapacak. iyi geçinerek ne çözülebilir. mesleğimizi elimizden alanlarla iyi geçinerek kim nasıl çözer.

çevre görevlisi ile ilgili odadakiler çalıştılar. bakın duyuruda yaptılar. genç çevre mühendisleri grubundan insanlar bunlar.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Fatih selimoğlu ve arkadaşları çıkıpta müsteşara çevre görevlisine hayır diyebilecekmi. hadi desinlerde görelim. bugüne kadar nerdeydiler.

ben bu haksızlıkları gördükten sonra hiç oy vermememe rağmen herkesi arkadaşlarımı seçime getiricem bu adamların yönetime gelmesine engel olucam. genç çevre mühendislerini destekleyeceğim. bence gün birlik olma günü. haklarımızı almak için.ayrımcılık yapmadan haksızlıklara bulaşmamış insanlar odada yönetici olmalı.
 
@Saitt

sait bey burda genç çevre mühendislerini savunmayın allah rızası için..Amaçlarının ne olduğunu herkes de çok iyi biliyor. bir grubu eleştirirken diğer grubu sütten çıkma ak kaşık gibi göstermeyin..Hükümete karşı yapılan tüm eylemlerin içinde bizzat kendileri yer almadı mı?
 
mevcut yönetimin neler yaptığını biliyoruz. zaten firmaları olan insanlar. danışmanlıkta düşük fiyat olmasın derken kendileri gidip düşük fiyata iş alan insanlar, sonrada toplantılarda şuna karşıyız buna karışıyız diyenlerdir. birde asla tarafsızlık yok. zaten yönetimin açıkca hangi partili olduğu bile belli. oda tarafsızlığını korumalıdır. amaç herşeye karşı olmak değil, ortak bir noktada buluşmaktır.
 
Arkadaşlar odanın yönetimi hükümet yandaşı da olabilir karşıtı da. Bu hükümet yandaşı için hükümet ne dediyse doğrudur anlayışı ne kadar yanlışsa tam tersi için de geçerli. Esas olarak çevre mühendisliği olmalı. Ben sadece şunu diyorum aslında tekrara düşüyorum ama her bir üyemizin farklı hayat görüşleri, siyasi fikirleri ve oy verdiği partiler var.Bu fikirlerini varsa kendi sosyal medya hesaplarından, bloglarından beyan edecekler.Bu olmalıdır da zaten. Ancak meslek odası mevzu bahisse odanın iletişim organlarından(web sitesi,Sosyal medya hesapları)Türkiyedeki siyasi olaylarla ilgili görüşlerini beyan etmeleri yanlış olan.Bu konuda örnekler var. Yoksa hükümetin çevre politikası eleştirilebilir.Bunu iletişim kanallarından yayınlayabilir Buna da kimsenin hiçbir diyeceği olmaz. Bu yayınlanan konular tartışılır.Bir noktada buluşulur.Oda genel merkez, şube ve temsilcilik yönetimlerini eleştirirken belki de kendimizde de suç aramak lazım.Biz ne kadar mesleğimizi savunuyoruz.Odanın görüşlerine ne kadar yön veriyoruz. Ondan sonra da şikayet ediyoruz. Kendimize soralım.
 
Tekrar Merhaba.

Genç çevre mühendisleri adlı gruba genel merkez üzerinden çeşitli sorularım olacak.

İlk olarak geçenlerde kendilerine genç çevre mühendisleri diyen bir gmail hesabından kamuyaçevremühendisilazım üzerine twitterdan kampanya yapılması için bir yazı geldi. Bu yazıya göre içinde sadece genç çevre mühendislerinin olmadığı tüm çmo birimlerinin yürüttüğü çalışmaların tamamı genç çevre mühendisleri tarafından yapılmış gibi gösteriliyordu. Seçilmeniz durumunda birlik olmaktan uzak, tüm başarıları (kısmen başarı) kendinize mal eden bu tutumunuz devam edeck mi? Bununla birlikte benim genç çevre mühendislerini vermiş olduğum herhangi bir iletişim bilgisi bulunmamaktadır. Geçen genel kurulda genç çevre mühendisleri tarafından telefonuma mesaj gelmişti. Hem mail hem mesaj bilgime genç çevre mühendisleri nasıl ulaşmaktadır? odaya yalnızca meslek örgütümüzden bilgi almak içinverdiğimiz iletişim bilgilerini bu şekilde herkesle paylaşıyor musunuz? yoksa sadece kendi lehinize işlerde mi kullanıyorsunuz? Bu yaptığınız yasalara ve/veya etik anlayışınıza ne kadar uygun?

Genç çevre mühendisleri olarak son iki yılda meslektaşlarımızın iş yaşamındaki yaşadıkları kaza ve cinayetler konusunda ne gibi çalışmalar yürüttünüz? Kaç meslektaşımıza bu konuda destek oldunuz? Elimizde işçi güvenliği ve iş cinayetleri konusunda ne gibi raporlar mevcut? Bunlar nerede yayınlanmaktadır? Neden hiç gündeme gelmemektedir?

Genç çevre mühendisleri tarafından Çevre mühendislerinin eğitimi konusunda son iki yılda ne tür çalışmalar yürütülmüştür? Bu konudaki istatistikler nelerdir, raporlara nerelerden ulaşabiliriz?

Genç çevre mühendisleri olarak mühendislik asgari ücretinin altında çalışmak zorunda kalan meslektaşlarımız için neler yaptınız?
Kaç meslektaşımız asgari ücretin altında çalışmaktadır? Meslektaşlarımızın emeğini sömüren kaç firma hakkında yasal işlem başlatıldı ya da ilgili kurumlara şikayet edildi? Bu konuda hazırlanan raporlar var mı? Varsa nereden ulaşabiliriz?

Genç çevre mühendisleri olarak mobbing konusunda neler yaptınız? Kaç meslektaşımız mobbinge maruz kalmıştır veya kalmaktadır? Mobbinge maruz kalan meslektaşlarımız için neler yapıldı? Mobbing uygulayan firmalar hakkında ne tür işlemler uygulandı?

Çevre sorunları araştırma merkezi nedir? Neye dayanarak, kimlerin talebi doğrultusunda böyle bir yapı kurulmuştur? Neden bir başkanı vardır? Bu başkan neden bir siyasi partiden milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan biri olmuştur? Bugüne kadar neler yapmıştır? Hangi çevre sorununa bilimsel çözüm kazandırmıştır? Eğer bir şeyler yaptıysa, merkez kurulmadan önce yapılanlardan farkı nedir?

Eski oda başkanı şimdiki ÇESAM adı verilen bir yapının başkanı milletvekilliği aday adaylığı sürecinde CHP genel merkezine ÇMO adına, ÇMO başkanı kimliği ile, birçok birimi yanına alarak bir ziyarette bulunmuştur. Milletvekilliği aday adaylığı sürecinde yapılan bu ziyaretin amacı nedir? Aynı süreçte başka hangi partilere çevre ziyarette bulunulmuştur? Neden ODA adına yapılan bu ziyarette bazı birimlere haber verilmemiştir? Neden bu ziyarete koşa koşa giden insanlardan bir kısmı, oda danışma kurullarına, TMMOB'un aynı şehirde yapılan eylemlerine katılmamaktadır? Kemal kılıçdaroğlu ismi Oda danışma kurullarından daha cazip mi gelmektedir.

Eski oda başkanı neden her açıklamasında birinci tekil ifadeler (ben, gittim, yaptım) kullanmaktadır? Kendisine bu konuda tepki gösterildi mi? Örneğin, bizim için son derece hassas olan çevre görevlisi konusunda hiçbir birimin haberi dahi yokken, ne web sitesinde, ne de resmi yazılarda herhangi bir bilgi yokken, Facebook'tan "ben müsteşarla konuştum, çevre görevlisi eğitimini verebilecek güçteyiz dedim." (ifadeleri yanlış hatırlıyorsam bağışlayın, ancak buna benzer bir yazı) şeklinde paylaşımda bulunduğunda ne tepki gösterildi? Bu tarz kararlar yönetim kurulundan bağımsız alınarabiliyor mu? Eğer yk kararı ise neden resmi açıklama olmadan facebook'tan duyurulmuştur? Böylesine ciddi karar alınırken hangi birimlere, deleglere danışılmıştır? Meslektaşlarımızın görüşü alınmış mıdır? Bu tutum ne kadar demokratik ve katılımcıdır? Ayrıca dünya tarihinde bu şekilde mücadele verilerek kazanılmış bir hak var mıdır?

Çevre görevlisi eğitimi bir kere çeşme'de iki kere (yanılmıyorsam) ankara da ve birçok kez antalya'da verilmiştir. Neden sadece Çeşme'de meslektaşlarımıza destek olmaya gidilirken, diğer iki şehirde herhangi bir çalışma yapılmamış, meslektaşlarımız yalnız bırakılmıştır? Yapılan tek eylemin genç çevre mühendisi olmayan bir grup tarafından yapılmış olması tesadüf müdür? Oda tarafından yakın zamanda hazırlanan Çevre görevlisi çalışmalarının derlendiği raporda Çeşmedeki eyleminin yer almamasının sebebi de bu mudur? Genç çevre mühendisleri twitterdan hashtag açmak dışında başka ne tür mücadele yöntemleri bilmektedir? Oda başkanının çevre görevlisi eğitimine katılması hangi tür mücadele yöntemine girmektedir? Bu şekilde ilerlersek hangi yılda bu kavramdan kurtulmuş olacağız?

Yeni şehircilik bakanının ÇMO tarafından ziyaret edilmesinden iki gün sonra "çok daha fazla çevre görevlisi eğitimi yapacağız açıklamasını" nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu konuda neden tepki göstermek yerine bu toplantının iyimser bir havada geçtiğini açıkladınız?

Çevre sorunlarına karşı ne kadar hassasınız? Getirdiğiniz çözüm önerilerinin ne kadarı bilimle örtüşüyor? Neden CHP'nin yaptığı ekolojik kıyımlara tepki gösterilmiyor? Neden bu mücadelelerin önemli bir kısmında bir kişinin ismi ve ünvanı (BAŞKAN) ön plana çıkıyor? Bu durumun kişinin siyasi kariyeri ile ilgilisi var mıdır? Çevre sorunlarını istismar ettiğinizi düşünüyor musunuz?

Neden Basın kuruluşlarına çevre ödülü verilmektedir? Hem geziye 'sahip' çıkmak hem de gezi direnişini göstermeye medyaya çevreci demek ne kadar tutarlıdır? Çevreci ifadesi ile ödüllendirelen basın kuruluşlarının arasında gerici, faşist, islamofobik, cemaatçi vb. yayınların da bulunması odanın ilkeleriyle ne kadar örtüşmektedir? Neden sadece basın emekçilerinin ödüllendirilmesi yolu izlenmemiştir? Bu ödülün amacı nedir?

Birçok şey eksik kaldı aslında. Onları da katılabilirsem genel kurulda tartışırız. Kırıcı bir üslup kullanmamaya çalıştım. Haddimi aşan ifadelerim olduysa şimdiden özür dilerim. Umarım sorular özü itibariyle anlaşılabilir ve yanıtlanabilir. Yakın zamanda diğer gruba da çeşitli sorular yönelteceğim.

İzmir'den selamlar.
 
Adayların hangi siyasi partiden olduğu mu önemli yoksa daha çok ne tür faaliyetlerde nasıl faal oldukları mı?
Mühendis olmuş her birey 20sini doldurduğunu ve siyasi parti seçimlerinde oy kullandığı bir gerçek.
yani kim aday olursa olsun bir siyasi partiye oy vermiş yada desteklemiş olabilir. Bence mühim olan biz çevre mühendislerinin haklarını nasıl savundukları.
şuana kadar gördüğüm odanın yaptıkları aidat toplamak iş başvurularını mail atmak ajanda bastırıp yollamak vs vs.

yıllardır çevre görevlisi olmasın çevre mühendisi olsun diye üyeler bişiler olur mu diye ümit ettiler hepsi boşa çıktı.Bundan sonra kim gelirse gelsin içraat görmek istiyorum. ve yeni oluşumu destekleyeceğim
 
Ben odaya üye değilim. Üye olmayı da düşünmüyorum. Bence kim gelirse gelsin birşey yapmayacak. Sebebi ise biz diye düşünemiyoruz. Düşünen kişileri de saf dışı bırakmakta üstümüze yok maşallah. İşi ehline veremiyoruz. Malum 400 yıllık hastalığımız. Kolay tedavi edemiyoruz. Uzun lafın kısası yanlış olduğunu bilerek "görevli" (başına bilerek Çevre kelimesini koymadım hala zoruma gidiyor) zava zingosu çıktığında odanın görevli ibaresine değil de eğitimi biz niye vermiyoruz çıkışını gördüğümden beri mesleği de yapmıyorum etrafımda kimseye de mesleği seçtirmiyorum. Okulu bıraktırdıklarım dahi oldu. Bence a kişisi gitse b kişisi diğerinin kaldığı yerden devam edecek. Tek fark ünvanın sonuna gelen isim olacak. Oda ne zaman ki banka görevi yapmayı bırakır, mühalefet odası olmaktan çıkar( mühalefet yapmasın demiyorum çözüm önerisi getirsin, istemezük tutumundan çıksın) o zaman belki bişeyler olur. Unutmayalım bir zamanlar şimdiki cumhurbaşkanı denizlide BİZLER ÇEVRE MÜHENDİSLERİYLE ALTYAPI sorunlarını çözeceğiz demişti. Ne oldu da bu durumlara düştük biraz düşünün derim. Arkamıza aldığımız rüzgarı şimdiki yönetimin( odanın) nasıl tersine çevirip karşımıza dönderdiğini de göremeyen arkadaşlara şaşırıyorum. İstediğiniz partiyi destekleyebilirsiniz kimse karışamaz. Ama profesyonel olmayı denemenizi tavsiye ederim. İş başka aşk :) başka. Neyse kafanızı ağrıttım iyi geceler. Gelecek tepkilerin birçoğunu biliyorum o yüzden peşinen söyleyim tartışmaya girmeyeceğim.
 
Üst