• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yönetim Çmo twitine cevap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group

Savaş hiçbir tarafın kazanını olmayan ve beraberinde birçok olumsuzluğu getirdiği bir süreçtir. Savaş kötüdür ve hepimizin tek arzusu barıştır. Fakat odamızın yaptığı bu açıklama ekolojik yıkım adı altında siyasi propagandadır, paylaşımın çevre ile uzaktan yakından ilgisi yoktur ve yıllardır bu dilden uzaklaşılması çağrısı yapılmaktadır. Görünen o ki iletişim konusunda bir arpa boyu yol alınamamıştır.

Üyelerin oylarıyla seçilen bir oda yönetiminin öncelik sırasının ilk sırasına mesleki hakların savunulmasını koymalıdır. Odanın yegane görevi budur ve bu yolda ilerlenmelidir. Meslektaşlarının çağrılarını görmezden gelerek hatta sırtını dönerek aksiyon alan oda yönetimini kınıyoruz ve biran önce oda tüzüğünde yazan amaçlar doğrultusunda çalışmaya davet ediyoruz. Unutulan oda tüzüğünü hatırlatmak için aşağıya ekliyoruz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • 2022-11-21 21.46.57.jpg
    2022-11-21 21.46.57.jpg
    579.5 KB · Görüntüleme: 107
  • 2022-11-21 21.47.08.jpg
    2022-11-21 21.47.08.jpg
    402.5 KB · Görüntüleme: 100
Onca yıldır meslektaşının yanında olmak yerine karşısında olmayı seçen kişilerin, kimlerin maşası olduğu da böylelikle belli oldu.

Çmo tarafından paylaşılan bildiri ne sehven yapılmış ne de basit bir özürle geçiştirilebilecek bir gönderidir. 22 Kasım 2022 tarihinde ilgililer hakkında CİMER üzerinden suç duyurusunda bulunacağımı bildiririm.

Olayın geçiştirilmemesi için kıymetli Türk Çevre Mühendisleri meslektaşlarımı da benzer bir davranış ile aramızda görmekten onur duyarım.
 
Ne zaman böyle operasyonlar olsa Meslek odalarından garip sesler geliyor, Daha dün tabipler odası başkanı TSK kimyasal silah kullanıyor dedi, Bugün çevre mühendisleri odası sanki bir devlet ile savaşa giriyormuşuz gibi savaşa hayır ekolojik yıkım naraları atmaya başladı.

Terör bir milli güvenlik sorunudur, ve mutlaka bertaraf edilecektir. Peki ya siz ?
 
ÇMO yönetiminin değişmesi için odaya üye olup seçimlere gidin. CİMER'e yazmakla bir şey olmaz. Demokrasinin gücünü kullanmak lazım, aksi türlü "Bak ararın 155', haiinnn" gibi oluyor.
 
Önceki cevapları görüntüle…
KubilayDumanCİMER suç şikayet yeri değildir. Şikayet için savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerekir. Yani 100 bin kişi CİMER'e yazınca ÇMO yönetimine "cısss" yapmayacaklar. ÇMO'yu savunmuyorum elbette. Yönetimle taban tabana zıt düşüncelere sahibim. Ancak bunlardan kurtulmamız için üye olup gelip oy vermeniz gerekir. Sonuçta demokratik bir ortam var ve adamlar sürekli seçimleri kazanıyor.

Demokrasiye, hukuka en çok ihtiyacımız olan bu dönemde aynı düşünmediğimiz kişileri demokrasiyle göndermeliyiz.
 
Cem YılmazMevzuata hepimizden daha çok hakimsin. Kimse ben kanunları sallamıyorum diyemez. Zaten Kanun gereği her mühendis alanıyla alakalı çalışabilmek için odaya kayıt olmak zorunda. 6235 sayılı kanun Madde 33'e bakabilirsiniz.

Yani bu ÇMO'dan nefret ediyoruz diye Kanun yok gibi davranamayız. Biraz olgun olalım. Ben de bu yönetimi zerre sevmiyorum. Sadece realist olmaya çalışıyorum. Öyle şikayetle mikayetle olacak işler değil.

Memnun değil misiniz? Öyleyse odaya gelip oy verin. Demokrasiyle gönderelim.
 
Anonim (4a2f)Estağfurullah, böyle bir iddiam yok. Ancak 7 yıldır odaya kayıt olmadan mesleğimi sorunsuzca yapabiliyorsam demek ki bunun da bir kaçar yolu var.

Açıkçası oturup bu konularla ilgili araştırma ihtiyacı hissetmedim. Odaya kayıt olma şartım bellidir, üye olmadan bile toplantılara katılıp dile getirmişimdir. Bu şartlarla odaya kayıt olmayı reddeden ekipte sayabilirsiniz beni.

Ancak tekrar belirtmek isterim. Bunun demokrasi ile bir alakası yok. Ortada suçu destekleme ve teşvik var, acilen müdahale edilmesi gerekiyor. Seçimle gönderme değil benim derdim, kişilerin adil şekilde yargılanması.
 
Geçtiğimiz ay terör sevicisi tabipler birliği başkanı hakkında da attıkları tweet ile ilgili CİMER'e bildirimde bulunmuştum. Takip etmeyi bıraktığım için bu tweeti görmemişim. Bunun için de şikayetimi belirten bir yazı yazacağım.

Nasıl olduysa bir kere üye olmak gafletinde bulunmuşuz fakat üyelikten çıkma şartları ile ilgili acil bir düzenleme yapılması şart. Bir Türk olarak; bir çok milli değerden nasibini almamış bu yaratıklara para ödemek zoruma gidiyor.

Haram zıkkım olsun.
 

Ekli dosyalar

  • FiKiu35WYAEqqUU.jpeg
    FiKiu35WYAEqqUU.jpeg
    379.8 KB · Görüntüleme: 26
Bu mesajı yazdıktan sonra büyük ihtimal ban yiyeceğim. Ama cesaret bazılarına haddini bildirmek için gereklidir.
Sayfa paylaşım sayfasından çıkıp haddini aşıp, resmen faşist bir oluşuma doğru hızlıca gidiyor. Yazık.
"Akla mantığa sığacak bir açıklama sizden bekliyoruz, ya siz nasıl olurda savaş çığırtkanlığı yapıyorsunuz ? Destekle destekleme ama kendini üst kurum görüp odayı dizayn etmeye de çalışma! Terör, terörist gibi klişe lafları söylemeyi bırak, karşı argüman geliştiremiyorsan onur ve gurur kırıcı sözler kullanma! Üye sayısına güvenip kendini bir bok sanma, oraya gelen üye olan üyelerin hepsi anlık bilgi veya dosya için orda! Yetiyorsa görün seçimde aday olun oda yönetimini alın "yerli ve milli" terörist olmayan bir yapı kurun, ciğerinizi bildiğim için bu mesajı yazıyorum. Akşama kadar sermayenin köpekliğini yapan, yurtdışında hayat süren bu ülkede olup bitenden haberi olmayan ve çoğunluğunun neci olduğu belli olmayan bir yapı meslek odasına Terörist diyemez bunu diyene ' ulan senin babandır terörist' derim"
 
Önceki cevapları görüntüle…
Önceki cevapları görüntüle…
MERVAN-ZIREKNe kadar hadsizce yazılmış ve had bildirilecek diye başlanmış bir cümle... terör terörist kavramlarını klişe gören kişi... sayfalarca şey yazılabilir karşısında.. hep denildiği gibi maalesef okumakla olmuyor, mühendis olmakla olmuyor, bilim adamı olsanız da olmuyor çünkü milli kavramlar alfabelerle okullarda öğrenilmiyor yürekte ve duygularla hissediliyor.. o klişe dediğiniz kavramlar benim güzel Vatanımı yaralamış yıllarca doğuyu batıyı öteleştirmiş, sayısız aileye ateş düşürmüş, öğrenciyi okulundan etmiş, öğretmeni öğrencisinden etmiş, aileyi evladından, eşini sevdiğinden, anayı oğlundan... o klişe dediğiniz sonrasında babandır dediğiniz sözü size aynen iletiyorum .. ve.. sizin gibilerle o ülkesinde bile yaşamıyor dedikleriniz bu platformu kurarak paylaşarak üreterek öğreterek her gün savaşıyor.. hani bu ülke için okumuş emek veren çalışan kişiler var ya sermayenin köpeği dediğiniz her gün işine giderek çalışarak seninle savaşıyor okutarak öğreterek anlatarak dinleyerek... bizim bildiğimiz savaş bu beyinden geçip daha ele varmadan kalbin yoklaması .. maalesef çok üzüldüm yine bir yerlerde böylelerinin olmasına vatan dendiğinde yüreği titreyen insanların terörist tarafından hayattan alınması ve daha o sözcüğü bile birilerinin söyleyemeyip klişe denilmesine....
 
Öncelikle sınır ötesinde, bizlerin burada bu meseleleri özgür ve rahat bir şekilde yazabilmemiz adına, mücadele eden kahraman TSK muvaffakiyetler diliyorum.

TSK miz dünyanın en cesur, en kahraman, en başarılı (teknik olarak) askerlerinden oluştuğu gibi aynı zamanda yine dünyanın en merhametli, en şefkatli, en duygusal ve çevreye karşı en hassas askerlerinden oluşmaktadır. Özellikle son günlerde sadece ülkemizde değil, tüm dünyada bilinen İHA ve SİHA larımız bunun en önemli delilidir. Bu envanter üretim mantığı gereği, hedef odaklıdır. Bertaraf etmek istediği tehdit unsurundan başka hiçbir canlıya ya da varlığa zarar vermez. Bunun aksine farklı ülkelerin, insanlık tarihine bakıldığında, atom bombası gibi bir takım vahşet saçabilecek bombalar kullandığı ve sivil-asker, canlı-cansız ayırt etmediği görülecektir.
TSK miz ise en zorlu zaman ve şartlarda dahi böyle bir uygulamaya teşebbüs dahi etmemiş, her ne olursa olsun daima insana ve çevreye karşı hassasiyet göstermiştir.
ÇMO nun talihsiz açıklamasına gelince..
Maalesef ÇMO bugüne kadar, üyelerinin sorunlarına çözüm arama noktasında hep sınıfta kaldığı gibi, gayri milli bir yaklaşım içerisinde hareket etmeye de devam etmektedir.
Şahsi olarak isteyen istediğine inanır, her birey kötü düşüncesinin sorumluluğunu kendisi taşır. Ancak siz bir meslek odası iseniz öyle kafanıza göre binlerce kişi adına, özellikle de gayri milli bir yaklaşım içeren bir açıklama yapamazsınız.
Buradan ÇMO yetkililerine seslenmek istiyorum, Kahraman TSK mizi karşınıza almayın, Aziz Milletimizi karşınıza almayın. İşinize bakın. Çevre Mühendislerinin mesleki gelişimine ve mesleki haklarını elde etmesine katkı sunun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst