• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yönetim Çmo twitine cevap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group

Savaş hiçbir tarafın kazanını olmayan ve beraberinde birçok olumsuzluğu getirdiği bir süreçtir. Savaş kötüdür ve hepimizin tek arzusu barıştır. Fakat odamızın yaptığı bu açıklama ekolojik yıkım adı altında siyasi propagandadır, paylaşımın çevre ile uzaktan yakından ilgisi yoktur ve yıllardır bu dilden uzaklaşılması çağrısı yapılmaktadır. Görünen o ki iletişim konusunda bir arpa boyu yol alınamamıştır.

Üyelerin oylarıyla seçilen bir oda yönetiminin öncelik sırasının ilk sırasına mesleki hakların savunulmasını koymalıdır. Odanın yegane görevi budur ve bu yolda ilerlenmelidir. Meslektaşlarının çağrılarını görmezden gelerek hatta sırtını dönerek aksiyon alan oda yönetimini kınıyoruz ve biran önce oda tüzüğünde yazan amaçlar doğrultusunda çalışmaya davet ediyoruz. Unutulan oda tüzüğünü hatırlatmak için aşağıya ekliyoruz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • 2022-11-21 21.46.57.jpg
    2022-11-21 21.46.57.jpg
    579.5 KB · Görüntüleme: 107
  • 2022-11-21 21.47.08.jpg
    2022-11-21 21.47.08.jpg
    402.5 KB · Görüntüleme: 100
Ne zaman böyle operasyonlar olsa Meslek odalarından garip sesler geliyor, Daha dün tabipler odası başkanı TSK kimyasal silah kullanıyor dedi, Bugün çevre mühendisleri odası sanki bir devlet ile savaşa giriyormuşuz gibi savaşa hayır ekolojik yıkım naraları atmaya başladı.

Terör bir milli güvenlik sorunudur, ve mutlaka bertaraf edilecektir. Peki ya siz ?
 
Bu mesajı yazdıktan sonra büyük ihtimal ban yiyeceğim. Ama cesaret bazılarına haddini bildirmek için gereklidir.
Sayfa paylaşım sayfasından çıkıp haddini aşıp, resmen faşist bir oluşuma doğru hızlıca gidiyor. Yazık.
"Akla mantığa sığacak bir açıklama sizden bekliyoruz, ya siz nasıl olurda savaş çığırtkanlığı yapıyorsunuz ? Destekle destekleme ama kendini üst kurum görüp odayı dizayn etmeye de çalışma! Terör, terörist gibi klişe lafları söylemeyi bırak, karşı argüman geliştiremiyorsan onur ve gurur kırıcı sözler kullanma! Üye sayısına güvenip kendini bir bok sanma, oraya gelen üye olan üyelerin hepsi anlık bilgi veya dosya için orda! Yetiyorsa görün seçimde aday olun oda yönetimini alın "yerli ve milli" terörist olmayan bir yapı kurun, ciğerinizi bildiğim için bu mesajı yazıyorum. Akşama kadar sermayenin köpekliğini yapan, yurtdışında hayat süren bu ülkede olup bitenden haberi olmayan ve çoğunluğunun neci olduğu belli olmayan bir yapı meslek odasına Terörist diyemez bunu diyene ' ulan senin babandır terörist' derim"
 
Önceki cevapları görüntüle…
MERVAN-ZIREKEvet yasaklanacağız kesin ama yazdığınız mesajdan yada düşüncenizden dolayı değil doğrudan hakaret ettiğiniz için.

Şimdi gelelim yazdıklarınıza maalesef okuduğunuzu bile anlamıyorsunuz. Sayfanın faşist bir yapıya gidip gitmediğinede bıraklım üyelerimiz karar versin.

Hangi mesajımızdan savaş çığırtkanlığı yaptığımız sonucunu çıkardınız, resmen akıl tutulması yaşıyorsunuz. Tüm mesajlarımızda savaşa karşı olduğumuzu üstüne basa basa söylüyoruz. Ki bu durum savaş durumu değildir, ülkemiz silahlı güçlerinin terör eylemlerine cevabıdır ve dolayısıyla meşru müdafa hakkını kullanmaktadır.

Hiçbir mesajımda odayı terörist olarak itham etmedim ve etmeyeceğimde. Söylediğimiz şey siyasi söylemlere girilmemesidir. Ki sonucu ortadadır. 1 günde içerisinde herkesi ikiye bölmeyi başarmıştır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Üye sayımıza güvenmiyoruz, yeterli değildir diyoruz ve arttırmak içinde elimizden geleni yapıyoruz. Ki bu oluşum bir savaş oluşumu değildir ki üye sayımızla gövde gösterisi yapmaya çalışalım. Yıllardır yaptığımız gibi kendi çapımızda mesleğimize katkı sağlamak arzusuyla devam etmekteyiz.

Hiçbir zaman oda yönetimi gibi bir hayalimiz yada amacımız olmadı, olmayacak. Burada hiçbir çıkar gözetmeden birbirine destek olmak için uğraşan onlarca insanı gereksiz ithamlarla zan altında bıraktığınız için sizi kınıyoruz.

Gelelim bizi tanımanıza. Sizin bizi tanımadığınız gün gibi ortadadır. Hatta hiçbir yöneticiyi tanımadığınızda bellidir. Yurtdışında olmam ülkemi sevmeme engelde değildir, ülke gündemini takip etmeme manide değildir. Ben buraya iltica da etmedim tamamen hür irademle mesleğimi yurt dışında devam ettirmekteyim. Benim burada olmam ülkem ile olan hiçbir bağımı zayıflatmamış hatta güçlendirmiştir.
 
MERVAN-ZIREKNe kadar hadsizce yazılmış ve had bildirilecek diye başlanmış bir cümle... terör terörist kavramlarını klişe gören kişi... sayfalarca şey yazılabilir karşısında.. hep denildiği gibi maalesef okumakla olmuyor, mühendis olmakla olmuyor, bilim adamı olsanız da olmuyor çünkü milli kavramlar alfabelerle okullarda öğrenilmiyor yürekte ve duygularla hissediliyor.. o klişe dediğiniz kavramlar benim güzel Vatanımı yaralamış yıllarca doğuyu batıyı öteleştirmiş, sayısız aileye ateş düşürmüş, öğrenciyi okulundan etmiş, öğretmeni öğrencisinden etmiş, aileyi evladından, eşini sevdiğinden, anayı oğlundan... o klişe dediğiniz sonrasında babandır dediğiniz sözü size aynen iletiyorum .. ve.. sizin gibilerle o ülkesinde bile yaşamıyor dedikleriniz bu platformu kurarak paylaşarak üreterek öğreterek her gün savaşıyor.. hani bu ülke için okumuş emek veren çalışan kişiler var ya sermayenin köpeği dediğiniz her gün işine giderek çalışarak seninle savaşıyor okutarak öğreterek anlatarak dinleyerek... bizim bildiğimiz savaş bu beyinden geçip daha ele varmadan kalbin yoklaması .. maalesef çok üzüldüm yine bir yerlerde böylelerinin olmasına vatan dendiğinde yüreği titreyen insanların terörist tarafından hayattan alınması ve daha o sözcüğü bile birilerinin söyleyemeyip klişe denilmesine....
 
Önceki cevapları görüntüle…
Odanın açıklamasını savunmuyorum. Toplumda karşılığı %1 bile olmayan siyasi yapılarla birlikte bir meslek grubu adına açıklama yapmak içerikten bağımsız bir şekilde yanlış.
Geçici temsil yetkisini kullanırken kullanılan dil, temsil edilen gruba uygun seçilmelidir.
Bu arada her kritik dönemeçte böyle iç güvenlik sorunlarının yaşanması benim için düşündürücü. Muhalifleri terörist ilan etmek, toplumu iktidar arkasında konsolide etmek için milli güvenlik sorunlarını kullanmak, bunlara üretilen çözümleri de seçim argümanı olarak kullanmak vicdanen yanlış.
Ne olursa olsun, teknik bir açıklama olmadığı müddetçe meslek odaları açıklama yapmamalı. Elinde sayısal / bilimsel veri varsa açıklama yaparsın. Bunun tartışabilirliği olmaz zaten.
Ama böyle çiğ, slogan gibi açıklamalar meslek odası ciddiyetine yakışmıyor.
Bir diğer gerçek, sizin terörist ya da terör sevici diyerek yaptığınız suçlamalar da ayrıştırıcı.
Ben vatandaşı olduğum ülke sınırları içinde güvenli bir şekilde yaşamak istiyorum. Can ve mal varlığımın güvenliğini merkezi otorite korumalı.
Dünyanın herhangi bir yerinde bu haklarım korunmalı. Herkes için korunmalı.
Bu noktada sorumluluğunu yerine getiremeyip, ülkeyi kontrolsüz ve ne olduğu belirsiz nüfusla dolduran otorite asli görevini yapmıyor, meslek odasının aymazlığı kadar bu da sorgulanmalı.
Milli-gayrı milli ayrımı çok tehlikeli bir ayrım. Katılmadığınız her açıklamanın sahibini gayrı milli olmakla suçlamayın.
Ülkede kim olduğu belirsiz milyonlarca insan var, sınırlar yol geçen hanına dönmüş. Kahraman TSK ve aziz milletimizin canını, malını en çok tehlikeye atan durum bu.
 
Efecan BozMerhaba Efecan bey,

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

Bu sonuçları hangi açıklamalarımızdan çıkardınız lütfen bildirirseniz düzeltelim. Tekrar okudum yazışmaları fakat benim tarafımca yada yönetimdeki arkadaşlardan bunu ima dahi eden bir mesaj göremedim.
 
Buna tepki olarak yazdıklarıma karşın benimle irtibatını sanal da olsa kesen meslektaşlarımı görünce destekçilerinin çokça olduğunu gördüm. İsim vermek istemiyorum. Bu ülkenin kurumundan maaş alıp böyle bildiriye sahip çıkmak nasıl aklın ürünüdür. Yazık.

Ekleme: Arkadaş forumda düşündüğünün aksine karşıt yazıları beğenmeye başlamış. :-)
 
Son düzenleme:
Merhaba,

Dün bir meslektaşımızın bildirmesiyle öğrendim ve ardından Odamızı (Genel Merkez) aradım. Meslek odasında meslek dışı kutuplaştıracak açıklamaların yanlış olduğunu, suç işlenmekte olduğunu söyledim.

Twitter hesabını basın danışmanı Seda Hanım'ın kulandığını öğrendim. Uzaktan çalıştığı için görüşemedim.

Genel Merkezde yönetim kurulu üyesi bir meslektaşımızın olmadığını öğrendikten sonra idari müdür Ali Bey ile görüştüreceklerdi, fakat Ali Bey telefonla iletişimsizliği seçti, kendisiyle görüşemedim.

Durumun ivedi olduğunu, savcılığa suç duyurusunda bulunabileceğimi, konunun çözülmesi için aradığımı ifade ettim.

Dün akşam Oda Yönetim Kurulu bir meslektaşımız ile telefonda görüştüm. Meslektaşlarımızın ifade ettikleri gibi söyledim. Konu askıda kaldı, yeniden görüşemedim.

Gündüz pek bakamadım ancak bugün şubelerin yayımladıkları duyurulara göre Genel Merkezin paylaşımları, biz meslektaşların düşüncelerini yansıtmadığı gerçeğini pekiştirdi.

Savaş, devletler arasında yapılır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti henüz herhangi bir devlet ile savaşta değil.
Devletimizin bugünlerde sınır ötesinde yaptığı operasyonlardan rahatsız olanlar, yarın olası bir savaşta ne yapar, düşündürücü.

Mahalli ve genel seçimlerde epeydir oy kullanmayan bir vatandaş olarak söylüyorum; hükûmet veya muhalefet partilerini eleştirmek için Devletimizin açıktan veya gizliden karşısında olanlara alet olmayalım.
 
Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst