• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yönetim Çmo twitine cevap

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group

Savaş hiçbir tarafın kazanını olmayan ve beraberinde birçok olumsuzluğu getirdiği bir süreçtir. Savaş kötüdür ve hepimizin tek arzusu barıştır. Fakat odamızın yaptığı bu açıklama ekolojik yıkım adı altında siyasi propagandadır, paylaşımın çevre ile uzaktan yakından ilgisi yoktur ve yıllardır bu dilden uzaklaşılması çağrısı yapılmaktadır. Görünen o ki iletişim konusunda bir arpa boyu yol alınamamıştır.

Üyelerin oylarıyla seçilen bir oda yönetiminin öncelik sırasının ilk sırasına mesleki hakların savunulmasını koymalıdır. Odanın yegane görevi budur ve bu yolda ilerlenmelidir. Meslektaşlarının çağrılarını görmezden gelerek hatta sırtını dönerek aksiyon alan oda yönetimini kınıyoruz ve biran önce oda tüzüğünde yazan amaçlar doğrultusunda çalışmaya davet ediyoruz. Unutulan oda tüzüğünü hatırlatmak için aşağıya ekliyoruz.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • 2022-11-21 21.46.57.jpg
    2022-11-21 21.46.57.jpg
    579.5 KB · Görüntüleme: 107
  • 2022-11-21 21.47.08.jpg
    2022-11-21 21.47.08.jpg
    402.5 KB · Görüntüleme: 100
Türkiye Cumhuriyeti tarafından terör örgütü yada terörist olarak kabul edilmiş kişi yada gruplara verilen her destek terör seviciliği olup bunu dile getirmek ayrıştırıcı bir üslup değildir. Ek olarak bu ve bunun gibi konularda sürekli olarak devletin ve milletin karşısında duran herkes de milli değerlerden uzaktır.

Meslek odası olduğunu web sayfasından dahi anlamanın mümkün olmadığı bir yapının öncelikle kendini siyasetin yada belli bir ideolojinin fraksiyonu olarak görmekten vazgeçmesi gerekir.
 
"Türkiye Cumhuriyeti tarafından terör örgütü yada terörist olarak kabul edilmiş kişi yada gruplara verilen her destek terör seviciliği olup bunu dile getirmek ayrıştırıcı bir üslup değildir. "

Bu açıklama normal şartlarda doğru. Ama uzun süredir normal şartların olmadığı bir ülkede yaşıyoruz. Bundan 10 yıl önce, ABD'de ikamet eden sümüklü bir ilkokul mezununa terörist deseydiniz başınıza gelmeyen kalmazdı. Şu an aynı sümüklü şahıs terörist. Bir dönem iktidarın akıl hocası ve en sevdiği figürlerden biriydi. Ya da aynı şekilde teröristler sınır kapısından davullu zurnalı, bol şenlikli bir kutlamayla içeri girerken buna çanak tutanlara terörist deseydiniz, muhtemelen yoğun bir adli süreç geçirirdiniz. Çok geçmişe gitmeye gerek yok. Önce "kardeşim Esad" oldu, sonra "katil Esed" oldu ve yakın bir gelecekte el sıkışırken pozlarını görmemiz mümkün. Terörist denince ilk akla gelen adamın kardeşi devlet televizyonunda yerel seçimler için çağrıda bulundu :)
2 askerimiz canlı canlı yakıldı, bu olayın kurgu olduğu söylendi. Haberi yapan gazeteciler yargılandı.
Devlet - hükümet ayrımını iyi yapmak lazım. Gizli tanık ifadesiyle herhangi birimize f*töcü dense, bizi sevenler terör sevici mi olacak? İktidar elindeki sınırsız medya ve yargı gücüyle istediğini istediği an terörist yapabiliyor. Koca ülkede, bir kişi hariç hiçbirimizin "kandırılma" lüksü yok. Bu sağlıklı bir durum değil.
Meslek odasıyla ilgili eleştirilerinize katılıyorum. Söz konusu metin usül ve içerik olarak çok yanlış bir metin. Metinde kullanılan dil de ayrıştırıcı bir dil. Daha önce de belirttim, bilimsel/teknik/mesleki olmayan hiçbir açıklama yapmamalı bir meslek odası. Bilimsel gerçek tartışmaya açık değildir.
Aynı yere dönmek istemiyorum ama söylemeden edemeyeceğim. Birilerini terörist, terör sevici, gayrı milli ilan etmek bağımsız ve adil bir yargı sürecinden sonra gerçekleşmeli. Siyasi otoritenin her kritik virajında iç güvenlik sorunlarının yaşanması ve bu sorunlara üretilen çözümlerin de seçim argümanına dönüşmesi benim için düşündürücü. Ben her kentin her sokağında güvenle yaşamak istiyorum ve bu bir seçim vaadi/seçim malzemesi olmamalı. Bu benim hakkım.
 
Efecan BozKonuyu nereden nereye getirmişsiniz. "Kardeşim Esad" ile "Katil Esed" arasında yarısı kadın ve çocuk 500.000 ölü insan var. 10 sene önce bir ilkokul mezununa terörist demek için öncelikle bir terör eylemi yapması gerekiyordu. "Teröristlik terimi bağımsız yargıdan geçmeli" diyen biri olarak söyleminizde tezat var.

4 paragraf yazıda sadece bir paragrafın bir kaç cümlesinde meslek odasını kınayıp geri kalan bütün cümlelerde konuyla alakasız bir şekilde yıllar önce yapılan yanlışlar ile birilerine çakınca milli bir duruş sergilemiş olmuyorsunuz.

Ben terörist veya bir terörist sevici olsam bu ülkede yaptığım/yapacağım bir eylemden asla korkmam. Bomba da patlasa darbe de olsa nasılsa eylemi gerçekleştiren değil hükumet ve devlet gibi kurumlar suçlanıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst