• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çmo yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin maaş bordrosu

  • Konuyu başlatan Şahin Kartal
  • Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ş

Şahin Kartal

Asgari ücret tarifesini onaylayıp yayınlayan Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin tarifeye uygun maaş bordrolarını burada yayınlamasını istiyorum

niye ses vermiyor bu ÇMO
 
İlla çmo'nun asgari maaş politikasını eleştirecekseniz yıllara göre olan maaş belirlemesini anlarım. Ama TMMOB'nin belirlemiş olduğu asgari maaş politikasını tartışmak çıkmaz sokakta gezinti yapmaktan farksız. Neticede o maaş sadece çevre mühendislerinin değil, diğer mühendisleri de ilgilendiren bir maaş. O yüzden de tartışmayı sadece çevre mühendisliği üzerine yapmak, konuşmak sağlıklı değil
 
Bunu ÇMO'da tartışsanız da sonuç alamazsınız. Makine mühendisi, harita mühendisi, inşaat mühendisi bunlarında asgari maaşı aynı. sgk tanımlamasında çıkan tarife çevre mühendisine çıkan tarife değil ki. Mühendise çıkan tarife. Dolayısı ile temeli yanlış olan bir konuyu istediğimiz yerde tartışalım sonuç çıkmaz.
 
:) Öncelikle bu eğlenceli tartışma konusu için Şahin beye teşekkür ederim. Odada görevli değilim şahsen maaşlarını da merak etmiyorum. Şahsen minimum maaş belirlenmesine ben karşıyım, mühendis olmuş, onlarca hesap yapmış kişilerin tecrübelerini, minimum yaşam koşullarını tartarak kendi minimum maaşını belirleyecek olgunlukta olmalıdır diye düşünüyorum. Madem serbest piyasa 1500 tl ye de çalışan çıkar 15.000 tl ye de.

Belki abes olabilir bu örneklemem ama kimse üzerine alınmasın lütfen hedef alarak söylemiyorum. Biz sonuçta bilgimizi, tecrübemizi belki de karakterimizi pazarlıyoruz sonuçta hiç birimiz yük taşıyan elemanlar değiliz. Az biliyorum diyen az istesin çok biliyorum diyen çok istesin, asıl önemli olan kafasında ki sınırdan aşağı inmesin.

Her zaman söylüyorum lütfen kızmasın kimse bayan kuaföründe kalfalar bile 2000 den fazla para alıyor ve daha aşağısına çalışmam diyor. Eskisi gibi değil artık iş var bence herkes ağız birliği yaparsa da bu rakamlar eminim artacaktır.

Selamlar herkese..
 
@Fatih Özcan
bu asgari ücret tarifesi de kılık kıyafet yönetmeliği gibi bir şey. devletimiz diyor ki mühendis olabilirsin öğretmen olabilirsin doktor olabilirsin milletvekili olabilirsin başbakan olabilirsin cumhurbaşkanı olabilirsin ama nasıl giyineceğini bilemezsin ben sana nasıl giyineceğini söylerim :)
 
ne Mehmet Soğancı ne ÇMO ses veren yok

bekliyorum..............

kuru soğana muhtaç kaldık sayın Soğancı

konu aşağılara düşüyor az el atın

sayın Soğancı haber bekliyorum daha

yarın Mehmet Soğancı işe alır mı acaba

Mehmet Soğancı buralara geldi mi gören var mı

ne bordrolar ne iş teklifi hiç bir ses yok
 
Boşuna bekleme Ş. Kartal. Burası ÇMO nun resmi sayfası değil. İllaki çok merak ediyorsan
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden isteklerini iletebilirsin.. Eğer o da yetmezzse Adres:HATAY 2 SOKAK 24/17 06650 ÇANKAYA - ANKARA adresinde ziyaret edebilirsin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst