• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

CNN Türk’ten tepki çeken haber !..

Termik santrallerine baca filtrelerinin takılmasını 2,5 yıl daha erteleyen kanun teklifinin kabul edilmesine tepkiler sürerken, CNN Türk vatandaşı ve doğayı zehirleyecek kararı üretime verilecek aranın maliyetini hesaplayarak savundu. Sosyal medyada gündem olan yayınla ilgili CNN Türk'ü eleştiri yağmuruna tutan vatandaşlar, tepkilerini şöyle dile getirdi: "Kısacası, CNN Türk termik santraller insanları zehirlesin, kanser etsin, diyor. Termik santraller alternatifi olan muhtaç olmadığımız bir teknoloji. Bu haberi nasıl yaparsınız?"
73150392_1434790053345168_1134355082540744704_n.jpg


CNN Türk’te Beste Uyanık’ın sunduğu ‘Günün Ekonomisi’ programında termik santrallere baca filtresi takıldığı durumda oluşacak 10 günlük maliyet hesaplandı.

Maliyet göz önününde bulundurulduğunda ise santrallerin baca filtresi olmadan çalışmasının daha avantajlı olduğu savunuldu.

Türkiye'deki 15 termik santralin bacalarının filtrelenmesi için son yasada 2,5 yıl süre tanındığını belirten sunucu Uyanık, Çevre Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarını hatırlatarak, “Takmayanlar, 20 kat fazla ceza alacak ama 10-12 günlük araya ihtiyaçları var” dedi.

“SANAYİYE DE VURACAK”

Uyanık, “O santralin 10 gün durması demek, 32 bin kişi enerjisiz kalacak demek. Bu tek bir santral. 15 santral birleşirse bu oran 500 bin kişiye çıkacak. 10 günde 500 bin kişi mağdur olacak. 35 bin konut dediğimiz 750 bin konuta çıkacak, 15 termik santral de aynı zamanda filtreleme işlemine girerse… Yatağan'daki santrali durdurdunuz 10-12 gün, 12 bin metro seferinin iptal edileceği kadar bir enerji kaybı yaşanacak ve 8 bin 900 makine de çalışamayacak. Sanayiye de vuracak” diye konuştu.

İKİ AYRI VİDEO ...

Ekli dosyayı görüntüle Yayınımız nasıl çarpıtıldı.mp4


Ekli dosyayı görüntüle CNN Türk'te Skandal Termik Santral Savunması.mp4
 
Baca gazı arıtma tesisi kurmaları yasayla ertelenen termik santrallerin bacalarından salımlanan SO2 ve NOx kirleticileri, asit yağmuru oluşturur. Asit yağmurları, termik santral çevresindeki orman ekosistemine, yüzeysel su kaynalarına ve insan sağlığına zarar verir.
 
Bu sadece CNN nin mi haberi? Yoksa bu tür olaylara bakan bir zihniyetin kendini dışa vurumu mu? Bir yanda sıfır atık diye ortalığı ayağa kaldıracak cinsten medya organlarını kullanırken diğer taraftan termik santralleri belli bir süre kapsam dışında tutacaksın. Yazacak çok şey var ama sussam gönül razı değil söylesem tesiri yok.
 
Şimdi sadece tepki çeken fgd muhabbeti mi cidden yoksa koskoca ülkede tek bir santralin stop olmasıyla oluşacak olan mağduriyet yorumu mu.. yani üretim tüketim kafa kafaya mı gidiyor bu ülke de cidden :rolleyes:
 
İşte tam olarak bu ağlayan bebeğe emzik verir gibi " e biz ağaç diktik , e biz sıfır atık bilmem nee " diyecekler . Buna da Çevre Mühendislerinin kanmaması gerekir.
 
maalesef ağaç kesmede rekor kırıyoruz ...onca projelerde gereksiz ağaç kesimleri, atık su da, hava ölçümlerinde , onca sömürü yapıldı ne bizim çevre mühendisi arkadaşlarımız(çoğu) , nede Çevre mühendisleri odası hepsi bu sömürüye sessiz kaldı kalan kesimler yerli halk ve vicdan sahibi mühendisler ...hal böyle iken medya da ve sosyal alanlarda ses duyurmak imkansız hale geliyor ..
 
İnşallah
Adsız.jpg
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    46.8 KB · Görüntüleme: 25
Bu ülkede çevre adına çok şey eksik, umarım bizden sonra ki gelen nesiller adam gibi bir ülke bırakırlar.

Çoğumuz iş aş derdindeyken günü kurtaran yönetmeliklerle ve mevzuatlarla olmaz, toplumsal bilinç lazım.
 
Üst