• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çöken toz ve pm 10 nasıl ölçülür?

Taylan Bunarbaşı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Şubat 2014
Firma
ACAR OTOMASYON ÇEVRE ANALİZ ÖLÇÜM LABORATUVARI SAN VE TİC A.Ş.
emisyon imisyon ölçümleri için cihazlar nelerdir? nasıl kullanılır?
 
Emisyon için,
1-Emisyon kaynağında sıcaklık, basınç, nem, SO2, 02, CO2, NO2 Ölçmek için Testo marka ölçüm cihazı kullanılır. Makine probu numune alma deliğinden sokulur cihaz çalıştırılır değerler kararlı hale gelinceye kadar beklenir. 1 emisyon kaynağında 3 adet ölçüm yapılır.

2- Emisyon Kaynağında toz ölçümü, gravimetrik ölçümdür. Gravimetre cihazıyla Ölçülür. Baca çapıyla hesaplamalar yapılıp cihaz probuna toz tutucu takılır. Prop makineye bağlanır hesaplanan noktalara gelecek şekilde numune alma deliğine yerleştirilir. Örneğin hesaplamalar sonucunda 3 noktada ölçüm yapılacağı çıktı İlk noktada 15 dk 2. noktada 15 3. 15 dklık toz çekilir. Ölçüm bittikten sonra hasas terazi ile toz tutucular tartılır.

3- Emisyon Kaynağında VOC Uçucu ornanik bileşikler) Tayini: Absorban tüplere baca gazı çektirilmesi prensibine dayanan bir ölçümdür. Tüp cihaza bağlanır 15 dk boyunca numune alınır. Bir emisyon kaynağında 3 kez numune alımı yapılır. Alınan numuneler laboratuvarda Gaz Kromotografisi (GC) cihazları ile analiz edilir.
 
@Hüseyin Hanlı Hüseyin Bey emisyon ölçümleriyle alakalı metot ya da herhangı bır dokuman var mı acaba? eni kurulan bır laboratuvarda çalısıyorum ve kaynak sıkıntısı cekıyorum acıkcası nereden baslayacagım konusunda sıkıntılar yasıyorum yardımcı olursanız cok memnun olurum
 
evet hüseyin bey engin bilgilerinize ihtiyacımız var :kptmya: @tugbbashn hüseyin bey yıllarını vermiştir emisyon işine ancak yazılı doküman olmaz kendilerinde o konuda pek yardımcı olableceğini sanmıyorum. Hüseyin Bey'e emisyon - imisyon ölçüm uygulamalarını sorabilirsiniz.
 
estağfutullah, düzeltmek için demedim, hüseyin bey emisyon - imisyon ölçüm uygulamaları hakkında bilgi sahibidir, ofis kısmı ilgi alanına girmiyor, doküman çıkmaz ondan :komik::harika:
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden türk standartlarına ulaşabilirsiniz. yada avrupa standartları (epa) için de google arama motoruna yazın çıkıyor.standartlarda ölçümlerin nasıl yapıldıgı konusunda bilgi sahibi olursunuz.
 
Can kardeşim merhaba, yönetmeliğe göre PM 10 ölçümlerinde belirli bir süre yazmamaktadır. Ancak Bakanlığın yapmış olduğu toplantıda en yüksek derişimlerde her bir nokta için 1 saat yapılması yönünde söylenmiştir.
 
kapalı alanda askıdaki toz ve çöken toz ölçümü yaptırmak veya cihaz alıp yapmak istiyorum. konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz. özelliklede çöken toz ölçüm prosesi ve alan hesabı ile ilgili olarak.
 
Herhangi bir laboratuvarda çalışıyorsanız ve yetkili emisyon - imisyon ölçüm personeli iseniz ölçüm yapabilirsiniz. Yaptırmak için MELBES sistemi üzerinden ölçüm talebinde bulunmanız gerekmektedir.
 
Üst