• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çöktürme havuzundaki çıkış borusunun eğimi?

Mustafa Bolat

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Temmuz 2011
Merhaba arkadaşlar, 14 metre capında 3 metre yükseklikliğinde çöktürme havuzu (biz daha çok kum ayırmak için kullanacağız) , tabanı eğimli olan tankın , dipte çöken kumu boru ile almak istiyoruz, ve bu borunun eğimi ne kadarlık bir açı olması lazım? bilgi veya formül herşey olur , ACİL , teşekkürler yardım için
 
Kumu havuzdan nereye alacaksınız ? Uzak bir bölgeyemi, dibinemi dökülecek, yoksa kamyon kasası vs altına girebiliyormu ? Soruyu tam anlamadım :kötü:.
 
Boru çapını geniş ve yeterli tuttuğunda ve kumun akışkanlığıda yeterli ise sana minimum 15 derecelik açı yeterli olacaktır. Diğer şekilde içerisinde donma ve tıkama problemleri ile karşılaşabilirsin. Benim fikrim bu.
 
şöyle söyleyeyim , DN 300 luk boru ile dipteki kumu alacağız, tankın içerisindeki karışımın Katı madde oranı ( 30%TS ) , bunun hesaplamamızı sağlayan bir dosya formül varsa bana gönderebilirmisiniz.
 
@anelka007

Baktığımda DN 300 boru çabı 406 mm yani 40,6 cm ediyor. Tankın içindeki katı madde oranı %30 . Bir hesaplama formülüne sahip değilim ama , sıvı oranın gayet yüksek olduğu için dediğim açılarda boşaltabilirsin gibi geliyor bana. Son söyleyeceklerim bu kadar :)
 
Tank İçerisinde Sıyırıcı Varmı ..? Varsa Toplama Alanı varmı ve çapı nedir Boru çapındada Çok takılma bence yüzey baskı alanı kumu rahatlıkla itecektir. 160 tan 300 e 10 dereceden 75 dereceye kadar sorunsuz çalışır. ama sadece susuz kum almayı düşünüyorsan sıkıntı çekersin tabi tam sistemi bilmiyorum kum separatörü gerekebilir ilaveten daha detaylı bilgi olsaydı yardım etmeye çalışırdım...
 
Üst