• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çöp Ayrıştırma Tesisi

tuğbak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ekim 2011
Firma
Geri Dönüşüm
Arkadaşlar merhaba. ilimizde çöp aktarma tesisinde ayrıştırma kurulacak. sadece bant üzerinde ayrıştırma yapılıp presleme yapılmayacak. herhangi bir lisansa gerek var mıdır? mevcutta tat ve gdk lisansımız var. lisansımızın olduğu tesise malzeme taşınıp preslemesi burada yapılacak.
 
yazdığınızdan anladığım kadarıyla çöp aktarma tesisiniz ile mevcut tat ve gdk larınız farklı adreslerde diye yorumluyorum.
bant üzerinde ayrıştırma yapılacaksa tat alınması lazım diye düşünüyorum, tabii bu durumda tat için gereken şartların sağlanması gerekecektir.
işinizi garantiye almak için il müdürlüğüne görüş sorulmasında fayda olduğuna inanıyorum ya da bu durum ile karşılaşmış tecrübe edinmiş biri varsa, o da bildiklerini paylaşırsa, bende öğrenmiş olurum sevinirim
 
Merhaba
Anladığım kadarıyla çöp depo sahasına gidecek olan çöpten ön ayrıştırma yapılarak içerisinde bulunan ambalaj atıklarının ayrılması planlanılmakta, yapılacak iş toplama ayırma işleminden ziyade ön ayrıştırma işlemi o yüzden toplama ayırma farklı bir olay. Mevzuatta ön ayrıştırma işlemi nasıl geçiyor onu araştırmak lazım. bilgim doğrultusunda böyle bir işlemden bahsedilmemiş diye hatırlıyorum. İl çevre müdürlüğünün bu konuda vereceği görüşr önemli diyebilirim.
Hatam varsa affola.
Saygılarımla.
 
mevcutta ön ayrıştırma yok sanırım. direk karışık belediye atığı (çöp) aktarma istasyonuna bir ayırma bandı kurup karışık belediye atığı içerisinden ayrıştırma yapılacak gibi anladım. il çevreden görüş almak en mantıklısı olacaktır. aktarma istasyonu da sizin firmanıza mı ait?
 
Tuğba Hanım Merhaba, bir firma toplama ayırma yapacağı zaman toplama ayırma lisansı alması gerekir. Ancak belediye veya belediye ile anlaşmalı firmalar aktarma merkezi kuracağı zaman ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliğinde şöyle bir ifade geçmektedir:
Ambalaj atığı aktarma merkezi

MADDE 27 –
(1) Toplanan ambalaj atıklarının toplama ayırma tesislerine ulaştırılmadan önce biriktirilmesi amacıyla belediyeler/belediye birlikleri tarafından ambalaj atığı aktarma merkezleri kurulabilir/kurdurulabilir, işletilebilir/işlettirilebilir.

(2) Ambalaj atığı aktarma merkezinin;

a) Etrafının kalıcı yapı malzemesi ile çevrili olması ve ambalaj atıklarının bekletildiği alanın üzerinin kapalı olması,

b) Zemininin beton veya asfalttan yapılmış olması,

c) Yıkama işlemi sonrası oluşan atık sular için toplama kanalları ile ızgara sistemine sahip olması, toplanan atık suların ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak bertarafının sağlanması,

zorunludur.

(3) Aktarma merkezlerinde sadece biriktirme yapılır, ayırma faaliyeti gerçekleştirilmez.

(4) Ambalaj atıkları yönetim planı kapsamında toplanan ve aktarma merkezlerinde biriktirilen ambalaj atıkları çevre lisanslı toplama ayırma tesislerine, malzeme cinsine göre ayrı toplanmış ambalaj atıkları ise çevre lisanslı ambalaj atığı işleme tesislerine gönderilir.

(5) Bu merkezler il müdürlüklerince ambalaj bilgi sistemine kayıt edilir.

(6) Kurulan aktarma merkezleri, aktarma merkezini oluşturan belediyenin onayı doğrultusunda diğer belediyeler tarafından ortaklaşa kullanılabilir.
 
Arkadaşlar Belediyenin çöp aktarma tesisinden belediye ile sözleşme yapılarak çöpün içinden ambalaj atığı ayrıştırılacak. çok net açıklayamamışım sanırım. çöp aktarma tesisi belediyenin. biz ise belediyenin ambalaj atığı toplama işini yapan sözleşmeli ve lisanslı firmayız. il çevreye görüş sordum. Presleme olmayacağı sadece bant sistemi kurulup lisanslı firmaya aktarılacağı için herhangi bir lisansa gerek yok dedi. tecrübesi olan varsa fikir almak istedim yinede hepinize çok teşekkür ederim.
 
Bahse konu belediye tarafından toplanan evsel nitelikli katı atıkların aktarma istasyonunda bant üzerinde ayrılarak ekonomik değeri olan kısmının satılması ve geri kalan kısmının katı atık depolama alanına gönderilmesi ise mevzuat direk olarak böyle bir duruma kaynağında ayırma sistemine zarar verileceğinden izin vermiyor diye biliyorum. Bunun için ekstra tesisler kurulması ile bantta atıkların ayrılması mümkün olacaktır.
 
Üst