• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çöp Sızıntı suları

handeA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mart 2011
Şehir
Eskişehir
Firma
Özel
Merhaba,

Büyükşehir belediyesinin kanalizasyon hattının geçtiği alanda faaliyet gösteriyoruz. Evsel atıklarımızın toplandığı atık sahasındaki çöp sızıntı sularını kanalizasyon hattın averebilir miyiz? Mevcuta DKKR belgemiz mevcut. ancak bunda evsel atıksu konulu başlık yer almıyor. Hali haır durumda da evsel atıksularımızı belediyenin AAT hattına veriyoruz.

Bu çöp sularını nereye bağlamalıyız? izin alınması gerekiyor mu? belediyenin kanalizasyoan deşarj yönetmeliğini okuduğumda detay bilgiye rastlayamadım.

Acil cevap lütfen
 
Belediyenin merkezi aat si var ve biyolojik özellikte. Zaten merkezi arıtmada arıtılıyor bu sular ki bizdeki atıksu arıtma tesisi kimyasal ve ön atıksu arıtma tesisi. proses sularımızı arıtıyoruz. kendi arıtmama alamam zaten bu sızıntı sularını. ilave biyolojik arıtma da yapamam sadece bu sular için :)
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
handeooİlgili belediyenin kanalizasyona deşarj yönetmeliği var ise orda Atıksu Deşarj Parametreleri vardır (genelde SKKY Tablo 25 'i baz alıyorlar ama belediye değerleri değiştirmiş olabilir.) Önce sızıntı suyunun özelliklerine bakmalısınız . Yani analiz yaptırmanız gerekir. Ama literatürde sızıntı suyunun genellikle 5000-8000 KOİ olduğu yazar. Tabi siz bu değerlerden önce kendi sızıntı suyunuzu analiz ettirmelisiniz, o değerlere göre hareket ederseniz hem maliyet hem zaman bazında karlı çıkmış olursunuz . Ekte size bir sızıntı suyu çalışması var ona bakabilirsiniz . İyi çalışmalar ... :)
[automerge]1581488044[/automerge]
alamam derken ? o arıtma tesisi onun için yapılmış zaten siz bu kimyasal arıtmayı ne amaçla kullanıyorsunuz ?
 

Ekli dosyalar

  • sızıntı suları özellikleri ve arıtımı.pdf
    455.1 KB · Görüntüleme: 32
İlave biyolojik arıtma yapamazsanız bu sular için sizde kimyasal arıtma yapın. Diğer arkadaşların dediği gibi kanalizasyon hattına veremezsiniz. Analiz yaptırıp bu değerlere göre arıtma tesisi kurmak zorundasınız. Büyükşehir dediğiniz için değerlerin ve debilerin fazla olacağı için ARITMA TESİSİ diyoruz :)
 
Günde max 50 litre (ki her gün olmayacaktır bile bu) çıkacak bir atıksudan bahsediyorum arkadaşlar :)

Normalde evsel atık konteynerinde toplanıyor bu yemekhane atıkları ve evsel atıklar. Konteynere atılırken ya da konteynerin belediye aracına yüklenirken sızıntılar oluyor sadece.

Hala aynı görüşte misiniz?
 
O zaman çok da etik olmayan bir çözüm olarak ; dökün talaşı emdirin suyu, talaşı da kontamine atık olarak gönderin :)
 
Merhaba ;

Katı Atık Depo sahalarında biriken çöp suları için ayrı bir arıtma havuzuna boşaltılır. İçerdikleri veya içerebilecekleri karakteristik yapılarından dolayı ayrı bir havuzda ön arıtım uygulanarak arıtılmaları sağlanmaktadır. Aksi takdirde arıtma tesisine zarar verebilir. Kendi tesisim için konuşacak olursam 250 metreküplük bir havuzum var. oraya boşaltım yaptıktan sonra ön arıtımdan geçirilerek arıtma tesisinin diğer havuzlarına karışmakta.
 
Konuşulan atıksu debisi 0,05 m3/gün yani hiçbirşey... Bu yüzden kendi sistemize alabilirsin. İlave havuz felan yaptırmanıza gerek yok "bizdeki atıksu arıtma tesisi kimyasal ve ön atıksu arıtma tesisi " yeterli olacaktır. Kanala vermeyin çünkü deşarj standartları konsantrasyona bakar yüke değil. Sizin konsantrayonunuz fazla ama yükünüz çok küçük hatta hiçbirşey. mevcut sisteminize dahil edin
 
Mevcut sistemin kaldırmaması ihtimali de var ? örneğin : koi miktarı birden 10000 'lere çıkarsa ne kimyasal arıtma işe yarar ne de tesis (Çünkü mevcut tesisin kapasitesini bilmiyoruz). Beste hanımın dediği gibi küçük bir havuz yapılıp biriktirme yapılıp , daha sonra ön arıtmadan geçirip sisteme alabilir. Ya da hiç uğraşmayacak Serkan beyin dediği gibi olacak .
 
Üst