• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Çöpten Çıkan Şirket

Akın Y.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Ocak 2009
Firma
ŞİŞECAM
slide.jpg

Küçük yaşlardan itibaren sokak sokak gezerek çöplerden topladığı atıkları satıp geçimini sağlayan Yusuf İpek Adana'daki Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde geri dönüşüm şirketi kurdu.

Adana Atık Toplayıcılar ve Çukurova Atık Toplayıcılar Derneği üyesi olan İpek, şimdi kendi geri dönüşüm şirketlerini kurmanın ve yanında 7 arkadaşını istihdam etmenin mutluluğunu yaşıyor. İpek, 7 yaşından buyana zor şartlar altında mahalle mahalle gezerek, sokaklardan topladığı plastik, pet, kağıt gibi atıkları satarak geçimini sağladığını söyledi. Üyesi olduğu derneğin desteğiyle Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde, toplanan atıkları satın alıp daha sonra ayrıştırarak ilgili işletmelere satmaya başladıklarını belirten İpek, ''Bu işyerinde benim gibi küçük yaşlardan itibaren atık toplayan 7 arkadaşımı da istihdam ettim'' dedi. İpek, işyerini, üyesi olduğu derneğin atık toplayıcılarını tek çatı altında toplayıp haklarının korunması konusunda yaptığı çalışmalar kapsamında Adana Valiliği ve Adana Sanayi Odası'nın (ADASO) da katkısıyla açtığını belirterek şöyle konuştu:

''Derneğimizin yaptığı çalışmayla atık toplayıcıların istihdam edilmesi ve fabrikaların atıklarının toplanması kapsamında bir proje geliştirdi ve böylece kendi işimizin patronu olduk. Organize sanayi bölgesinden topladığımız plastik, pet, kağıt gibi atıkları burada ayrıştırıp, geri dönüşümünün sağlanması üzerine lisanslı firmalara satıyoruz. Kendimi bildim bileli atık toplarken, şimdi şirketleşmenin ve yanımda arkadaşlarımı istihdam etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sokaklarda atık toplayarak zor şartlarda geçimimi sağlarken, bugün 7 arkadaşıma iş veren bir iş adamı haline geldiğime ben bile bazen inanamıyorum. Artık ticaret yapan bir işadamı gibi çalışıyorum. Amacım daha fazla atık toplayıcısını, şirket bünyesinde sigortalı olarak çalıştırıp, hayatlarını güvence altına almak.''

İpek, 2 adet kamyonetleri bulunduğunu, araç sayısını artırmayı ve şirketini daha da geliştirmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.
 
Üst