• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

CV İkilemi

Fatih Özcan

Site Kurucusu
Katılım
7 Aralık 2008
Şehir
Yurt Dışı
Firma
ABL Group
Kim Isaacs
Belki dört yıl, belki de daha uzun bir sure öğrenim gördükten sonra iyi de bir derece ile mezun oldunuz. İşverenlerin pek de kapınızda kuyruk oluşturduğu söylenemez. Diğer yeni mezunlar gibi sizin de yaşadığınız başlıca sorun, işe alımdan sorumlu kişilerin, okuldaki başarılarınızdan çok şirketleri için neler yapabileceğinizle ilgileniyor olmaları. O halde, CV’nizi kullanarak, işverenleri akademik başarınızı iş dünyasına taşıyabileceğinize ikna etmelisiniz.
Hedefinizi Belirtin Yeni mezunların iyi tespit edilmiş bir kariyer hedefi hazırlamaları önemlidir. Bu hedef, CV’nizin “hedefler” bölümünde belirtilebileceği gibi niteliklerinizin özetinde de buna değinilebilir. Hangi yolu seçerseniz seçin cafcaflı, çok genel ya da dillere pelesenk olmuş amaçlar sıralamaktan kaçının.

Örneğin:
Yanlış: Genişleyen bir şirkette ilerleme ve gelişmeye fırsat tanıyacak çetin bir pozisyon arıyorum.
Doğru: ABC Üniversitesi iletişim programından onur derecesi ile mezun oldum. Eğitim ve kalkınma alanında bir pozisyon arıyorum. Sınıf öğretmenliği ve iletişim araştırması konusunda deneyimliyim.

Eğer birden çok kariyer hedefiniz varsa, CV’nizin her biri farklı bir amacı hedefleyen değişik versiyonlarını oluşturmalısınız.
Akademik Başarılarınızı Vurgulayın Eğer ilgili iş deneyiminiz kısıtlıysa, eğitiminizin altını çizmeye özen gösterin. Monster’ın Özgeçmiş Oluşturma aracındaki “Kariyer Hedefi” bölümünde öğrenim durumunuzu anlatın.
Takdirname ve ödüller gibi akademik başarılarınızı listeleyin. İşe alım sorumlularının güçlü bir akademik temeliniz olduğunu görebilmesi için, aldığınız ilgili derslerin listesini eğitim bölümüne ekleyebilirsiniz.

Öğreniminizle İlgili Deneyimlerinizi Unutmayın İşe alım yöneticileri CV‘nizi gözden geçirirken sizin nasıl bir çalışan olacağınızı anlamak isterler. Bu nedenle, profesyonel iş deneyimlerini listelediğiniz gibi, alanınızda yaptığınız stajları, projelerinizi, hatta gönüllü çalışmalarınızı da anlatın.

Eğer kariyer hedefinizle ilgili iş deneyiminiz bulunmuyorsa, “deneyim“ bölümünde staj ve projelerinizden bahsedin. Üstlendiğiniz görevlerden, karşı karşıya kaldığınız zorluklardan, katkı ve kazançlarınızdan örnekler verin.

Aradığınız işle ilişkisiz deneyimlerinizden bahsederkense tanımlamaları sınırlı tutun. Örneğin, harcınızı karşılamak için yarı zamanlı garsonluk yapmışsanız ve hedefiniz yazılım mühendisliği ise, restorandaki servislerinizin ayrıntılı dökümünü yapmanıza hiç gerek yok. Çalıştığınız yerin adını, yerini, oradaki unvanınızı ve çalıştığınız tarihleri vermeniz yeterli. Ancak, yüksek performansınız karşılığı olarak size verilen ek görevlerden ya da ayın çalışanı seçilmenizden kısaca bahsetmeniz iş ahlakınızın görülmesi açısından faydalı olabilir.
Anahtar Kelimeleri Ekleyin
CV’nizin özgeçmiş veritabanı aramalarında bulunabilmesi için anahtar kelimelerle optimize edilmesi gerekir. Anahtar kelimeler işverenin en uygun adayı bulmak için kullanacağı kelimelerdir. Mesleki unvanlar, akademik başarılar, sertifika ve beceriler olası anahtar kelimelerdir.

Doğru kelimeleri ideal pozisyonunuz için verilmiş iş ilanlarını gözden geçirerek bulabilirsiniz. Aranılan özelliklere bakın, sıklıkla kullanılan terimler büyük olasılıkla CV’nizde de olmalıdır.

Sizin İçin En Uygun Formatı Seçin İş deneyimini ön plana çıkaran geleneksel kronolojik CV formatı yeni mezunlar için en iyi seçenek olmayabilir. Sizin ihtiyacınız olan akademik temelinizi, alanınızda yükselmek isteğinizi ve önemli becerilerinizi belirtmek. Pek çok yeni mezun bu sebepten dolayı becerilerini ve eğitimlerini ön plana çıkaran, ikincil olarak deneyimlerine yer veren özgeçmişler oluşturmayı tercih etmektedirler.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst