• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Daf ünite

A

Anonim (cd8a)

Merhaba arkadaşlar, şuan üzerinde çalışma yaptığım proje için DAF ünitesi yapılmasına karar verdik. Yalnız daha önce DAF konusunda bir çalışmam maalesef olmadı ve tasarım yapmam gerekli. Elinde DAF ünitesi ile ilgisi dwg veya pdf çizimler olan var mı? İnternette araştırdığımda çok farklı kaynaklarla karşılaştım ve açıkcası kafam karıştı.
 
Merhaba. Nasıl bir DAF yapma konusunda ilerleyeceksiniz? Arıtma tesisi tasarlayan bir firmada mı çalışıyorsunuz yoksa arıtma tesisi yaptıracak bir kurum-kuruluşta mı?

Çelik tank veya betonarme tank olarak DAF tasarlanabilir. Çizimden önce bazı tasarım kriterleri paylaşabilirim fakat lütfen daha detay bilgi rica edelim. Anonimlikten de çıkabilirsiniz belki :) kıymetli bilgiler istiyorsunuz. DAF'ı kullanma sebebiniz de önemli. Fazla AKM gidermek de olabilir, sadece yağ gidermek de olabilir. Giriş konsantrasyon değerlerini bilmek gerekir.

Ayrıca 2. bir seçenek olarak Türkiye ya da yurtdışında çelik DAF ünitesi fiyatı sorarak yaklaşık proje alabilirsiniz.

Hollanda'da Nijhuis ve Colubris bu işte iyidir. Türkiye'de çalıştığım firmalara ayıp olmasın diye isim vermiyorum :) Arıtma ekipmanları yapan çoğu firma...
 
Selamlar Barış Bey,

Anca dönüş yapabiliyorum. Tahmin ediyorum ki sizde daha önce bazı soruları sorarken utanmış veya kendinizi gizlemek zorunda kalmışsınızdır. Bundan dolayı anonim olarak kalmaya devam etmek istiyorum. Ama içinizi rahatlatacaksa eğer sizin rakip firmanız olmadığımızı, DAF prosesini dahil etmekten vazgeçtiğimiz için bilgilerinizi ticari amaçla kullanmayacağımı temin ederim. Bu post, bundan sonra araştırmak isteyenlere ışık tutması amacıyla devam edelim.

Biraz daha ayrıntı istemişsiniz. DAF ünitesini kimyasal olmadan AKM giderimini daha verim hale getirmek amaçlı kullanmak istiyorduk. Bir de tabi ki yanında yağ yüzdürme işlemi de ekstra olarak iyi oldu.

Atıksu Parametreleri ise;
Q : 700 m3/gün
COD : 1500 mg/L
AKM : 790 mg/L 'dir.

Malum piyasa göz önüne alındığında betonarme yapıların daha uygun fiyatlı olacağını öngörüyorum.
 
Merhabalar,

Sizi anlıyorum ama katılmıyorum. Her zaman bilinmeyen çok şey var. Her zaman sormalıyız. Ben bir mühendisim. Görmediğim-bilmediğim bir konuyu sormak ya da öğrenmek çok mutlu eder ve bu forumlarda kimse kimseyi de eksikleri (bence eksik de değil) için utanmaya itmez.

Konuya gelecek olursak, Metcalf Dairesel DAF hesabıyla yaklaşık ihtiyaçlarınız aşağıdaki gibi olur,

4 metre çap
3,5 metre derinlik

1-1,5 m3'lük bir basınçlandırma tankı
300 m3/sa hava verebilecek bir kompresör

Bu çapa uygun DAF sıyırıcı ekipmanı.

Aşağıda basit bir görseli bulunuyor.

Ama size önerim şu olur;

Harf sırasıyla Arıser-Bioland-SafranArıtma-Seçmak-Temser gibi firmalardan 30 m3/saatlik bir DAF teklifi almak (çelik tank). Bu tankın basınçlandırılmasının da Nikuni pompa ile yapılmasını sağlamak. Buna uygun Nikuni Pompayı TAİ-Nikuni firmasından Tuncer Bey'den temin edebilirsiniz. En başarılı uygulama bu olur.

Bu arada şu konuyu da yanlış anlamayın lütfen. Ben bir atıksu prosesleri üzerine çalışan çevre mühendisiyim. Bilgileri ticari amaçlı da kullanabilirsiniz. İhtiyaç halinde mutlaka birbirimizi buluruz.

Sevgi & Saygılarımla

1677154487790.png
 
Barış bey selamlar şahsım yeni bir arıtma tesisine giriş yaptım önceden firma ismi belirtmek uygun olmaz paket artma tesisi geçmişim var DAF ünitesi yeni yerde mevcut DAF acilimi nedir hem biyolojik hem kimyasal olarak iki yönlü olarak çalışma yapilacak fakat sıralama şekli söyle. Kimyasal karışım tankından DAF unitesine geçiş yapıyor oradan biyolojik havuza iniş yapıyor
 
Merhabalar net bir konu başlığı göremediğim için buradan soruyorum..Bir işletmemizde kompresör hava tankında yoğunlaşan suyun çıkışında yağlı bir su birikiyor. Bu yağlı suyu kör kuyuda biriktiriyoruz ve her ay imha bedeli çok yüksek oluyor. Fabrika taşınacağı için kapsamlı bir arıtma tesisi kurmak istemiyoruz. Nasıl bir arıtma yöntemi ile yağı sudan ayırabiliriz? Tecrübesi olan var mı böyle bir konuda?
 
Üst