• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Danışmanlık ciddi problemler...

ismail tevetoğlu

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
12 Mayıs 2011
merhaba arkadaşlar bildiğiniz üzere danışmanlık firmaları yoğun bir şekilde artmakta ve bu nedenle fiyatlar gerçekten aşağıya düşmekte farkında olmadan çevre mühendislerinin değerinide düşmektedir.bunun önüne nasıl geçicez bilmiyorum ve en son aldığım bir bilgide EK-1 de yer alan bir firma 600 tl ye danışmanlık firmasıyla anlaştı bunun adı salaklıktır karşımızdakıler zaten bizimle çalışmak zorundalar o zaman neden bu kadar fiyatımızı düşürüyoruz?
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

hala birlik olamamanın sorunlarını yaşıyoruz. düşük fiyat verenler kendilerini iş yapmış zannediyorlar. aldıkları sorumluluk karşısında, kazandıkları para ne derece işlerini görüyor. yıl sonunu bekliyorum kaç tane danışmanlık firması kapanacak kaç tanesi ayakta kalacak acaba? ayrıca ellerinden yeterlilik belgeleri alınacak firma sayısı da pek de azımsanacak bir sayıda olmayacaktır.
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

fiyatlar gerçekten rezalet..pazarlamacı heryeri gezip 200 lira fiyat verenler umarım daha fazla iş yapamaz ve kapanırlar..yanındaki mühendise ne kadr maaş veriyo bunlar allah bilir
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

200-300 lira teklif veriyor 10 tane firma alsa mühendisin parasını anca karşılar ama sorun burda değil sorun onlar bize muhtaç zaten neden fiyatımızı bu kadar düşürüyoruz.Bir alt taban fiyat belirlense işi kim iyi yapıyorsa o alsın yada firmalar arasında bölünsün herkes ekmek yesi yani bu işten.Bana göre danışmanlık firmaları kaldırılsın onların yerine her tesise bir mühendis atansın daha mantıklı en azından emeğimizin karşılığını alırız....
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

DaniŞmanlik fİrmalari Çevre mÜhendİslerİnİ harciyor İmkan varsa onlarla ÇaliŞmamak gerekİyor. İŞ ararken gÖrÜŞtÜĞÜm bİr fİrma korkunÇ bİ rakam sÖylemİŞtİ. İŞ gÖrÜŞmelerİnde İse daniŞmanlik fİrmalarinda edİnİlen tecrÜbe Önemsenmİyor. Benİm karŞi karŞiya kaldiĞim durumlar bÖyleydİ arkadaŞlar
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

Aslında yönetmeliğe çevre mühendisi ..... fiyatın altında çalıştırılamaz diye getirilmelidir. Mesela kosgep de mühendisler 1.5 altı çalıştırılmaz deniyor.
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

Sanırım ÇMO'nun bir fiyat tarifesi var ama güncel değil galiba... Danışmanlıkların uçuk fiyat verme nedeni yeni mezun arkadaşlarımızın iş tecrübesi olsun diye her şarta boyun eğmesinden kaynaklanıyor az çok bu hepimizin başından geçti işi öğrenelim tecrübe olsun diye olur dedik sonrada işi öğrendiğimizde yeni gelenlerin düşük fiyat istemesinden dolayı bizimde ücretlerimiz düştü. Bekar ve yeni mezun olunca para o kadar sorun olmuyo sanırım :) Ama aile olunca iş değişiyo... En mantıklısı bencede danışmanlıkların kapatılması her firma bir mühendis alsa çok daha ii olacak...
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

ben en fazzla 1 yıl sonra mantar gibi çoğalan firmaların bi çoğunun kapanacağına inanıyorum..belki o zaan bu fiyat problemi biraz olsun düzelir
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

@hakancihan

sadece bir konu ile ilgili değil maden mühendisleri yada diğer mühendislik dallarının odasına baktıgımda adamlar her sene güncelleme yapıyorlar artı yaptıkları her iş için ayrı bir fiyat. takip ettiğim kadarı ile de o fiyatların altına hiç inmiyorlar.
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

Arkadaşlar Çevre Danışmanlık firmalarının yetki belgesi alabilmesi için 2 çevre mühendisi çalıştırma zorunluluğu var. Çoğuda 3 çevre mühendisi ile kuruluyor. Aslında kuran arkadaşların çoğu da yeni mezun yada 1 - 2 yıl deneyimli arkadaşlar. Ticareti tam anlamıyla bilmiyorlar. 40 yıllık fabrikatörün ticari oyunları karşısında o da çaresiz kalıyor haliyle. Yani bu fiyatlara çalışanlar yine bizim meslektaşlarımız. Ne yapıyorsak kendimiz için ve kendimize yapıyoruz.
Baktığınız zaman yönetmelik ilk çıktığı zaman çevre görevlisi için 2 yıllık deneyim istiyordu ve sınav şartı vardı. Mühendis önce 2 yıl iş hayatında pişecekti, daha sonra çevre görevlisi olacaktı, ve zaten ilk çevre görevlisi belgesi sertifikası almaya hak kazanan meslektaşlarımız piyasa koşullarını bildikleri için çevre görevlisi ünvanı hakettiği değeri alacaktı. 2 yıl iş tecrübesine sahip olacak diğer görevli adayları piyasa oturduktan sonra daha da rahat iş bulup daha güzel paralar kazanırken gereken danışmanlık hizmetini verebileceklerdi.
Ama bunların hepsi çevre görevlisi ünvanının sadece çevre mühendislerine tanınması koşulu ile düşünülebilecek şeyler.
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

eğerki büro tescil belgesi senn üzerine yapılırısa bu fiyat direkt yansır. Ve evet yaptırımı vardır ; btb kimsen üzerinde gösterilmezse yeterlilikl iptaline kadar gider. en az 1 kişiyi göstermek zorundalar
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

sen yeni mezun mühendise 800 lira maaş verirsen oda derki ne kaybım olacak bi masa bi sandalye bi ofis der yakar gemileri açar kendi ofisini :)
adam şöyle düşünür 800 e elin ağzının kokusunu çekeceğime kendim 3 fabrika bağlarım kendim kazanırım der..
iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batırmamız lazım.
bence hiç kimse yeni mezunun ucuza iş almasına kızmasın adamı ucuza çalışmaya alıştırdı şirketler
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

Bence bunun şirketle bir alakası yok kişinin kendisiyle alakası var. Ben iş başvurularına gittiğimde banada öyle rakamlar söyleyen oldu bir tane. Ben kendılerıne ....... bu rakamın altında çalışmam ister al ister alma size kalmış dediğimde kişi biraz düşündükten sonra benim istediğim fiyatın 2 katını verdi.Dediğim gibi kişinin kendisiyle alakalı... (Tabi ben yine kabul etmedim çünkü başta beni değersiz görerek verceği fiyatı düşük söyledi.) Öyle işverenlerle de işim olmaz...
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

Mustafa Arkadaşıma katılıyorum... piyasada işi iyi bilen insanlar ne zamn düşünmüş yeni mezunu ? Bırakalım bu sonuçsuz sohbetleri... Çevre mühendisinin dışında branşlar da alabiliyorsa bu cevre gorevlisi sertifikasını zaten ekmek yarıya bölünmüş demektir... Yarım ekmeğide gençler almak istiyor gibi görüyorum... Madem piyasayı artırmak istiyoruz... Meslekte yıllarca çalışmış meslektaşlar haydi açın danışmanlık firmalarınızı veya 3 kişi alıp ta yola koyulmayın yapın kadronuzu 10 kişi verin 1500 tl yenisine eskisine... bakın bakalım kimseler mantar gibi danışmanlık firması açıyormu... Para kazanan ve kazandıran firmalar belirli zaten .. hal böyleyken türkiye biz hala konuşurda konuşuruz asgari tarifeleri... hele birde piyasada iş almamız zorlaşmışsa.......!!!!!
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

Arkadaşlar her sektörde böyle çalkantılı ve belirsiz dönemler vardır, fakat serbest piyasa ekonomisinde bence asgari ücertin çokta mantıklı değil. Sadece İl çevre ve Şehircilik Müdürlükleri bir ana önce denetimlere başlamalı ve Çevre Denetim birimleri kurulmalı denetimler rutine bağlandıktan sonra inan ne çevre mühendisinin maaşşı problem olacak neden danışmanlık ücretleri, ama kimse denetlemez ise insanlar evrak üzerinde danışmanlık satın alırsa ve hizmet almaz ise bu danışmanlıklar 100 tl ye bile verilir. O nedenle bence tek mantıklı çözüm sanayi tesislerinin ve danışmanlık firmalarının denetlenmesi.
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

arkadaşlarımın başına gelenleri izah edeyim, 1500TL 'ya anlaşılıyor firmalar ile arkadan başka firmalar gidiyor biz bunu yarı fiyatınada yaparız diyorlar. sonuç ya hiçbirşey yapamıyorlar yada firma yetkilileri sözleşmeleri fes ediyor. balıklama ve bahanelerle yapılmaz bu işler.
 
Cevap: Danışmanlık ciddi problemler........

Arkadaşlar eğer ortada yapılacak bir iş ve emek varsa kesinlikle karşılığıda olacaktır,
bunun nedeni ise maliyetler, personel ulaşımi ve vergi giderleri tazminatlar falan.
Bunun denetimin ve yoluna girmesinin tel yolu denetimlerin yapılması hatta konuyla ilgili "Çevre Görevliler Birliği" ile konu hakkında disiplinsiz çalışsan firmaların yola getirilmesi için kullanılabilir. öbür türlü Çevre Görevlisi diye bir ucube meydana geldi bu yükümlülüğün altından kimse kalkamayacak.
 
Üst