• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

danışmanlık firmalarının tutumu

S

salih38

arkadaşlar piyasada danışman olarak çalışan bazı firmalar iş alımlarında fiyatları o kadar aşağılara çektiler ki bu şekilde işin yürütülmesini nasıl sağlıyorlar? bunu neden yapıyor anlamak mümkün deil. oturdukaları yerden sadece evrak bazında danışmanlık hizmeti vermek çok yanlış bir iş ahlakı. danışman işverenine yada vekiline her alanda aktif oalrak yol göstermeli ve fikirler sunmalıdır. kendi mesleğimizde piyasamızı düşürmeyelim lütfen. rekabetin böylesi mesleğimize zarar verir.
 
Bu tür danışmanlık firmaları genel olarak danışmanlığı aldığı tesise doğru dürüst uğramayan firmalar. Adam 100 km ötedeki firmayı 200-250 TL ye bağlıyor diyelim. 100 TL si bunun yol gideri . Personelin maaşı, sigortası, yemeği vb harcaması derken bu adam buradan ne kazanacak ? Taktiği bulmuş. O bölgeden 10 yer bağlasa ayda bir gün gelip hepsine bakıveriyor 10 dk belki. O şekilde geçiyor. Bu şekilde yapan yerlerin tutumunun yanlış olduğunu tesislere de belirtiyoruz. Onlar bu konuya dikkat ettikçe, talep ettikçe bir şeyler düzelmeye başlar. Aksi takdirde adamlar şunu soruyor :" Danışmanlık derken napıyorsunuz ki ? Gelip imza atıp gidiyorsunuz. Uğramıyorsunuz bile. " vb türü yanıtlarla karşılırız. Ki karşılaşıyoruz da. Bu tip davranışlar maalesef iş yerlerinin bizim çalışma alanımıza karşı yanlış yaklaşmasına sebep oluyor. Okuduğunuz 4 senenin ve emek harcattığınız hocalarınızın hatrı için, binlerce iş arayan Çevre Mühendisi için bu tür yaklaşımlardan uzak olalım lütfen.
 
Bunları yapanlar 4 yıl emek verip mezun olmuş çevre mühendisleri olmaz bunu yapan insanlar bu işe ticaret mantığı ile bakan yeni mezunları 800 tl ye çalıştıran işimizle alakası olmaya paragöz insanlar arkadaşlar.
 
Gülfem Hanım; bundan 1 ay öncesine kadar fiyatların 600-700 TL civarına düştüğünden yakınıyorduk şimdi ise 200-300 TL'ye düşmesinden. Yani sizin anlayacağınız maksimum fiyat 600 TL civarındadır ki bu durumdanda hoşnut değiliz. Ben işin hakkı olan 1000 TL ve üzeri fiyat (EK-2 için konuşuyorum) veren bir firmanın iş alabileceğini sanmıyorum ve böyle bir firmanında olduğunu düşünmüyorum.
 
bunda hem fikiriz sorun yok. sorun tum firmaları zan altında bırakarak 200 lira teklif veriyor demeniz. şu 200 lira veren firmaları isim ve teklifleriyle lütfen yayınlayın
 
o yüzden merak ediyorum ben de. belki böyle teklifler yok ve sanayiciler tamamen fiyatı düşürmek amacıyla sanki 200'e teklif veriliyormuş gibi beyanda bulunuyorlardır.
o yüzden bu teklifleri gören lütfen burda paylaşsın.
 
@Gülfem Polat

işletmeciler teklifleri düşürebilmek adına yaptıkları şeyler bunlar.. ayrıca o rakamlarda eline teklif geçen varsa lütfen paylaşsın.. bekliyorum..
 
Arkadaşlar, 200-250 lira fiyat teklifinde bir anormallik olduğuna inanmıyorum, gayet iyi bir fiyat, bu fiyattan istediğiniz kadar fiyat teklifi verebilirim ve iş yapabilrim hatta ek 2 için tamgün hizmet verebilir ve Çevre izni alabiliriz. Bu konuda sıkıntı yok. Bu nedenle patron ağzı ile konuşmayalım, bu bir payasadır, kim kaç paraya istiyorsa yapar burada önemlim olan verilen tekliflerden ziyade Bakanlığın ve il çevre orman ve şehircilik müdürlüklerinin denetimleri doğru dürüst yapması ile denegeye ulaşacaktır. 2000 liraya danışmanlık yapıp elemanına 1000 lira maaş verip asgari ücret den sigorta yatıran büyük firmaların korkusu bunlar. O nedenle bu konuda kimsenin maşası olmayın, sadece işini yapmayan yada yapamayan firmalar çevre görevlileri konusunda gerekeneler yönetmelik gereği yapılabilir (bakanlık tarafından). Eğer bir asgari ücret yönetmeliği yayımlanırsa ozaman dediklerinizde haklı olursunuz. Konuyu çevremde bir çok insan speküle etmiştir. fiyatların çok düşük olduğunu söyleyen insanların bu fiyatları verdiğini çeşitli ilçevreye giden sözleşmelerinden öğrenince şok oldum odenele herkes işine baksın işini iyi yapsın, labratuvar firmaları bazıları bu hizmeti ücretsiz veriyor, bazıları çevre izni için ayrı fatura kesiyor, herkesin çalışma prensibi farklı bu nedenle herkes rahat olsun denetimler başlayınca herşey yoluna girecek bence enerjinizi burada değil işleriniz üzerinde yağunlaştrın. Saygılarımla.
 
allforen'e bende katılmaktayım. Tekirdağ bölgesinde çalışıyorum benzer şeyler burada da çok ve iÇOM'un denetime çıkması yakındır. Kaldı ki denetime çıkmadan önce İÇOM sizi yapmış olduğunuz izin lisnas başvurularından ve onlarla kurmuş olduğunuz diologlardan zaten tanıyor ve notunu veriyor... Bizler işimizi doğru ve dürüst şekilde yaptıktan sonra korkmamıza gerek yok zaten üstte ki yazıda herşeyi özetlemiş arkadaşımız:)
İyi çalışmalar dilerim herkese...
 
200-250'ye fiyat veren firmaların nasıl çalıştıkları ile ilgili bilgi alalım o zaman. Nasıl ve nerden para kazanıyorlar. 3 mühendisin birleşip kurduğu şirketler için bile masraflar düşünüldüğünde para kazandıracak rakamlar değil.
 
arkadaşlar bu konuyu ben açtım ve yorumlarda en çok tartışılan şey bu fiyatları veren firmalar varmı? evet var olmasa yazmazdım zaten ama isim vermek çok yanlış olur benim iş ahlakıma ve kişiliğime yakışmaz.ayrıca sözüm meclisten dışarı tüm firmalardan bahsetmedim konuyu açarken sadece bazı firmalardan bahsettim iyi çalışmalar
 
Üst