• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Danışmanlık ve yönetmelikteki detaylar.

Ercan Koca

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Mart 2011
Firma
Karadeniz Holding
Arkadaşlar yaklaşık bir aydır antalyada bir danışmanlık firmasında çalışıyorum ve otellere izin lisans kapsamında danışmanlık yapıyoruz.

Bu konuyla ilgili şöyle bir sorum olacak ve lütfen sadece yorum yapmak için değil bu konu hakkında çalışan ya da bilen arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var. Durum şöyleki ; bildiğiniz üzere izin ve lisans için onlarca yönetmelik var uyacağımız. Yönetmelikler zaten ucu görünmez yol gibi. her şeyi her yere çekebiliriz. Ama yönetmelikler çok da detay istiyor. Bununla ilgili bir faaliyete tesise yada benim çalıştığım otellere bu kadar yönetmeliğin bu kadar detay içeren maddelerini yaptırmakta yapmak da imkansız. Çünkü her detay maaliyet. ve bAzılarıda yüksek maliyet. Tamam yüzeysel şeyleri tabiki yaparız. Ama çok detaya nasıl inicez. Yada bu izin lisans denetleyen çevre il müdürlükleri yada bakanlık ne kadar detay ister ? Bu konuda danışmanlık firmalarında çalışan ve eğer mümkün ise gfb yaptırmış arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.
 
Cevap: Danışmanlık ve yönetmelikteki detaylar.

Yorum yapmış gibi olmayayım ama eğerki danışmanlık yapıyorsanız önerilen yatırımı ve teknolojiyi yaptırıp yaptırmamak sizin göreviniz değil zaten.Şayet cezai işlemlere maruz kalmak istemiyorlarsa bunu yaptırmak zorunluluğu kendiliğinden doğacaktır.Sizin yapmanız gereken yapılacak yatırımın gerekliliğini anlatmak o kadar.Geriye kalan sorumluluk sizin değildir.
Ayrıca detay olarak tanımladığınız yatırımlar neler mesela bunlar hakkında bilgi verirseniz yardımcı olamaya çalışırım.
 
Cevap: Danışmanlık ve yönetmelikteki detaylar.

Sırf yatırımın gerekliğini anlatmak değil.Bunun takibini yapmak da görevin , ısrarla yapmıyolarsa şikayet etmek durumundasın
Zaten gfb ve izinlerde ne istedikleri açık
İl müdürlükleri arası farkları da göz ardı etmemek lazım
 
Cevap: Danışmanlık ve yönetmelikteki detaylar.

Cem Bey bir konuda size katılmıyorum. Tamam gfb ve izin için istenilenler açık ama yönetmeliklerdeki her maddeyi tesislere yaptırmanız çok zor olabilir. çünkü her bir madde maliyet demek bazılarıda yüksek maliyet. her tesis bu kadar maliyet çıkartmaz. Bir büyüğümün çok güzel bir sözü vardır. Eğer paran varsa çevrecisin demektir derdi.

Tamam cezalar çok ağırdır ama her maddeyide yaptıramazsınız tesislere.

O yüzden gfb olsun izinler olsun sonu görünmeyen bir yol gibi. nereye gideceğimiz belli ama nasıl gideceğimizi bilen yok. olsa zaten bir elin parmağını geçmeyecek kadar izin belgesi alan olmazdı.
 
Cevap: Danışmanlık ve yönetmelikteki detaylar.

Şunu söyliyeyim. Mesela bir tesis için hadi gfb için gerekn ortak belgeleri çıkarttırdınız. sonra gereken özel belgeleride çıkarttırdınız. Atıklarla ilgili depolama sahası olsun lisanslı firmalarlada anlaşmaları yaptınız. Bu mudur ? Tamam bunları yaptırmak zamanda alacaktır doğal olarak. Bu işlemlerden sonra başka neler yapmamız gerekiyor. ??
 
Cevap: Danışmanlık ve yönetmelikteki detaylar.

Firmaların bütüm yükümlülükleri izin ve lisanslarda yapılması gerekenler. Çevre izinlerini alıp atıklarını yönetmelik gereğince bertaraf ettikten sonra geriye bişey kalmıyor zaten. Tek yapman gereken denetlemek o kadar.
 
Cevap: Danışmanlık ve yönetmelikteki detaylar.

Aykut bu yazdıklarımı yaptıktan sonra ve her şey normal olduğu takdirde gfb için başvuru yapabilirmiyiz. zaten denetleme konusu baştan sona kadar olacak.
 
Cevap: Danışmanlık ve yönetmelikteki detaylar.

Yapmanız gereken ortak evrakları toparlamak. Ortak evraklar içinde emisyon uygunluk yazısı var mesela. Emisyonda uygunsuz bir durum var ise onu düzelttirmek. (Mesela baca boyları uygun değil ise uygun hale getirmek veya tozuma var ise beton zemin yapmak, kapalı depolar kullanmak gibi) Denetlemeye gelip emisyon için uygun ise uygunluk yazısı vereceklerdir. atık suyunuz var ise ve arıtma tesisiniz var ise uygunluk raporu olacaktır mutlaka onu hazır tutacaksınız. gürültü var ise yapacağınız bişey yok gfbden sonra ölçüm yaptıracaksınız. bu şekilde ortak ve özel evrakları toparlayıp GFB başvurusunda bulunabilirsiniz.
 
Cevap: Danışmanlık ve yönetmelikteki detaylar.

ercan bey size katıllıyorum yönetmelikteki her detayı yaptırmaya çalışırsanız bir bu çok maliyetli 2 iş yeri sahipleri o zaman sizden kaçıyor benim tavsiyem ortak bir yol bulacaksınız şikayet ederek tutanak tutarak bir yere varmak çok zor çünkü bir açıdan o sizin iş vereniniz.
benim tavsiyem antalya il çevrenin tutumu önemli , il çevre ile ilişkileriniz önemli onların dikkat ettiği ana sorunlar önemli, il çevre bi tesise geldiği zaman nelere bakacağı bellidir. şimdiye kadar gördüğüm benim kimse o ince ayrıntılara bakmıyor il çevrelerde , temel olarak yapmakla yükümlü olduğunuz şeylere bakıp gidiyorlar.
Fakat bakanlıktan birleşik denetime gelirlerse o zaman sorunlar çıkabiliyor. Benim tavsiyem yönetmelikte temel olarak yapmanız gereken şeyleri yapın diğerlerini de yavaş yavaş zamana yayarak yaptırmaya çalışın..
 
Üst