• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Dekantör çalışmasında çamur verimi

Zehra Doğan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Mart 2010
Merhaba arkadaşlar,

Evsel atıksu arıtma tesisinde çamur susuzlaştırma işleminde GEA marka dekantör kullanmaktayız. Yaklaşık olarak 1,5 senedir ayda ortalama 250 ton çamur susuzlaştırma işlemi yapıyoruz. Son 2 aydır çamur susuzlaştırma işleminde dekantörün kalkınma süresinin uzaması, çamurun kek haline dönüşmesi süresinde uzama, kullanılan poli miktarının neredeyse 2 katına çıkma gibi sorunlar yaşamaktayım. Yetkili servisi çağırdım ama herşeyin normal olduğunu söylediler, fakat benim sorunlarım devam ediyor.

GEA marka dekantör kullanım klavuzu( mümkünse türkçe) elinde olan var mı?
Havalandırma ve geri devir çamur numunesine baktırmak istiyorum, proses değişmedi ama belki çamur da bir sıkıntı vardır düşüncesiyle, sizce yağ dışında hangi parametrelere baktırmalıyım?

Sorunun neden oldugunu bilemiyorum, benim gibi sıkıntı çeken arkadaşlar var mı?

Zaman ayırdığınız için teşekkürler, kolay gelsin, iyi çalışmalar...
 
Evet analizlerini günlük olarak yapıyorum, tesise giriş ve çıkış suyu konsantrasyonlarında değişiklik yok, aşağı yukarı ortalama değerler. Çamur değerlerinde de aynı durum söz konusu. Bir değişiklik yok::(
 
1.Dekantörün periyodik bakımları ne sıklıkta yapılıyor ? ( yağlama, rulman değişikliği v.s )
2. Daha önceki çalışma ile sorun yaşadığın çalışma esnasındaki fark nedir ? ( ses, vibrasyon, çektiği akım, rulman yataklarında ısınma var mı ? v.s )
3. Tamburun temizliğini ne sıklıkta yapıyorsun ?
4. Kapasite aralığı nedir ? Çalıştığınız işletme kapasitesi ?
5. Yıkama suyu basıncınız ?
6. Jar testi yaptınız mı ?( Şayet çamur karakterizasyonunda bir değişiklik yok dediniz )
7. Kullanma klavuzu var ama işinize yarayacağını sanmıyorum.
8. Onlara göre zaten her şey normaldir.

İyi çalışmalar....
 
camur icindeki MLVSS/MLSS oranin degismis olabilir. Bunun sebebi ise sebekeye yeni baslanan bir kaynak, bir endustri tesisi olabilir. Giris atiksuyunun karakterizisyonunu incele ve havalandirma havuzunda MLVSS/MLSS analizini yap. eger bu oran arttiya daha cok poli harcarsin ve camur kurulugun duser.
 
Kalkınma süresi uzuyorsa bence mekanik bir sorun var. Üst motorun tambur gövdesine girdiği kaplinleri kontrol edin. Kaplinler bitmiş olabilir. Kayışlarda kontrol edilmeli, kayış ayarsızlığı tambur devrini doğrudan etkiliyor. Eğer bunlardan değil ise motor sesleri, vibrasyon kontrol edilmeli.
Siz çamuru dekantöre verirken azdan artarak veriyorsunuz değil mi?
Yoksa max. debi ile mi giriyorsunuz cihaza?
 
Üst