• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Dekantör önerisi.

Murat Er

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Aralık 2011
Firma
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü
Dekantör kullanan arkadaşlar, kullandığınız markaları ve iyi-kötü yönlerini yazarak tavsiyede bulunabilirmisiniz. Dekantör seçerken nelere dikkat etmemiz lazım.
 
sevgili arkadaşım,
dekantör sistemi ile ilgili bir araştırma yapmıştım,
hakkıusta diye bir firma var yeterince ilgileniyorlar,
fakat şöyle bir dezavantaj vardır;
çamurdaki nem miktarı aşırı mıktarda yüksek çıkmaktadır. ayrıca çamur yoğunluğunu biliyormusun? şöyleki bize görüşmeye geldiklerinde çamur yoğunluğunun yüksek olması gerektiğini söylemişlerdir. çünkü santifirüj esasına dayandığı için çamur yoğunluğu fazla olması gerekmekte aksi halde çamur yoğunluğuun az olması durumunda nem miktarı artacağı için çamur bertaraf ta sizi sıkıntıya sokabilir, kaldıki düzenli depolama yaptırıyorsanız almaya bilirler, fakat yakmaya gönderiyorsanız sorun olmaz belki tonaj miktarındaki bedel artabilir,
saygılarımla,
 
hakkı usta ile görüşüyoruz bizde. yerli firmalar, yabancı firmalara göre çok daha ilgili.
 
yabancı firmalar genelde daha büyük sistemler yaptığı için pek ilgilenmiyorlar. ama hakkı usta yerli olduğu için kendi pazarımızı kurmaya çalışıyorlar ondan ilgililer:) ayrıca yukarıda bahsettiğim konuları bir incele çıkan çamurun yoğunluğu söylemyi unutma sakın. zaten yerinde inceleme yaparlarsa uygun olup olmayacağını söylerler. bize söylemişlerdir.
 
Belirttiğin bütün konuları irdeliyoruz bizde. Birde polat makine var onlarda ilgili baya
 
Yoğunlaştırıcıdan dekantöre göndereceğiniz numune olmasına dikkat edin. O noktada mutlaka bir numune musluğunuz olması lazım. Yok ise mutlaka yaptırın kendinizi kontrol etmek adına...Kara mizah olucak ama bir defasında ismini yazmak istemediğim firma yetkilisi uzun havalandırmadan numune alıp çalışmasını yapmıştı. Ayrıca ben size yabancı firma öneririm. Yerli firmalar ilgili lakin daha yeterli değiller.

POLAT MAKİNA
HA-US (HAKKI USTA)
GEA NESTFALIA
ALFALAVAL

Dekantör seçiminde arıtmasını kurduğumuz firmalara seçim yaparken genelde polat makina ve alfalaval arasında kalıyoruz ve sonuçlandırıyoruz.

Naçizane bilgidir yönlendirme yapmak istemem firmalarla görüşüp kararı siz verin fiyat karar seçiminizde baz olmasa daha iyi olur.

İyi çalışmalar
 
@superjax
Onlarlada görüştüm bilgi aldım. Zamanı gelince tekliflerini alıp değerlendireceğiz
 
@MK1453
alfalaval ı aradım. dekantörlerle ilgili bilgi verecek kimse yoktu, numaramı aldılar dönüş yapmak için ama ne arayan var ne soran. Polat makine iyi diyordunuz yani, peki ha-us u neden tercih etmiyorsunuz.
 
@koagulant

Sizle naçizane yaptığımız çalışmalara göre bilgileri paylaştım. Firmaları çağırır konuşur kararı kendiniz verebilirsiniz. Firmaların yoğun olduğu dönemler olur. Bizde mesela yoğunluktan dönemediğimiz oluyor. Geçenlerde hach-lange ile benzer bir sıkıntı bende yaşadım konu ile ilgisiz bir firma sadece örnek olması anlamında yazıyorum fakat çözüm anlamında çok iyiler. Benle ilgelmiyor diye onlarla çalışmayı durdursaydım sonuca gidemeyebilirdim yada kısa sürede sonucu bulamazdım. Hasta olan izinli olan personel olabilir. Lakin iş bitirme daha önemli olmalı size verdikleri ilgi değilde sektördeki başarılarını dikkate almanızı öneririm.

İyi çalışmalar...
 
Merhaba;
Dekantör ile ilgili HAUS, Polat makine ve Alfalaval için herkes bir çalışma yapmış gibi gözüküyor...
Polat makinenin mobil dekantör sistemi var gelip tesisinizde deneyebiliyor. Ayrıca Denizli'de bir firmada (Tekstil) sistemleride mevcut.
Ama benim tavsiyemde MK1453 gibi yabancı firma, Çerkezköy OSB ile görüşün derim.Alfalaval dekantör kullanıyorlar.
Bilginize
 
Andritz. Alman uretici. gayet memnunum. %26 ya kadar kuru urun cikartiyorlar. nakliye masraflarini azaltiyor. tek dezavantaji diger ekipmanlara gore polimer ihtiyaci biraz daha yuksek(8 kg / ton dry solid, %4-5 camur) olmasina ragmen isletmesi hesapli
 
yorumlar için teşekkürler. Seçim yaparken bunları göz önünde bulunduracağız.
 
Hakkı usta ve oğulları. Yerli malı. Birkaç belediyede gördüm kullanıyorlar. Sıkıntıları yok. ithal ile arasında yarı yarıya fiyat farkı vardı.
 
Pieralisi yi duymamıştım. Yerli firmaların fiyatları, diğerlerine göre daha iyi. Servis açısındanda iddialılar.
 
Yukarıdaki Yazıları Çok FAzla Okuyamadım Eğer Yerinde 12 Saat içersinde Müdahale Edebilceğinin Garantisi veren Her firmadan temine edebilirsin Dekantör yapısal olarak aynıdır verim sadece firmaya göre %10 değişir. Garanti Hiç Bir şeydir Tabi tesisiniz Susuzlaştıma Ünitesi olmadan nekadar Dayanabilceğine bağlı. onlarca tesisin devreye alma ve işletmesinde edindiğim deneyimlerle kısaca şunu söyleyebilirim eğer bir makinayı istersen balyozla kır garanti kapsamında değiştirrim ancak bir hafta içersinde diyen bir firma ile iş yapma sadece... Burada tek tercih unsurunun arıza esnasında en kısa sürede çözüm sunan firma olmasıdır.

Not: biz Hiç bir firmadan servis beklmeyiz danışmanlığını yaptığımız herişletmye aldığımız ünitelerin bakımları ile birlikte hizmek sunmaktayız zira aksi halde elimizde olmayan sebeplerden iş ve itibar kaybederiz

örnek alırız dekantör işimize neresi gelirse bakım tamir gibi sorunlarda aracı olmak yerine işletmenin bulunduğu ilden bir makinacıyla anlaşır aldığımız firmayada şart koşar sonrasında 24 saat servis garatisiyle ürün satarız amacım pazarlama değil sen şahsende bunu yapabilirsin

geçenler de okudum arkdaşın biri susuzlaştıma ünitesini garantiye gödermiş (saçmalık) çamur kabardı çamur atamıyorum yardım edin yazmış bu tür komik duruma düşmemeniz için öncelikle servis sorununu Çözebilidiğim bir firma seçerdim
 
Üst