• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Deniz suyunu içilebilir suya dönüştüren cankurtaran botu

Murat Kubilay

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
29 Mayıs 2011
Firma
KUBİLAY ARITMA
slide.jpg

Açıkdenizde bir kaza yaşandığında bir numaralı kurtarıcılardır gemilerde bulunan cankurtaran botları. Su üzerinde kalmanızı sağlasalar da okyanuslarda yaşanan kazalarda maalesef kurtarma ekiplerinin sizi bulması bazen çok uzun sürebilir. Bu da açlık ve susuzluk gibi şeylerle baş etmenize neden olur. Açlık çok büyük bir sorun olmasa da susuzluk büyük bir sorundur. Aslında suyun ortasında olmanıza rağmen deniz suyu tuzlu olduğundan içilemez.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
bu su sorununu fark etmiş olacak ki deniz suyundan içme suyu elde etmenize yarayan bir cankutaran botu tasarlamış.
seakettle-3.jpg
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
olarak adlandırılan cankurtaran botu içindekileri çevre etkenlerinden korumakla kalmayıp onlara bir de temiz su sağlıyor.Su üretim sisteminin çalışma mantığı ise çok basit; önce bottakiler deniz suyunu botta pulunan pompalar ile botun üzerindeki bölüme pompalıyorlar.
seakettle-4.jpg

seakettle-5.jpg

Burada GoreTex'den yapılmış rezervuarda toplanan su üst bölüm şeffaf olduğu için güneşten gelen ısı ile buharlaşmaya başlıyor. Buharlaşan su yükseliyor ve yukarıdaki şeffaf bölümden aşağıya doğru ilerliyor. Su buharı burada tekrar yoğunlaşarak suya dönüşüyor ve yanlarda bulunan temiz su haznelerine gidiyor. Böylece botun içindekilere temiz içme suyu sağlanmış oluyor.Fikir çok güzel olsa da su elde etme işlemi için belirli bir sıcaklığın olması şart.
 
Bana henüz yalnızca fikir aşamasındaymış gibi geldi :) Ayrıca dediğiniz gibi güneş yoksa ne olacak? İlaveten bir de dua kiti (güneş çıkması için) gerekir bu haliyle:p
 
Fikir aşamasında değil. Yapılmış ve şu an kullanılıyor. Titanik tarzı bir kazada okyanusun ortasında kaldığınızda temiz su ihtiyacının karşılanması amacıyla tasarlanmış. Dediğiniz gibi güneş yoksa su da yoksa kazazedeler bildikleri en kısa duayı okurlar herhalde :)
 
bence buharlaşması için öyle illa güneşe gerek yok hava kapalıda olsa buharlaşır su,nasıl ki açık kalan bardaktaki suyu zaman sonra buharlaşıyorsa öyle sadece daha yavaş buharlaşma olur o kadar
 
@CMNet Okuru

Bu mesajı yeni gördüm :) İnsan vücut ısısı yeterli olmaz herhalde sürekli güneş ışığı lazım ki su damıtılabilsin tuzdan ayrılsın :)
 
Üst