• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Depozito Bildirimleri Nasıl Yapılır?

Melih Coşar

Yönetim Grubu
Danışmanlık Grubu
Danışmanlık Grubu Yönetim Grubu
Katılım
3 Temmuz 2010
Şehir
Ankara
Firma
.
Melih Bey bu harika bilgilendirme için öncelikle herkes adına teşekkür ederim. Fakat benim tesisim yalnızca nakliye ambalajı olan ahşap paleti müşteriye gönderiyor. Sonrasında aynı müşteriden iade alıyor. Depozito planında dağıtım yapılacak satış noktası sayısı ibaresi beni biraz endişelendirdi çünkü ben paletleri herhangi bir satış noktasına dağıtmıyorum. Ambalajlar müşteriden üçüncü kişilere aktarılmadan tesisimize iade ediliyor. Ama depozito planında böyle bir veri istediği için paletlerin gönderildiği müşteri sayısını girmek zorunda kaldım ve depozito planım onaylandı. Şimdi siz bayi seçiliyor deyince bir şüpheye düştüm. Bu durumda benim nasıl bir yol izlemem lazım?
 
Benim yaptığım depozito planında bayiler vardı (yani satış noktası sayısı olarak bayi sayısı girdim). Ben onun üzerinden giderek yaptım. Siz de müşterinizin adını yazabilirsiniz illa bayi olacak diye bir kısıtlama yok.:)

Benim tesisimde ana merkez>bayi> müşteriler yolu izleniyor. Müşterilerdeki ambalaj miktarını toparlamak zor olacağından ötürü bayi yolunu seçtim. Sizin için oldukça zor bir aşama olacaktır. Bu noktada sadece ambalajı verdiğiniz müşterinizle aranızda olan ambalaj alışverişini yansıtmanız daha doğru olacaktır. Depozito planında bu noktada bir güncelleme yapmanızı tavsiye ederim.
 
Depozitolu palet gönderdiğimiz 92 tane müşteri var. Her ay her birine gönderilen depozitolu paletlerin irsaliyelerini sisteme gireceğim. 21 aylık bildirimi 1 ayda yapacağım. Bu olay sadece bir tesisim için geçerli bir tane daha aynı durumda olan tesisim var o da 42 müşteriye depozitolu ürün gönderiyor. Bu hesaba göre ben Ekim ayı yokum.
 
@Hilal Karakaya müşteri sayınızda değişme de olacaktır zaman zaman. Çok zorlanacaksınız. Çok kolay gelsin
 
Çıkmaza girdim il çevre ile görüşmem lazım sonuçta müşteri sayısı değiştikçe depozito planını da revize etmek gerekecek.
 
Sisteme giriş yapabiliyor musunuz Melih Bey, ben girdiğimde güncelleme olduğuna dair bir uyarı alıyorum işlem yapamıyorum. Bir de benim sistemimde 2019 yılı görünmüyor, sadece son 3 ayı bildirimleri çıkıyor. Sizde 2019 yılı görünüyor mu?
 
Şu anda ben de sisteme giriş yapamıyorum. Bende tüm 2019 yılı çıktı.
 
Sistemde şu an çalışma var. Yakında yayınlanacaktır.
 
@ozlemmakya @Melih Coşar bugün bakanlıktan Demirhan Bey ile görüştüm. Sistemde değişiklik yaptıklarını, bildirimleri yeniden açacaklarını ve bildirim yapanlarında yeniden yapmalarını isteyeceklerini söyledi. Bildirim süresi de yıl sonuna kadar uzatılacakmış. Yeni sistem bugün yarın aktif olacakmış.
 
@Göktuğ vay arkadaş bir düzeltemediler şu sistemi. 1 yıl 9 aylık bildirim yalan oldu iyi mi.
 
Merhabalar,
Gün içerisinde danışmanlığını verdiğim firmanın depozito planları 'onaylandı' olarak gözüküyordu. Elimde ekran görüntüsü de mevcut ancak şuanda durum olarak 'İl Değerlendirme Gönderildi' denmekte. Sistemde prosedür böyle mi işlemektedir yoksa bu durumda bir abeslik mi vardır?
 
Ambalaj Bilgi Sisteminde,
"“Yeniden/Tekrar Kullanılabilir Ambalajlar İçin Depozito Sistemi Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esaslar” kapsamında 2019 yılı faaliyetlerine ilişkin bildirimlerin 30.11.2020 tarihine kadar Ambalaj Bilgi Sistemi üzerinden tamamlanması gerekmektedir."
denmekte. Ertelenmiş tekrardan :)
 

Ekli dosyalar

  • Adsız.png
    Adsız.png
    34 KB · Görüntüleme: 23
Sistemde duyuru yer alıyor. Süreç Bakanlık onayından sonra uygulama sahibi piyasaya sürenin kayıtlı olduğu İl Müdürlüğü incelemesi, değerlendirmesi ve takibi olarak işliyor.
 
Teşekkür ederim. Cevabınızdan sonra sisteme bir kere daha giriş yaptım ve bahsettiğiniz duyuru geldi bu sefer ekrana.
 
Üst