• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Depozito Uygulamalarına ilişkin 2020 Yılı Faaliyet Raporları

A

Anonim (b7bb)

“Yeniden/Tekrar Kullanılabilir Ambalajlar İçin Depozito Sistemi Uygulamalarına İlişkin Usul ve Esasların" Piyasaya sürenlerin yükümlülükleri başlıklı 8'inci maddesi uyarınca Bakanlığımıza sunulacak olan faaliyet raporlarına yönelik olarak format belirlenmiş ve sisteme yüklenmiştir.

Ambalaj Depozito Uygulamaları Yönetim Sistemi üzerinden yapılan güncellemeler doğrultusunda;

Yeniden/Tekrar kullanılabilir ambalajlara yönelik 2020 yılı  faaliyet raporlarının sistem üzerinde tanımlı format üzerinden tamamlanarak 31.07.2021 tarihine kadar yine sistem üzerinden Bakanlığımıza iletilmesi gerekmektedir.

Faaliyet raporlarının hazırlanmasında sistem üzerinde yer alan bildirimler ve geri kazanım katılım payı hesaplamalarının ve sistem üzerinde yayımlanmış duyuruların esas alınması gerekmektedir. Ambalaj Depozito Uygulamaları Yönetim Sistemi üzerinden hazırlanarak gönderilen faaliyet raporlarının ayrıca Bakanlığımıza veya İl Müdürlüklerimize gönderilmesine gerek bulunmamakta olup Bakanlığımız tarafından yapılacak inceleme ve değerlendirmelere istinaden gerekli bilgilendirme ve yönlendirmeler ayrıca yapılacaktır.

Yeniden/tekrar kullanılabilir ambalajlarına depozito uygulayan işletmeler tarafından bu uygulamalarına yönelik tüm işlemlerini
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresi üzerinden gerçekleştirmeye devam edilecek olup Ambalaj Bilgi Sistemi üzerinden depozito uygulamalarına yönelik bildirim veya raporlama yapılmasına gerek bulunmamaktadır.

Bakanlığımızca onaylı depozito uygulama planları kapsamında 2021 yılına ait ilk altı aylık bildirimlerinde 31.07.2021 tarihine kadar sistem üzerinden tamamlanarak yine sistem üzerinden Bakanlığımıza gönderilmesi gerekmekte olup Ambalaj Bilgi Sistemi üzerinden ayrıca depozito bildiriminde bulunulmayacaktır.

Duyuru ile ilgili faaliyet raporlarına yönelik olarak hazırlanan format ile ilgili bilgisi olan meslektaşlarım düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz?
 
Merhabalar, Faaliyet raporunun 3. maddesinde aşağıdaki hususların bilgileri istenmektedir. Firmamızda uygulamakta olduğumuz depozito sisteminde ambalajları gönderdiğimiz firmadan herhangi bir bedel tahsil etmemekteyiz. Ambalajlar gitmekte daha sonrasında tarafımızca toplanıp tekrar kullanılmaktadır.
Bu sebeple bu kısmın nasıl doldurulması gerekmektedir. Bakanlıktaki yetkili depozito sisteminin amacının belli bir teminat alınarak piyasaya sürülen ambalajların iade alınarak teminatlarının geri ödenmesine dayalı olduğunu belirtti. Benim bu uygulamayı bedelsiz olarak döndürme durumum söz konusu olamaz mı ? Çünkü zaten ambalajın gidip geldiğine dair irsaliyeler de hep bedelsiz olarak düzenlenmişti.

Depozito Uygulaması Kapsamındaki Mali Hususlar,​

Tahsil Edilen Toplam Depozito Ücretiİade Edilen Toplam Depozito Ücreti2020 Yılında Tahsil Edilen Ancak İadesi Gerçekleştirilmeyen Miktar2020 Yılında Tahsil Edilen Ancak İadesi Gerçekleştirilmeyen Miktarın Kullanımına İlişkin Açıklama
 
Üst