• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Deri Üretimi atıkları kaynak yardım...

Lokman Güvenç

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Temmuz 2009
Arkadaşlar elinizde Türkiye'de deri üretimi sırasında oluşan atıklar ve miktarlarıyla ilgili, özellikle traş atığı ile ilgili bilgi içeren kaynaklar var mı. paylaşırsanız sevinirim...
 
Miktarı her tesise göre değişir verdiğim linklerde muhtemelen bir canlıdan ne kadar traş atığı oluşuyor yazıyordur. Yazmıyorsa tavsiyem bir deri sanayine gidip yerinde görmen çok faydalı oluyor..
 
kromun manyetik özelliği çok az da olsa var, çok güçlü bir mıknatısla ayrılabilir mi bilmiyorum. ilk aklıma gelen bu oldu.
 
Yoğunluk farkından yararlanarak eleme veya yüzdürme yapılarak ayrımı yapılabilir belki
 
Merhaba ,

Çevre Yönetim Genel Müdürlüğü atık iyileştirme konularında rehber tarzında dökümanlara sahip.
Aşağıdaki linkte Deri sektörü ile ilgili olanı bulabilirsiniz. Orayı kontrol etmenizde fayda var :)

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst