• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Deşarj izin/muafiyet görüşü hk. (Hastane)

Göksel Kurtuluş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Kasım 2009
Firma
Sağlık Kurumu
Çalıştığım hastanenin desarj izin kapsamında olmadığına dair görüş almak için İSKİ'yi aradım, kendilerinin sadece endüstriler Deşarj Kalite Kontrol Ruhsatı verdiklerini ancak hastanelere bunu vermediklerini ve İl Çevre Müdürlüğünden izin/görüş yazısı almam gerektiğini söylediler.

Benim bildiğim alıcı ortama verilmediği sürece il çevre deşarja bakmıyor (İstanbul İl Çevreyi aradım fakat ilgili kişi yerinde yoktu)

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
 
Özel bir hastane il çevreden görüş almış. DKKR değil de İSKİ'den kanal bağlantı izni almaları gerektiğini söylemişler. Hastaneler sıhhi müessese olduğu için DKKR verilmediğini söylemişler.Bu hastane de bir şekilde kanal bağlantı iznini almış. Ben de İSKİ yetkilileriyle görüştüm, ilk aşamada bir dilekçe ile Asya Bölgesi Daire Başkanlığı'na (Kartal Şube Müdürlüğü) dilekçe yazmamı önerdiler.

Ben de danışmanlığını yaptığım hastaneler için bu yolu izleyeceğim
 
@Göksel Kurtuluş
Göksel bey benimde danışmanlığına yeni başladığım bir hastane için bağlantı izin yazısı almam gerekiyor ASAT ı aradım siz bize bu konuda dilekçe ile başvuru yapın biz bakarız duruma göre sizden gerekli evrakları talep ederiz dediler bana şimdi bi görüş yazısı gerekiyor elinizde örnek bir yazı var mıdır yardımcı olursanız sevinirim
 
@Ahmet_Şahin



..............................Devlet Hastanesi bünyesinde oluşan atıksular belediyeniz kanalizasyonuna verilmekte olup, Çevre Kanunca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkındaki Yönetmelik ve Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği hükümlerince Bağlantı Kalite Kontrol İzin Belgesinin (EK-2) düzenlenerek tarafımıza verilmesini arz ve rica ederiz.


bu şekilde başvurabilirsinz.
 
Üst