• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Deşarj İzni

Erhan Akkuş

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Mart 2011
Firma
Varilci Geri Dönüşüm
Merhabalar.. Tesisimde kesikli çalışan bir arıtma tesisi var. Periyodik numunelerimi 2 saatlik kompozit şeklinde aldırıyorum. Çevre izin lisans aşamasında bakanlık bunların analizlerini istiyor. Kesikli arıtma olması çevre il ile 3 numune alımı gerektiriyomuş sanırım bu konuyu biraz bana açarmısınız. Tablo 19 dan ölçüp yaptırdığım için girşi çıkış çamur bundan 3 tane oluca baya pahalı oldu :)
 
Tesis giris ve çıkışından 2 saatlik kompozit numune alınacak diye bir şart yok.2 saatlik olursa 3 numune alınması lazım ama 24 saatlik numune alırsan giriş ve çıkıştan 1 numune yeterli olur.Bence sen ileri bir tarih belirle ve o tarihte 24 saatlik numune alınacağını çevre il müdürlüğüne bildir ve o tarihte görevli personel iste.Çevre il müdürlüğüne hiç sorma şartları sen belirle derim.Kolay gelsin.
 
Ali bey bizim problemimiz arıtmanın kesikli olması yani sürekli bir akış yok. hatta 2 saatten daha kısa sürede boşalıyor arıtmamız :S
 
Önemli değil bence kesikli çalışan bir sistem deneyimim yok ama farketmez.numunenin alınmasındaki amaç o saatleri kapsaması.24 saat süre içerisinde arıtma tesisinden geçen suyu temsil eden numune alınabilir.Zor olmasa gerek.
 
Buradan kesikli arıtmadan 24 saatlik kompozit numune alınabilir mi? ve bunu il çevrenin gözetiminde nasıl yaparız sorusu çıkıyor. Cvbı bilen arkadaşlar:)
 
Arkadaşlar sorumlu olduğum tesise Atıksu Desarj konulu GFB aldım. Çevre izni kapsamında hazırlamam gereken belge ve dökümanlar nasıl hazırlanacak ona bir türlü karar veremedim .Sizde örnek varsa gönderebilir misin?..Şirket bilgileri kısmını silerek gönderebilir misiniz..
 
arkadaslar deşarj izni konusunda benim de bir sorum olcak arıtma gerektirmeyen bir atıksu oluşturan bir tesise deşarj iznini nasıl alabilirim?
 
@mutu149
Atıksu deşarjı çevre izni için (GFB aldıysan) çok fazla belge hazırlaman gerekmiyor.İzin portalında bilgileri giriyorsun atıksu miktarı,kimyasal miktarı,atık miktarı filan sonra atıksu analizi yaptırıyorsun İl müdürlüğü nezaretinde akredite laboratuara sonuçları giriyorsun.Sonra taahhütname bitiyor.Başlangıç yap devamı gelir.
 
merhabalar; arıtma gerektirmeyen atıksular için öncelikle belediye mücavir alan içindeyseniz belediye yetkilileriyle görüşüp kanal bağlantı izni istemelisiniz. ama belediye yetkilileri sizden atıksuyunuzun analizini isteyecektir. analizi belediye görevlisi firma görevlisi lab. görevlisi gözetiminde mühürlü numune alınması şartıyla yaptırmalısınız. belediye atıksu kanal sistemi için su kirliliği kontrol yönetmeliği tablo 19 a göre analiz yapılmalı. sonrasında belediye size belge şeklinde kanal bağlantı izni verecek. bu belgeyi aldıktan sonra çevre il müdürlüğü ile görüşebilirsiniz. ya da işlemlere başlamadan görüşürseniz bu şekilde yapsam olur mu gibilerinden daha sağlıklı olur.
 
@CMNet Okuru
Benim sorunum sisteme yüklenmesi gereken evrakları hazırlarken.Diğer kısımları laboratuvardan geleceği için o yönden bir sıkıntı yok ..Mutfak kısmından cıkan atıksu değerini neye göre belirlicem kişi başına yada toplu olarak ..Hazırlamak sorun yaşadığım kısmı resim olarak ekledim ..yardımcı olursanız sevinirim ..Sorumlu olduğum tesis iş makineleri servis,bakım-onarım hizmeti vermektedir..

Ekran Alıntısı.JPG
 
tesis koruge boru üretio mucavşr alandısında soğutma suları deşarj ediliyor. sistem değişikliğine gidilip soğutma sularının deşarj kanalı değiştirilerek yağ vb maddeler karısımı önlendi. yöntmelikteki değerlerinde cok altında gfb için aat proje onayı isteneniyo . o olmadıgı için muafiyet yazısı alınsa olur mu?
 
En son çare o olucak galiba ...Bu tesiste mutfak filanda günlük 120 kişilik yemek yapılıyor.Bu hazırlama kısmında kişi başı günlük ihtiyacı 150 lt/gün almak yeterli olur galiba (Bence cok duruyor bu değer ama iller bankası böyle kabul ediyor)...
 
atıksuların arıtılması ile ilgili kitaplarda ( yanılmıyorsam prof. dr. izzet öztürk'ün kitabıydı.) sektörel bazlarda atıksu oluşum miktarları yazıyordu. 150 lt/gün ya da 200 lt/gün alamazsınız. bu miktarlar genelde otel ya da evler için hazırlanan projelerde alınıyor. bu kadar çok oluşmadığı halde. sizin işletmeden hiç çıkmaz.
 
@çiğdem aksoy
Bencede biraz fazla ama ilk araştırdığımda bulduğum veriler bunlardı ...Söylediğiniz kişinin kitabını bulmaya çalışayım internette ..Kitabın yada hocayı tam hatırlasaydınız iyi olucaktı :)
çiğdem aksoy teşekkürler bilgi için
 
ARKADAŞLAR Çevre izni başvurusunda Arıtma tesisi bilgileri/Tesis Atık Bilgileri (aşağıda) bölüm nasıl doldurulacak, Örnek verebilecek var mı? Örneğin ben sadece kuru madde miktarını doldurdum diğerlerini boş bıraktım, Tehlikeli atığa arıtma çamurunu yazabilirdim, başvuru sırasında aklıma gelmedi ve 0 yazılı kaldı. Sıvı atık da 0 olarak kaldı ne yazacağımı bilemedim, Acaba deşarj suyu mu sıvı atık sayılıyor? Peki ya katı atık, Katı atığa ne yazıcam? Arıtma çamurunu yazamam o tehlikeli atık:( Gaz atık zaten yok mecbur 0 olacak. Başvuru yapıp buraları dolduran VAR MI? aradığım herkes muallakta. Yardım edebilecek var mııı?
Katı Atık Miktarı .............................................(ton/gün)
Tehlikeli Atık Miktarı .......................................(ton/gün)
Sıvı Atık Miktarı ..............................................(ton/gün)
Gaz Atık Miktarı ..............................................(ton/gün)
Arıtma Çamuru (Kuru Madde) Miktarı ................(ton/gün)
 
Üst