• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

deşarj iznin yenilenmesi

Gizem Yıldız

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Kasım 2011
Firma
yok
işletmelerde atıksu arıtma tesislerinde kapasite arttırımına gidildiğinde mevcut deşarj izinlerinin yenilenmesi gerekip gerekmediği konusunda bilgisi olan varmı acaba?
 
çevre kanunca alınması gereken izin lisans yönetmeliğinde
Çevreizin ve/veya lisans belgesinin geçerliliği ve yenilenmesi başlığı altında
İşletmenin toplam üretim kapasitesinin en az 1/3 oranında artması, durumunda yenilenir diyo benım işletmem de üretim yapılmıyor yanı sadece arıtmanın kapasitesi değişecek yani o işletmenin üretiminemi giriyor,arıtmanın kapasitesinin artması bu maddeyimi bağlıyo onu çözemedim
 
Üretim kapasitesinin değişmesi kapasite raporunun yenilenmesini dolayısıyla izin lisans işlemin yenilenmesini gerektirir..
Atıksu arıtma tesisinizde kapasite artışına bağlı olarak ekipman ünite vb.. eklentiler varsa desarj izninizi yenilemeniz gerekir
İyi çalışmalar
 
İşletmede herhangi bir üretim olmadığı için (işletme havalimanı), işletmeci herhangi üretim olmadığını arıtmanın kapasitesinin artacanı söyleyerek benden ilgili maddeyi istedi çkagilhy de izin yenilenmesi başlığı altınakı maddeleri gösterdim ikna olmadı başka bir ilgili maadde istedi onu bulamadım
 
@gizemuzunel
bakanlık ile görüşün. anlaşılan herkesin kafası karışıyor bu konuda;

ayrıca iki soru oluşur anlatımınıza göre; madem mevcut kapasite ile belge alındı havalimanının yolcu kapasitesi artmadığına göre neden arıtma kapasitesi artıyor?

eğer makine ekipman, arıtma tesisi(paket) değişti ise belgenizde değişecektir.
 
Üst