• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Difüzörler

orhan yıldırım

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Mayıs 2013
Arkadaşlar havalandırma havuzuna yerleştirilen difüzörlerin, yerlerinin seçimi noktasında uymamız gereken bir kural var mı. Mesela bir havuza 120 adet difüzör yerleştiricem beli aralıklarla havuzun ortasına hepsini yerleştirsem olur mu.
 
difüzörlerde genellikle havayı homojen ve uygun yoğunlukta dağıtabilmek esastır. Burada önce gerekli oksijen miktarı hesaplanır daha sonra uygun hava debisi seçilir buna göre kaç inçlik difüzörlerden kaç tane kullanılacağına karar verilir ve havuz ölçülerinin de belli olmasıyla beraber derinliğe göre uygun blower seçilir ve difüzörler havuz tabanına olabildiğince eşit aralıkla yerleştirilir. Ancak farklı şekillerde havalandırma havuzları mevcuttur. Her havuza bu yaklaşım uygun olmayabilir. Bu yazdıklarım sadece genellemeye ait bir özet denebilir
 
@Ahmet Doğan

Ahmet Bey, bahsettiğiniz herşey yapıldı, şuan difüzörleri havuz tabanına yerleştircem, anladığım kadarıyla simetrik bir yerleşim önemli herhangi bir kuralı yok.
 
Orhan bey uygun boru çapını kullandığınızı varsayarak buradaki püf nokta difüzör tarlasına ilk giriş noktasının seçimidir. Çünkü hava her zaman en kolay noktadan çıkma eğilimindedir. Ufak havuzlarda bu durum çok farketmez fakat daha büyük havuzlarda havuza özel bir yerleşim yapmak şarttır. Örneğin toplam 120 difüzör kullanılacak ise 40arlı 3 tarla yapmayı düşünebilirsiniz. Bu şekilde ileride çıkabilecek arızalarda da daha kolay müdahale imkanı oluşur. Eğer tarlaları ayıracaksanız bir kollektör üzerinden çıkışlar vermek genelde en doğrusu olur.
Bir diğer aklıma gelen püf nokta hava borusunun difüzör tarlasına girip tee yaptığı hatta havanın daha etkili dağılması için difüzör bağlanmaz. Ayrıca dirsek ve tee lere de difüzör bağlanmaz. (Proje aşamasında sık hata yapıldığı için belirttim.)
Bilmem anlatabildim mi ?
 
Merhaba, difüzör temizliği havuz içerisinden vidanjör ile çamur çekimi haricinde ne şekilde yapılır?
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
Burcu DSorunun tarihi eksik ancak arama sonuçlarında çıkacağı için faydalı olması amacıyla yazıyorum. Difizör bulunan havalandırma havuzunun paraleli ya da yedeği kesin vardır. Temizlik yapılacak havuz diğer havuza yavaş yavaş aktarılır ve boşaltılır. Difizörler montaj aşamasında zemine sıfır yerleştirilmez. Belli bir mesafe yerden yüksek olur. Siz suyu boşaltınca difizörler zaten ortaya çıkar ama üstleri-etrafı yabancı madde dolu olabilir. Bu durum personellerin elle temizleyebileceği seviyede olur genelde. O yüzden değişime ve bakıma mani olmaz. Lapa lapa çamurdan dolayı su seviyesi indirilemiyorsa zaten tesis doğru işletilemiyordur.
 
Merhaba , Difizör değişimi için çamuru temizleyebilecek firma araştırıyorum .
İzmir içi yönlendirebileceğiniz firma var mı ?
 
Üst